GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

3 sfaturi utile pentru a ne proteja de temperaturile scazute ce vor urma in aceasta iarna

Articol de GSP - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 12:00 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 12:42

Iarna este un anotimp adorat atat de cei mici cat si de adulti. Este sezonul iesirilor la partie si a batailor cu zapada, a vinului fiert a sarbatorilor de Craciun. Este un anotimp plin de activitati si care reuseste sa aduca familia aproape. Iarna insa nu este intotdeauna prietenoasa cu noi, si de cele mai multe ori vine cu temperaturi scazute de pana la -30. In acest sens trebuie sa luam deciziile corecte pentru a ne proteja organismul de frig si ger. Acest articol este pentru iubitorii acestui anotimp care adora zapada si sporturile de iarna si care isi petrec o mare parte din zi afara. Pentru aceasta categorie de oameni avem cateva sfaturi care ii pot ajuta in lupta impotriva temperaturilor scazute.

Imbracamintea adecvata temperaturilor scazute este primordiala

In aceasta perioada este necesar sa ne imbracam corespunzator, iar in acest sens recomandam folosirea a cat mai multor randuri de haine, deoarece straturile de aer dintre acestea au rol izolator. Indicat ar fi ca printre aceste randuri de haine sa nu existe haine foarte stramte deoarece aceste impiedica circulatia sangelui. Bumbacul, matasea, sau materialele impermeabile sunt cele mai potrivite materiale pentru sezonul rece deoarece permite pielii sa respire. Bineinteles ca nu doar corpul ar trebui aparat de temperaturile mici, ci si extremitatile acestuia. Stim deja ca extremitatile se racesc mult mai repede decat restul corpului, si putem sa avem dureri mari de maini si de oase sau mai rau sa ajungem pana la degerarea acestora. Pentru a evita acest lucru este necesara protejarea mainilor, picioarelor si a capului cu manusi si caciuli de preferat din lana sau materiale naturale si cu bocanci/ghete imblanite.

Protejarea pielii este esentiala

Este clar ca nu o sa putem sa ne acoperim fata cu totul astfel incat sa fie protejata la fel de bine ca restul corpului, insa pentru fata avem alte trucuri care ne pot fi de folos astfel incat pielea sa ramana hidratata in orice moment al zilei. Expunerea la frig si aer uscat duce la deshidratarea pielii dun cauza umiditatii, sau mai degraba la lipsa acesteia. In acest sens este utila folosirea cremelor hidratante sau lotiunilor de corp care contin uleiuri de argan si cocos si care pot hidrata calma pielea uscata. Buzele sunt sensibile pe timpul iernii si tind sa se crape sau sa se exfolieze din cauza gerului. Putem preveni aceste incidente prin folosirea balsamului de buze ( de preferat unul foarte hidratant ). 

Cresterea imunitatii este fundamentala  

Toata lumea stie ca pe perioada iernii apar virozele si virusii care ne pot pune la pat destul de repede. Tocmai de aceea este neceara cresterea imunitatii. Cum facem asta ? Simplu. Prin hranirea corespunzatoare cu fructe, legume, seminte chiar daca ne raman destul de putine la indemana in sezonul rece , prin hidratare ( necesari 2 l de apa pe zi ). Un alt program de crestere a imunitatii poate fi prin sucurile peste la rece, bogate in micronutrienti, vitamine si minerale.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează