GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Acneea: tipuri, cauze, tratament și prevenție

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 16:13 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 16:13

Acneea este o tulburare cronică a pielii care afectează aproape 85% dintre persoane, atât pe cele tinere, cât și pe cele ajunse la vârsta adultă. Toți porii noștri conțin un folicul de păr și o glandă sebacee, care produce sebum, acesta fiind uleiul natural al pielii noastre.

Corpul se regenerează în mod constant și se debarasează de celulele moarte, dar atunci când aceste celule moarte sunt blocate în sebumul pielii, provoacă acnee non-inflamatorie. În schimb, dacă bacteriile sunt prezente, acestea se asociază cu celulele moarte și cu sebumul și pot provoca infecția cunoscută sub denumirea de acnee inflamatorie. 

Acnee non-inflamatorie – simptome și tratament

Acneea non-inflamatorie se distinge prin pori înfundați, inclusiv puncte albe și puncte negre. Un punct negru este un comedon deschis, ceea ce înseamnă că porii înfundați sunt deschiși la suprafața pielii, iar aerul a oxidat amestecul din interior, devenind negru. Un punct alb este un comedon închis, ceea ce înseamnă că pielea moartă și sebumul nu sunt expuse, dar totuși au rămas captate în piele. Dacă aveți puncte negre și puncte albe, cheia este să curățați porii și  să preveniți infiltrarea bacteriilor. Puteți face asta cu produse de curățare și creme-tratament care conțin ingrediente blânde, dar totuși exfoliante, care penetrează porii, calmând acneea activă și prevenind viitoarele erupții. Crema tratament anti-acnee de la REKZE Laboratoires este deosebit de eficientă pentru cazurile de acnee ușoară și moderată. Este o cremă bogată în ingrediente puternice, inclusiv acid salicilic și palmitat de retinol, formulată în Italia și testată clinic și dermatologic. Foarte multe produse dermatocosmetice, printre care și crema tratament REKZE, conțin acid salicilic, care elimină acumularea de celule care creează inițial punctele negre și punctele albe. De asemenea, acneea non-inflamatorie răspunde, de obicei, la retinoizii topici. Retinolul este o formă eficientă, dar mai puțin puternică decât tretinoina, ceea ce înseamnă că nu va provoca iritații atât de severe. Orice produs care conține retinol se aplică doar seara, deoarece retinolul este dezactivat de soare, pe lângă faptul că pielea devine și mai sensibilă la razele UVA și UVB ale soarelui. 

Acneea inflamatorie – cum se manifestă și cum se tratează

Bacteriile Propionibacterium Acne se hrănesc cu sebumul din pielea noastră, iar când aceste bacterii intră în porii înfundați, se reproduc rapid, provocând inflamații. Corpul încearcă rapid să repare inflamația, provocând și mai multă roșeață și inflamație. Papulele și pustulele sunt principalele tipuri de acnee inflamatorie. Papulele sunt roșii și dure, iar pustulele au de obicei un cap alb, înconjurat de piele roșie și iritată. Cu toate acestea, cel mai sever tip de acnee este acneea chistică, care include noduli și chisturi. Acneea chistică se formează adânc sub piele și este extinsă, roșie și dureroasă. Dermatologii sunt cei mai în măsură să trateze acest tip de acnee, deoarece are cele mai mari șanse de a provoca cicatrici permanente. Este, de asemenea, principalul tip de acnee hormonală, care este cauzată de un dezechilibru hormonal cauzat de propria genetică. Pentru a trata papule și pustule, alegeți produse formulate cu peroxid de benzoil, un ingredient eficient care ucide bacteriile care provoacă acnee. În general, utilizarea de produse care conțin peroxid de benzoil, acid salicilic și retinol va îmbunătăți acneea, dar trebuie avut grijă ca aceste produse să nu fie folosite simultan. Pentru acneea chistică, dermatologii pot adopta o abordare diferită care se extinde dincolo de ingredientele eliberate fără prescripție medicală de mai sus, cum ar fi prescrierea de medicamente orale, injecții cu cortizon sau peeling chimic, împreună cu alte tratamente efectuate în cabinet. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează