GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

5 investiții necesare dacă vrei să faci performanță într-un sport

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 17:20 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 17:20

Sportul este sănătos și se recomandă practicarea sa regulată. Beneficiile sportului sunt atât fizice, cât și psihice și emoționale. Însă sportul presupune și cheltuieli. Chiar și cel amator are costuri, iar dacă vrei să faci performanță, trebuie să plătești pentru anumite lucruri. 

Nu orice investiție este esențială, de aceea este bine să cunoști dinainte care sunt lucrurile pe care merită să dai bani. Unele investiții aduc rezultate la nivel fizic, altele la nivel tehnic, iar altele întăresc caracterul și hrănesc spiritul de învingător. Află care sunt investițiile necesare pentru performanță din rândurile care urmează.

1. Echipament

Pentru orice sport ai nevoie de un echipament specific. Chiar și disciplinele care se bazează în special pe activități fizice de bază, ca atletismul, necesită un echipament minimal. Dacă alergi, îți trebuie încălțăminte specială pentru tipul de traseu vizat, dar și haine care facilitează evaporarea transpirației și mișcarea. Dacă nu ai bani, dar îți trebuie echipament pentru tine ori pentru copilul care face sport, poți accesa un credit rapid. Pentru creditele cu buletinul nu e nevoie să te deplasezi la o instituție. Aplici online și primești banii în cont.

Unele sporturi presupun cheltuieli mari cu echipamentul. Kartingul, tenisul, tirul,  hocheiul, alpinismul sunt câteva exemple. Oricât talent ai avea, dacă nu ai echipament potrivit, nu vei putea concura la un nivel ridicat. Nu poți face compromisuri de la un anumit nivel, așadar investește în echipament cât mai bun.

2. Antrenamente individuale

Mulți sportivi care fac performanță în domeniile lor au antrenori personali. Chiar dacă se antrenează la o echipă sau o academie, ei investesc și în pregătirea separată cu un antrenor. În acest mod, au acces la o pregătire adaptată stilului lor de joc, performanțelor fizice și mentale. Experiența este similară cu cea a unui elev care învață și la școală, dar se pregătește și în privat. Dacă s-ar pregăti doar în mediul instituțional, șansele de performanță s-ar reduce. Antrenorul personal poate corecta erori imediat ce le observă și oferi feedback în timp real. El poate fi specializat pe latura tehnică, mentală sau fizică a sportului. 

3. Masaj și recuperare

Masajul și alte proceduri de recuperare sunt esențiale pentru un sportiv de performanță. Atleții, fotbaliștii, jucătorii de tenis și chiar de bowling angajează maseuri. Recuperarea după antrenamente și meciuri sau competiții se realizează mai repede dacă lucrezi cu o persoană pregătită în domeniu. Masajul ajută corpul să se relaxeze și alungă stresul. 

4. Nutriționist

Sportul și alimentația sunt de nedespărțit. Fără o alimentație adecvată, nu vei putea fac performanță în sport. Fiecare sport necesită abilități separate, iar unele dintre ele solicită diferit corpul. Înotul, ciclismul sau alergarea pe distanțe lungi necesită rezistență și mai puțină masă masculară. În schimb, halterele sau rugby-ul sunt sporturi unde nu poți performa fără mușchi bine dezvoltați. Un nutriționist te ajută să alegi alimentele potrivite pentru sportul pe care îl practici, să îți faci un plan alimentar și să previi anumite carențe. De asemenea, îți poate recomanda anumite suplimente alimentare care te ajută să te recuperezi rapid după competiții sau să îmbunătățești rezultatele antrenamentelor. 

5. Psiholog

Nu este un secret că majoritatea sportivilor care fac performanță lucrează cu un psiholog. Presiunea publicului, familiei și a rezultatelor, stresul de după accidentări și rutina obositoare își pun amprenta asupra psihicului tău. Psihologul te ajută să depășești barierele psihologice și te învață cum să gestionezi eșecul și reușita. În sporturile individuale care presupun concentrare maximă și un psihic puternic, investiția în colaborarea cu un psiholog este esențială. Tenisul, înotul, atletismul, schiul sunt doar câteva exemple. 

Sportul de performanță necesită sacrificii și cheltuieli. Investițiile pe care le-am enumerat mai sus sunt necesare dacă vrei să fii cel mai bun. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează