GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

5 sfaturi utile despre gestionarea finanțelor personale

Articol de GSP - Publicat joi, 12 noiembrie 2020 16:27 / Actualizat joi, 12 noiembrie 2020 16:27

Căutați sfaturi pertinente despre gestionarea finanțelor personale? Deși la o primă vedere pare că gestionarea banilor este un subiect ușor pentru oricine, în realitate sunt foarte multe detalii de care trebuie să ținem cont atunci când luăm hotărârea de a ne ocupa mai serios de finanțele personale: crearea unui buget, datoriile, creditele, economiile și cheltuielile. Deci, dacă  doriți să învățați cu adevărat cum să gestionați balanța veniturilor și cheltuielilor, puteți începe cu cele mai facile sfaturi:

1. Creați un buget personal – există un citat celebru care explică perfect conceptul de „budgeting”, ușor de înțeles de toată lumea: „un buget este o metodă prin care le spui banilor tăi unde să meargă în loc să te întrebi unde s-au dus”.

2. Aplicațiile de budgeting – e bine să țineți evidența veniturilor și cheltuielilor oricum vi se pare mai facil pentru personalitatea dumneavoastră, dar țineți cont de faptul că metodele tradiționale (cum ar fi calculele pe hârtie) sunt susceptibile distrugerii din greșeală (de exemplu, puteți vârsa cafea pe carnețelul pe care ați notat bugetul pe ultimele luni, distrugând astfel progresul făcut până la acel moment). Cea mai bună metodă pentru a vă organiza corespunzător și de a proteja datele despre banii dumneavoastră este o aplicație de budgeting. Majoritatea aplicațiilor care oferă astfel de servicii sunt gratuite, iar cel mai mare avantaj este acela că vă salvează datele acumulate până la un anumit moment pentru a elimina riscul pierderii lor.

3. Aveți grijă la cheltuieli – de cele mai multe ori nici nu ne dăm seama unde ni se duc banii dacă nu ținem evidența lor cu foarte multă conștiinciozitate. Pentru acest lucru trebuie să colecționați toate bonurile primite la magazine timp de o lună și să vă faceți un bilanț periodic pentru a elimina cheltuielile inutile. Dacă vi se întâmplă să aveți nevoie de o sumă de bani imediată pentru o cheltuială neprevăzută puteți apela oricând la site-urile de profil cum ar fi https://www.17bankow.com/ care vă oferă rapid suma de bani pe care v-o doriți. Astfel, lună de lună, veți reuși să eliminați cheltuielile inutile care vă împiedică să vă atingeți țelurile financiare.

4. Plătiți-vă datoriile – cu cât fugiți mai tare de datorii, cu atât acestea vor crește mai mult și vor deveni din ce în ce mai greu de plătit. Cel mai bun moment pentru a pune la cale un plan pentru plata lor este acum. Calculați cu atenție câți bani datorați în total și organizați-vă cheltuielile în așa fel încât să vă permită să plătiți lunar câte o tranșă până la ștergerea completă a datoriei.

5. Creați un plan de economii – poate cel mai ușor lucru de zis, dar cel mai greu de efectuat. Chiar dacă tentațiile sunt mari, încercați să puneți de-o parte măcar 10% din veniturile lunare. În plus, cel mai bine ar fi să găsiți un cont de economii care oferă dobândă pe banii puși de-o parte. În acest fel nu doar veți economisi, dar veți primi și bani în plus.

Poate cel mai bun sfat de care trebuie neapărat să țineți cont este să vă relaxați! La o primă vedere există șansa să vă simțiți copleșiți de atâta informație, dar cu motivația corectă și o organizare pe măsură veți observa cum, în timp, finanțele dumneavoastră se vor aranja de la sine și vă vor oferi o viață lipsită de griji. 

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează