GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

5 idei care te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută în locuință

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 18:32 / Actualizat luni, 01 martie 2021 18:32

Locuințele noastre sunt spațiile în care ne simțim cel mai bine, în care ne știm în siguranță și în care, teoretic, ne bucurăm de confort. Acesta este și motivul pentru care căutăm, în permanență, să le modernizăm și să le amenajăm astfel încât să ne ofere relaxarea dorită și o atmosferă la care să revenim cu plăcere. Dacă îți dorești o casă cu un ambient deosebit, iată câteva idei care te vor ajuta să obții acest lucru, fără prea multe eforturi.

Schimbă covoarele vechi

O reamenajare a spațiului, la nivel vizual, este oricând binevenită, deoarece acest lucru înseamnă să fii în pas cu tendințele din domeniul amenajărilor interioare. Dacă vrei să faci schimbări minim intruzive, atunci poți opta pentru covoare noi, moderne și elegante, care să pună cât mai mult în valoare spațiul casei tale. Aici vei găsi o multitudine de modele așa că tot ce trebuie să faci este să alegi ceea ce se potrivește în casa ta, în funcție de dimensiune, culoare sau spațiu. Covoarele care nu acoperă în totalitate parchetul sunt cele mai căutate, alături de cele asimetrice sau cele cu modele abstracte. Situația este total diferit față de anii trecuți, în care covorul trebuia doar să protejeze pardoseala, indiferent de aspectul său. Astăzi, se pune un foarte mare accent pe tipul covorului ales, deoarece el devine astfel un element decorativ, care poate pune foarte bine în evidență o încăpere.

Folosește obiecte decorative

Uneori, un simplu articol decorativ schimbă, în totalitate, felul în care arată casa ta. Lumânările parfumate, o ghirlandă cu lumini decorative, o vază cu flori sau un suport pentru cărți au proprietatea de a da o notă aparte locuinței tale, în funcție de preferințele și de personalitatea ta. 

Elimină obiectele nefolositoare

O cameră organizată înseamnă, adesea, un câștig din punct de vedere al spațiului. Asta înseamnă că poți crea o atmosferă plăcută în locuința ta aruncând lucrurile nefolositoare. Unul dintre principiile de bază ale organizării spune că lucrurile care stau mult timp nefolosite nu fac altceva decât să ocupe loc. De aceea, cel mai bine este să faci un inventar al obiectelor din casă și să alegi ceea ce trebuie să rămână în continuare în locuința ta.

Colorează! Trăiește!

Dacă, până nu demult, trăiam într-o eră a nuanțelor reci, în ceea ce privește culoarea locuințelor, în prezent, este permis aproape orice. Așadar, dacă pentru tine confortul înseamnă și o amenajare la nivel de schimbare a culorilor, atunci ești liber să o faci. Tendințele moderne aduc în prim-plan albul pentru mobilă și culorile ieșite din tipare pentru pereți. În unele cazuri, aceștia pot fi decorați cu stickere, elemente pictate sau cu diferite obiecte colorate, astfel încât încăperile să capete un aer unic și tineresc.

Amenajează asortat

Una dintre cele mai plăcute idei de amenajare este cea care vizează asortarea elementelor cu aceeași textură. Astfel, te poți juca frumos cu nuanțe de turcoaz sau galben muștar, cu verde sau roz pal, la canapele, draperii sau perdele. Alese cu grijă, nuanțele vor oferi un aspect vizual deosebit, modern și plăcut, de care să te poți bucura.

O atmosferă plăcută în locuință înseamnă nu doar elemente de decor sau de mobilier. Adesea, starea de bine este dată de un cumul de factori din care confortul este componenta care stă la baza tuturor alegerilor. Alege, așadar, inspirat pentru tine și pentru casa ta, investind în starea ta de bine. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează