GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Află 5 sfaturi utile pentru întreținerea genților de piele!

Articol de GSP - Publicat joi, 29 aprilie 2021 22:14 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 22:15

Gențile din piele naturală reprezintă unele dintre cele mai frumoase accesorii vestimentare iar rezistența și farmecul pielii naturale este bine-cunoscut. De o geantă din piele este foarte greu să te desparți așa că pentru a te bucura cât mai mult timp de acest accesoriu, este nevoie și de grija ta. 

Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să te bucuri cât mai mult de farmecul unor genți damă din piele naturală:

1. Întreținerea zilnică

Majoritatea genților din piele se pretează la o utilizare zilnică. Sunt foarte utile pentru că poți păstra în ele obiectele personale. Din păcate se pot murdări, sau pot atrage microbi, atât în interior, cât și la exterior. Cel mai simplu mod de a curăța pielea este cu ajutorul unei cârpe uscate sau a unei lavete moi. Dacă ai la îndemână o cârpă din piele de căprioară este și mai bine.

Căptușeala trebuie de asemenea curățată. Geanta se golește, se întoarce pe dos și apoi o poți curăța cu o perie moale sau cu o cârpă din bumbac. Se poate folosi de asemenea, o combinație de apă cu șampon, dar nu din abundență. Se lasă apoi la uscat la temperatura camerei. Curăță și mânerul precum și zonele ce au intrat în contact cu pielea ta, pentru că pot atrage ușor praful sau mizeria. 

2. Îndepărtarea petelor

În cazul în care geanta se pătează este recomandat să cureți petele cu apă și săpun, dacă acestea sunt încă umede. Se curăță strict zona pătată, apoi se șterge excesul cu o lavetă uscată. Operațiunea se poate repeta până când pata dispare. Pentru petele uscate, cauzate de cosmetice, ulei, adeziv etc, este de recomandată folosirea unei soluții speciale de curățat pielea. Dacă pata persistă, atunci geanta trebuie dusă la un atelier special de curățare.  

3. Uscarea genții

Există cazuri când geanta se poate uda din cauza ploii. Pielea este un material poros și se poate deteriora dacă este expusă multă vreme la umezeală. În acest caz, excesul de apă se poate îndepărta cu un prosop sau cu o lavetă uscată. Geanta se lasă apoi să se usuce complet la temperatura camerei. Pentru impermeabilizare există substanțe și spray-uri speciale care adaugă un strat protector. Dar dacă sunt șanse mici ca geanta să fie udată, atunci nu este nevoie aplicarea acestora. 

4. Protejarea și depozitarea unei genți din piele

Nu este recomandat să porți markere sau pixuri în geantă, cosmetice sau recipiente care se pot vărsa. Pielea trebuie să rămână cât mai puțin afectată de substanțe. O geantă din piele naturală nu trebuie expusă la umezeală, la lumina directă a soarelui și la diferențe mari de temperatură. Atunci când depozitezi geanta, trebuie să îi asiguri un mediu uscat și aerisit. 

Poți băga în interiorul genții ghemuri de hârtie pentru a nu se deforma. Bagă curelele și lanțurile în interiorul genții, pentru a preveni zgârieturile. Gențile mai pot fi protejate și dacă le introduci într-un sac de bumbac, ce permite circulația aerului.

Pentru păstrarea luciului există numeroase substanțe ce se pot aplica pe suprafața pielii pentru un strop de prospețime. Trebuie să ai grijă ca soluțiile să fie potrivite și să nu le aplici în exces.

5. Ce nu se recomandă să faci

Nu trebuie să utilizezi substanțe sau loțiuni ce nu sunt recomandate pielii. Evită contactul parfumului sau a fixativului cu suprafața pielii. Încearcă să nu supraîncarci geanta cu diferite lucruri. Acestea pot mări greutatea genții, și pe lângă disconfortul creat, pot cauza alungirea materialului și pierderea formei inițiale. Atunci când depozitezi geanta, trebuie să stea ferită de obiecte contondente, care o pot deteriora.

Dacă urmezi aceste sfaturi simple, te vei bucura încă multă vreme de farmecul și eleganța oferite de o geantă din piele naturală. Iar dacă ai curiozitatea să descoperi modele noi de genți damă de piele, fabricate în Italia, poți intra pe www.jolize.ro și să alegi modelul care te atrage.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează