GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

7 caracteristici speciale pentru care Ford Ecosport și SUV-urile în general sunt mașini potrivite pentru oraș

Articol de GSP - Publicat joi, 18 august 2022 12:54 / Actualizat joi, 18 august 2022 12:54

Modelul Ford Ecosport este recunoscut de către producătorul său ca fiind o mașină care “aduce un plus în viața de zi cu zi”. Modelul este în același timp un SUV care, prin caracteristicile sale speciale și distinctive, este perfect adaptat traseelor urbane, făcând condusul mult mai ușor și mai plăcut. În general, SUV-urile nu sunt considerate mașini optime pentru oraș, însă iată în continuare 7 caracteristici care contrazic acest lucru.

1. Asistență la pornirile în rampă

Traseele din multe orașe pot fi de foarte multe ori foarte provocatoare, așa cum se întâmplă de exemplu în zonele în care sunt foarte multe pante. Ford Ecosport asigură un plus de control în cazul pornirilor în rampă, fiind prevăzut cu un sistem de asistență care împiedică alunecarea temporară în spate sau în față. Acest sistem este de asemenea util și la oprirea și pornirea autovehiculul pe suprafețe alunecoase. 

2. Consum redus

Contrar prejudecăților, și SUV-urile pot avea consum redus de energie atunci când sunt prevăzute cu sisteme inteligente. Modelul auto Ford Ecosport este dotat cu Sistemul Cruise Control ce include un limitator de viteză reglabil cu asistență inteligentă care menține vehiculul în cadrul limitei de viteză selectate și poate chiar să recunoască semne de circulație de limitare de viteză și să o ajusteze în consecință.

3. Sisteme de vizibilitate în spate

SUV-urile sunt mașini foarte sigure, însă fiind înalte au vizibilitate redusă în zona din spate a bordurilor, a zidurilor joase, a stâlpilor opritori sau a bicicletelor. Ford Ecosport este echipat cu o cameră video pentru vedere spate conectată la ecranul integrat din consola centrală și care se activează când este selectată treapta de marșarier. Sistemul permite, de asemenea, parcarea în cele mai înguste spații.  

4. Sisteme pentru vizibilitate laterală optimă

Dimensiunile generoase ale SUV-urilor pot fi un impediment în calea vizibilității laterale. Și totuși, sisteme precum cel de asistență pentru unghiul mort (BLIS) cu care este prevăzut Ford Ecosport și care folosește senzori RADAR scanează cu precizie unghiurile moarte de pe ambele părți ale vehiculului și avertizează conducătorul auto printr-o lumină asupra unor posibile pericole.

7 caracteristici speciale pentru care Ford Ecosport și SUV-urile în general sunt mașini potrivite pentru oraș

5. Sisteme de iluminare pentru o prezență și mai bună în trafic

Deși SUV-urile sunt mașini masive, ce au avantajul că se disting foarte bine în trafic, sistemele noi de iluminare le pot oferi o vizibilitate și mai bună. Ford Ecosport este echipat cu lumini de zi cu LED care asigură o vizibilitate optimă și în timpul zilei, și în timpul nopții, precum și cu un sistem de fază lungă automată pentru condusul nocturn.

6. Asistență la semnalizarea în trafic

În mod normal SUV-urile asigură șoferului vizibilitate foarte bună în principal datorită înălțimii lor. Ford Ecosport vine cu un plus, respectiv cu sistemul Traffic Sign Recognition care identifică toate semnele de circulație, pe lateralul carosabilului sau deasupra, permanente sau temporare, indiferent de poziționarea acestora și afișează pe bord informații despre toate aceste semne.    

7. Manevrabilitate optimă

Chiar dacă sunt mașini masive, SUV-urile se pot conduce foarte ușor. Direcția servoasistată electric (EPAS) cu care este prevăzut modelul Ford Ecosport se ajustează automat la viteza de rulare și la condițiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai ușoară, îmbunătățind manevrabilitatea, iar la viteze ridicate, când este nevoie de mai mult control, direcția devine mai rigidă.   

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează