GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

4 avantaje pentru sănătatea ta ale modelelor de scaune de gaming pro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 17:59 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 17:59

Gamingul profesionist nu se întâlnește atât de mult la noi în țară, însă oricine dorește să afle exact ceea ce înseamnă găsește o cantitate enormă de informații pe internet. Deși adulții din România nu sunt foarte pasionați de ideea de gaming datorită faptului că au crescut cu alte valori și nu cu atât de mult acces la tehnologie, tinerii, de la pre-adolescenți la adolescenți, tind să vadă în gaming nu doar o modalitate de relaxare, ci și o nouă șansă de a câștiga bani mulți și rapid. Din acest motiv, este important să susțineți micul gamer din viața dumneavoastră prin achiziționarea unui scaun de gaming pro

Deși suntem conștienți că nu toți părinții și-ar dori să încurajeze activitățile pe care copiii lor le realizează în fața unui ecran și, deși într-o lume utopică toți copiii ar alerga în lumina soarelui, înălțând zmeie și sărind șotron, adevărul este că generațiile actuale vin cu o puternică atracție către tehnologie și cu noi perspective asupra ideii de petrecere a timpului liber. Dacă ne dorim să fim părinți buni, nu trebuie doar să înțelegem acest aspect al evoluției umane, ci și să încercăm să oferim copiilor noștri susținerea de care au nevoie pentru a se bucura de plăcerile lor într-un mediu cât mai confortabil și cât mai sănătos cu putință.

De ce scaunul de gaming pro și nu orice alt tip de scaun?

Desigur că nu toți copiii care sunt pasionați de jocuri video vor ajunge gameri profesioniști, însă este datoria fiecăruia dintre noi să acordăm șanse copiilor noștri. Atunci când vine vorba despre scaunul de gaming pro, nu trebuie să avem în vedere doar șansele copilului de a deveni jucător profesionist de jocuri video, ci trebuie să avem în vedere și cantitatea de timp pe care copilul o va petrece așezat pe acest scaun. Deși poate aveți impresia că sunteți un părinte cool doar pentru că îi dați copilului voie să petreacă timp la PlayStation, trebuie să începeți să vă puneți problema asupra mediului în care se joacă aceste jocuri. 

1. Așezat pe podea

Deși podeaua este suprafața pe care copilul stă așezat încă de când învață să-și țină capul drept, în prima fază a existenței sale, petrecerea unui timp îndelungat așezat pe podea în anii ce urmează nu este o variantă ideală, din cauza faptului că suprafața este dură, ceea ce înseamnă că nu oferă suport nici mușchilor fesieri, nici mușchilor picioarelor. Mai mult decât atât, imposibilitatea ca picioarele să cadă perpendicular pe podea face ca mușchii picioarelor să nu aibă nici ei susținerea de care au nevoie, iar lipsa spătarului semnifică lipsa suportului pentru spate, gât și cap.

2. Așezat pe un bean-bag

Fiecare dintre noi și-a dorit un bean-bag de-a lungul existenței noastre, pentru că adevărul este că acest tip de scaun este super cool. Cu toate acestea, acest scaun nu este făcut pentru a fi utilizat o perioadă îndelungată de timp, pentru că, deși se mulează perfect pe forma corpului utilizatorului, nu oferă nici suportul necesar și nici nu obligă corpul să stea într-o poziție corectă. Deși pentru a juca jocuri video pe perioade scurte, acest tip de scaun ar putea reprezenta varianta cea mai convenabilă în ceea ce privește raportul calitate-preț, pe perioade îndelungate de timp acest scaun nu se va dovedi a fi foarte convenabil. Ceea ce trebuie avut în vedere când doriți achiziționarea unui scaun pentru copilul dumneavoastră gamer este să ofere îndeajuns de mult suport pentru mușchi în timp ce oferă și o susținere a poziției corecte a coloanei.

3. Așezat pe un scaun de birou normal

Un scaun de birou normal ar putea să asigure suportul minim în timpul gamingului, însă conceptul de scaun de birou normal a fost realizat în ideea că utilizatorul îl va folosi cu coatele sprijinite pe birou, ceea ce aduce un plus de suport pentru postură. Cu toate acestea, atunci când copilul dumneavoastră joacă jocuri video, pe un scaun de birou normal nu va avea parte de suport pentru brațe, pentru că aceste scaune de birou nu au, de cele mai multe ori, mânere pentru brațe. Mai mult decât atât, un scaun de birou normal nu este construit pentru petrecerea duratelor mari de timp așezat pe el, motiv pentru care trebuie să menționăm din nou că este foarte important să știți cât timp are voie copilul dumneavoastră să petreacă în fața ecranului dacă nu are un scaun de gaming pro.

4. Așezat pe canapea

Jucatul jocurilor video de pe canapea ar putea părea varianta cea mai potrivită pentru dumneavoastră, pentru că va avea parte de suport pentru spate, suport pentru mușchii fesieri și cei ai picioarelor și suport pentru cel puțin unul dintre coate. Cu toate acestea, există două posibilități atunci când vine vorba de utilizarea canapelei: 

  • Dacă canapeaua este situată la o distanță mare față de ecran, copilul va respinge această posibilitate, pentru că atunci când vine vorba despre jocuri video, copiii au nevoie să vadă bine ecranul, pentru a fi siguri că văd bine tot ce se întâmplă în joc. Din acest motiv, este important să achiziționați un scaun de gaming pro, care nu doar că îi va oferi un suport și o susținere absolut esențiale corpului, dar va fi și dotat cu roți care vor face deplasarea mult mai ușoară, pentru a putea ajusta distanța dintre jucător și ecran după plac și preferințe.
  • Dacă sunteți dispuși să mutați canapeaua în mijlocul încăperii pentru a o avea la o distanță mică de ecran, s-ar putea să fie acceptată de copilul dumneavoastră. Cu toate acestea, deja faptul că oferă suport pentru un singur cot, sau chiar deloc, dacă copilul alege să se așeze în mijlocul său, aduce iar riscul dezvoltării problemelor de dureri musculare la nivelul brațelor, umerilor și al spatelui și gâtului. Dacă copilul alege să stea așezat într-un colț al canapelei, sprijinit pe mânerul respectiv, în ciuda faptului că veți fi tentași să credeți că are parte de suportul necesar, trebuie să vă avertizăm că nu doar că nu are parte de acesta, dar este și într-un pericol iminent de a-și strâmba coloana.

Avantajele de necontestat ale scaunului de gaming pro

Dacă alegeți varianta în care îi oferiți copilului dumneavoastră un scaun de gaming pro, nu doar că va avea parte de toate avantajele menționate mai sus, însă și de altele pe care nu le-am menționat.

1. Înălțimea scaunului de gaming pro este reglabilă.

La fel ca în cazul oricărui alt tip de scaun de birou ergonomic, este foarte important ca înălțimea sa să fie reglabilă, pentru că o persoană care petrece mult timp așezată pe un scaun fără să atingă pardoseala cu piciorul nu doar că va fi într-o poziție foarte incomodă, dar va și avea parte de dureri musculare la nivelul întregului corp. Pe de altă parte, dacă scaunul este prea jos pentru înălțimea utilizatorului și unghiul genunchilor este mai mic sau mai mare de 90 de grade, se vor acumula tensiuni în zona articulațiilor genunchilor.

2. Unghiul dintre spătar și șezut este reglabil.

Atunci când copilul dumneavoastră petrece mult timp într-un scaun, în timp ce joacă jocuri video, unghiul de 90 de grade al genunchilor nu este singurul important. De o importanță cel puțin la fel de mare se bucură și unghiul bazinului, care nu doar că ajută la menținerea unei poziții drepte a spatelui, însă ajută și la îmbunătățirea calității respirației și la îmbunătățirea calității fluxului sangvin. Dacă unghiul este mai mic de 90 de grade, este exercitată o anumită presiune asupra cutiei toracice, ceea ce înseamnă o dificultate la respirare. De asemenea, un unghi mai mic de 90 de grade înseamnă presiune extra asupra mușchilor picioarelor și, prin urmare, un flux sangvin scăzut. Cu toate acestea, un unghi mai mare de 90 de grade, dacă are parte de suportul necesar, înseamnă calitate superioară și în ceea ce privește respirația și în ceea ce privește sistemul circulator. Din acest motiv, unii jucători profesioniști optează pentru scaune de gaming pro care să aibă un unghi care să permită deschiderea de până la 180 de grade. 

3. Lățimea și înălțimea suportului pentru brațe sunt reglabile.

Deja am menționat faptul că este importantă prezența suportului pentru brațe, așa că acum trebuie să menționăm de ce este important ca acest suport să fie ajustabil atât pe înălțime, cât și pe lățime. Atunci când reglăm un suport pentru brațe să fie exact la înălțimea necesară coatelor copilului, suportul de care are parte nu este minim, ci ideal pentru buna realizare a activităților în acest scaun. Atunci când avem posibilitatea să reglăm suportul pentru brațe pe lățime, avem posibilitatea să oferim mai mult spațiu pe șezut pentru coapsele copilului sau ale oricărei persoane care va utiliza acel scaun. Acest aspect este important pentru că atunci când coapsele sunt complet așezate pe șezutul scaunului acestea au parte de mult mai mult suport, ceea ce nu poate fi decât un avantaj în plus asupra posturii.

4. Înălțimea și unghiul tetierei sunt ajustabile.

Tetiera are și ea o importanță aparte în ansamblul unui scaun de gaming pro, pentru că suportul capului este foarte important în vederea eliminării unei cantități de presiune care, în cazul lipsei tetierei, s-ar depozita pe gât. Dacă mușchii gâtului sunt obosiți și dacă o presiune prea mare este pusă asupra lor, vor apărea noduri și tensiuni musculare care vor necesita multă muncă pentru a fi înlăturate.

Știm că nu orice părinte este fericit să-și vadă copilul petrecând ore în șir în fața ecranului, jucând jocuri video. Adevărul este însă că nu putem să facem foarte multe lucruri în acest sens. Am putea la fel de bine, în loc să interzicem, să lăsăm copilul să se bucure de fiecare aspect al vieții sale și să ne asigurăm că îi punem la dispoziție orice modalitate posibilă de a-i face existența mai ușoară, fie că vorbim despre o dietă echilibrată, de activități sportive regulate sau de un scaun de gaming pro care să ne ajute, indirect, la menținerea sănătății sale fizice într-un mod cât mai eficient cu putință. Încercați să acceptați faptul că generațiile din urmă aduc cu ele mari schimbări, nu putem ști ce viitor Zuckerberg se ascunde în copilul tău! 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează