GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

4 beneficii ale scaunului de birou ergonomic. Cum alegi corect scaunul potrivit nevoilor tale

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 mai 2023 16:03 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 16:03

Există articole de mobilier care ne-ar ușura cu siguranță viața sau, cel puțin, ar contribui la o bunăstare zilnică. Deși pare greu de crezut, pe lângă confortul patului, al saltelei și al canapelei, cel al scaunului de birou este absolut obligatoriu.  De calitatea lui depinde ca productivitatea la muncă să fie ridicată, dar și sănătatea noastră fizică să nu fie neglijată.

Aproximativ 80% din timpul în care ne derulăm activitatea profesională săptămânală, din cele 40 de ore, îl petrecem stând pe scaunul de birou. Așadar, este esențial ca scaunul ales să îndeplinească o serie de caracteristici pentru a asigura o poziție corectă a corpului. 

Iată 4 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un scaun birou:

1. Scaun birou cu spătar ajustabil

Un aspect aparte al scaunului de birou ergonomic este spătarul ajustabil. Acesta permite reglarea înălțimii și a unghiului spătarului în raport cu structura corpului. O coloană vertebrală susțină corect reduce riscul apariției durerilor de spate și a problemelor asociate cu o postură incorectă pe termen lung.

2. Confort pentru brațe, umeri și gât

Poziția incorectă la birou poate exercita o presiune mare asupra coloanei și a gâtului. Având o funcție de înclinare specială, scaunul de birou ergonomic este suficient de înalt pentru a susține întregul spate și îți va permite să te odihnești la un unghi mai mare de 90 de grade. Tetiera îți va susține corect gâtul și te va ajuta chiar să te și întinzi, iar adâncimea șezutului îți va susține atât șoldurile, cât și fesele reducând considerabil presiunea.

3. Suport pentru zona lombară

Scaunul de birou ergonomic are un suport special creat pentru zona lombară, ceea ce aduce multiple beneficii celor care petrec mult timp într-o poziție șezândă. Acest suport ajută la menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale și previne suprasolicitarea zonei lombare. 

4 beneficii ale scaunului de birou ergonomic. Cum alegi corect scaunul potrivit nevoilor tale

4. Scaun birou din materiale premium

Nu doar structura și funcționalitățile scaunului sunt importante, ci și materialul din care este fabricat. De cele mai multe ori, un scaun de birou premium este realizat din materiale durabile, care permit circulația aerului și reduc acumularea de umiditate. Materialele care permit aerisirea contribuie la menținerea unei temperaturi corporale optime și previn apariția disconfortului.

Atunci când alegi tapițeria scaunului de birou să ai în vedere următoarele criterii: rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul. Culorile scaunelor de birou nu reprezintă doar opțiuni de personalizare, ci pot avea o semnificație aparte. De exemplu, culorile naturale aduc un plus de confort, pentru că este mai ușor ca privirea să se adapteze acestor nuanțe. Daca vrei să adaugi lumină unui spațiu, alege scaune de birou albe, iar dacă vrei ceva care nu se va demoda în timp, poți alege clasicele scaune negre. 

În concluzie, scaunul de birou nu este doar un lux, ci o necesitate pentru sănătatea celor care lucrează remote sau multe ore la birou. Investiția într-un scaun de calitate este una absolut necesară dacă te gândești la beneficiile pe termen lung asupra organismului tău.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează