GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

4 motive să îți cumperi o bicicletă electrică

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 12:12 / Actualizat joi, 12 mai 2022 12:12

Progresele tehnologice din ultima perioadă nu doar că ne-au ușurat viața, dar au revoluționat complet modul în care oamenii trăiesc și își gestionează activitățile zilnice. În această ordine de idei, bicicletele electrice au devenit din ce în ce mai populare, fiind un intermediar practic între viteza de deplasare și economia de timp. Iată 4 motive pentru care ar trebui să iei în considerare achiziționarea unei biciclete electrice!

1. Mai repede și mai departe

Bicicletele electrice îți oferă multe dintre beneficiile pe care le presupune o bicicletă tradițională. Însă vin la pachet și cu un supliment de energie la bord, care îți va permite să parcurgi distanțe mult mai mari, într-un interval de timp mult mai scurt, pentru a ajunge la destinații imposibil de atins pentru bicicletele tradiționale.

De asemenea, o bicicletă electrică îți permite să mergi mult mai repede decât majoritatea bicicliștilor și, în unele cazuri, chiar mai repede decât mașinile. Deși motoarele moderne se pot deplasa de 50 de ori mai repede decât mașinile de acum 100 de ani, traficul intens nu permite acestora să funcționeze la potențialul maxim.

2. Te menții în formă

Chiar dacă motorul electric te va ajuta să te deplasezi mult mai rapid și să depui mai puțin efort fizic, asta nu înseamnă că nu vei fi nevoit să pedalezi. Acest lucru te va ajuta să-ți îmbunătățești condiția fizică, deoarece nenumăratele studii științifice dovedesc legătura directă dintre practicarea regulată a activității fizice și îmbunătățirea sănătății generale a organismului.

Bicicletele electrice sunt alegerea potrivită pentru persoanele cărora le place ideea de a merge pe bicicletă, dar simt că nu pot, deoarece condiția fizică nu le permite. Spre deosebire de cele tradiționale, bicicletele electrice sunt mult mai ușor de utilizat, ceea ce înseamnă că sunt potrivite și pentru persoanele care nu au condiția fizică necesară pentru a utiliza una clasică.

3. Economisești bani

Pentru a achiziționa o bicicletă electrică nouă, la calitate decentă, nu trebuie să-ți dai peste cap bugetul. Într-adevăr, sunt puțin mai scumpe decât cele obișnuite, dar costurile de întreținere sunt aceleași cu cele de funcționare ale unei biciclete obișnuite: piese consumabile pentru anvelope, lanțuri, plăcuțe de frână și alte accesorii aferente. 

În orice caz, este mult mai ieftin să cumperi una decât să întreții o mașină, iar investiția pe termen lung te va scuti de abonamentele la transportul în comun. În ceea ce privește costul de reîncărcare a bateriei electrice, este vorba de o sumă aproape insesizabilă care se adaugă la factura lunară de electricitate.

4. Mai sigure decât bicicletele clasice

Cele mai multe accidente în care sunt implicate bicicletele au loc la intersecții sau sensurile giratorii. Acest lucru se datorează adesea faptului că biciclistul oprit are nevoie de câteva secunde, deseori vitale, pentru a prinde viteză și a trece pe banda de mers. Însă, de altfel, traficul este mult mai complex și greu de gestionat atunci când nu ai o viteză optimă.

Datorită motorului care te ajută să accelerezi, vei putea să părăsești mult mai repede zona cu potențial periculos. De asemenea, vei fi mai predispus să încetinești la viteza corespunzătoare pentru curbe și viraje, deoarece poți folosi motorul bicicletei pentru a accelera în timp util, fără a-ți pierde din elanul pe care îl aveai. 

Există numeroase motive pentru care o bicicletă electrică este alegerea de care ai nevoie pentru a-ți schimba enorm experiența de călătorie. Dincolo de aspectele tehnice, este vorba de faptul că vei fi mult mai predispus să adopți un comportament sustenabil, atât de necesar într-o lume în care, încetul cu încetul, abuzăm de resursele naturale și de ceea ce ne înconjoară și este 

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close