GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

5 dezvăluiri despre brandul exclusivist de șampanie Laurent Perrier

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 12:11 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 12:11

Unul dintre cele de mai succes branduri de șampanie, Laurent Perrier are o istorie bogată în spate, fiind  moștenirea a două familii. Rețeta și modalitatea de producere au fost transmise de-a lungul generațiilor și reinventate pentru a se ridica la cele mai înalte standarde de calitate.

Numele jocului

Popularitatea brandului se datorează unuia dintre moștenitorii afacerii, Bernard de Nonancourt. Acesta a trasat un nou parcurs afacerii după cel de-al doilea război mondial. Notorietatea brandului i se datorează. Începând cu 1960 un nou sortiment a luat cu asalt piața spumantelor de lux: Grand Siecle.

Bernard a considerat că natura nu poate da naștere unei băuturi perfecte, așa că a modificat una dintre regulile de bază ale procesului de producție. Acesta a amestecat sortimente cu vechimi diferite. El a folosit trei tipuri de vinuri cu perioade diferite de maturare.

sampanie de calitate se mândrește cu un proces de fabricație extrem de riguros. Brandul Laurent Perrier nu face excepție de la această regulă. De-a lungul timpului, au existat doar patru maeștrii responsabili cu producerea vinului. Ultimul maestru a predat frâiele celui mai nou și s-a retras în 2020.

Secretul constă în diversitate

5 dezvăluiri despre brandul exclusivist de șampanie Laurent Perrier

Familia a acordat o atenție deosebită acestei băuturi. Rafinamentul și eleganța sunt calitățile ce definesc brandul. Această șampanie este reprezentată cu onoare și demnitate de puternice figuri feminine, fiind printre puținele afaceri conduse cu succes pe linie feminină. 

Brandul se distinge prin mai multe sortimente, unul mai deosebit decât celălalt:

1. Grand Siecle Magnum – realizat din soiuri de struguri Chardonnay și Pinot Noir. Grand Siecle înseamnă anul perfect. Mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinăria Laurent Perrier reușesc să atingă perfecțiunea. Acest sortiment este rezultatul amestecului dintre soiuri culese în urmă cu 20 de ani, 50 de ani sau chiar 100 de ani. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea fiecare șampanie este unică.

2. Ultrabrut – acest sortiment se distinge printr-un aspect galben pai cu inflexiuni argintii. În fiecare pahar vei descoperi efervescență elegantă cu bule mici și fine. Soiurile folosite pentru această băutură sunt Chardonnay și Pinot Noir.

3. Cuvee Brut Balthazar – Această băutură încântă printr-un parfum delicat și proaspăt de fructe ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Spumantul este recomandat la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate de pește. Soiurile de struguri folosite sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier.

4. Cuvee Rose Magnum – sortimentul este obținut 100% din Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Macerarea are loc timp de 48 până la 72 de ore pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.

Eroul din război

Bernard de Nonancourt, unul dintre proprietarii brandului, a luat parte la cel de-al doilea război mondial. Unitatea pe care o conducea s-a remarcat în timpul războiului prin acte deosebite. Astfel, sergentului de Nonancourt i s-a acordat una dintre cele mai înalte distincții, ”Crucea Războiului”, pentru activitatea sa din acea perioadă.

Cea mai mare afacere de familie gestionată pe linie maternă

Atunci când deguști un pahar de șampanie Laurent Perrier gândește-te la faptul că prestigiul brandului se datorează unor femei puternice. În prezent, afacerea este condusă de cele două fete ale lui Bernard de Nonancourt, Stephanie și Alexandra.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează