GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  PUBLICITATE

5 minute de sport olimpic – Fotbalul la JO Paris 1924

Articol de GSP - Publicat luni, 26 iulie 2021 11:05 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 12:06

La Jocurile Olimpice din 1924, de la Paris, România, printre cei 54 de sportivi, a fost reprezentată și de echipa de fotbal.

Aceasta a fost prima participare a naționalei de fotbal la Jocurile Olimpice.

Costel Rădulescu, antrenorul echipei, a mers în Parlamentul României și a cerut bani pentru participarea la competiție, iar România a călătorit cu trenul până în Franța.

Pe 27 mai 1924 România a jucat primul meci de fotbal la Jocurilie Olimpice, împotriva Olandei. „Tricolorii” au pierdut cu 6-0, după un meci în care Pijl a marcat de patru ori.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
meltan
meltan  •  26 Iulie 2021, 13:48

Iată-i pe cei care au făcut parte din delegația tricoloră prezentă la Paris: Iosif Bartha (Stăruința Oradea), Nicolae Bonciocat (Universitatea Cluj), Alexandru Kozovits (CA Timișoara), Carol Frech (Chinezul Timișoara), Nicolae Honigsberg (CA Oradea), Aurel Guga (Universitatea Cluj), Elemer Hirsch (Universitatea Cluj), Iacob Holz (Unirea Timișoara), Pompei Lazăr (Universitatea Cluj), Attila Molnar (Mureșul Târgu Mureș), Radu Niculescu (Mureșul Târgu Mureș), Atanasie Protopopescu (Tricolor București), Adalbert Ritter (Chinezul Timișoara), Francisc Ronnay (CA Oradea), Augustin Semler (Chinezul Timișoara), Adalbert Strock II (Stăruința Oradea), Ștefan Strock I (CA Oradea), Mihai Tanzer (Chinezul Timișoara), Leopold Tritsch (Brașovia Brașov), Rudolf Wetzer (Unirea Timișoara) și Francisc Zimmermann (CA Timișoara).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează