GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Activități de sezon pentru timpul liber, în contextul noilor restricții

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 13:00 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 12:02

Odată cu creșterea incidenței cazurilor diagnosticate cu noul coronavirus, Guvernul va introduce noi restricții pentru populație privind circulația. Sunt deja în discuție închiderea anumitor activități economice după ora 18:00, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 4‰ (4 cazuri la mia de locuitori). În localitățile în care incidența nu depășește 6‰, persoanele care prezintă certificatul verde cu schema completă de vaccinare, cei trecuți prin boală și cei care prezintă un test valid pot participa încă la diferite evenimente.

În contextul noilor restricții, deja ne întrebăm cum ne vom mai putea petrece timpul liber, cu atât mai mult cu cât vremea nu mai este tocmai potrivită pentru excursii relaxate, cu puține bagaje sau pentru urmărit apusul de la o terasă de pe malul mării. Ne rămân activitățile de sezon pe care le putem desfășura în condiții de siguranță și exercițiile pe care le putem face din confortul propriei locuințe. Iată care sunt acestea și cum te poți bucura de ele:

Drumeții montane

Dacă te tentează plimbările la munte, să admiri peisajele, să te bucuri de aerul curat și să fotografiezi toamna în toată splendoarea, într-o pădure de foioase, drumețiile sunt sportul pe care ar trebui să-l îmbrățișezi în această toamnă. Echipează-te cu încălțăminte adecvată pentru drumeție și cu îmbrăcăminte lejeră, care să îți asigure confortul termic și libertatea de mișcare de care ai nevoie. Dacă ești începător sau vrei să te aventurezi pentru prima oară pe un traseu cu dificultate medie sau mare, te poți echipa și cu un set de bete trekking, care ți-ar putea folosi ulterior și la alte sporturi de iarnă, precum schiatul.

Ciclism

Poți practica ciclismul amator, dacă alegi să ieși doar în weekend cu bicicleta, poți fi ciclist urban și folosi bicicleta ca mijloc alternativ de deplasare prin oraș sau te poți orienta către practicarea serioasă a acestui sport, indiferent dacă optezi pentru curse lungi sau pentru varianta plină de adrenalină pe care ți-o oferă un mountain bike. Indiferent în care dintre situații te afli, vei avea nevoie de un tricou ciclism barbati, care să îți ofere confortul de care ai nevoie, să permită pielii tale să respire și să transpire și să se usuce rapid, fără a reține apa, așa cum se întâmplă în cazul tricourilor din bumbac. Forma și materialele echipamentelor special concepute pentru ciclism îți vor asigura confort maxim, pentru a te bucura de fiecare kilometru parcurs pe bicicletă.

Yoga

Yoga e o practică grozavă pentru acasă, pentru care nu ai nevoie de prea multe pregătiri. O poți practica organizat, dacă te înscrii la un curs online sau poți alege unul dintre sutele de tutoriale disponibile în mod gratuit pe YouTube. Vei avea nevoie doar de o saltea de calitate și, pe măsură ce avansezi, de diverse accesorii precum sunt cărămizile sau frânghiile. În orice caz, acestea pot fi înlocuite cu ușurință cu diverse obiecte pe care le ai prin casă - un teanc de cărți, o curea etc.. Yoga are multiple beneficii pentru sănătate, de la cea a articulațiilor, la stimularea anumitor procese din corp, precum digestia. În plus, este benefică și pentru sănătatea emoțională, indiferent dacă practici sau nu și meditația.

Circumstanțele ne împing tot mai mult către o nouă perioadă de izolare și de protejare a noastră și a celor dragi. Însă, asta nu înseamnă că nu putem face mișcare sau că nu ne putem bucura, în continuare, de avantajele unei vieți active. Orientează-te către activitățile care ți-ar face plăcere și perfecționează-te, de câte ori ai ocazia.

Sursă foto: Pexels

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează