GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Află acum 4 dezavantaje ale anvelopelor all season

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2022 15:44 / Actualizat joi, 29 septembrie 2022 15:44

Eşti șofer de puțin timp și ai nevoie de noi anvelope? Peste tot se aud discuții despre noile anvelope all season? Simți că sunt prea multe informații și nu poți ţine pasul? Opiniile sunt împărțite? Adevărul este că, acestea sunt produse apărute recent pe piață și tot mai mulți șoferi se întreabă dacă ar putea să dea la schimb metoda tradițională, de a avea 2 seturi de cauciucuri, pentru această metodă nouă, unde ai nevoie doar de un set de anvelope.

Ei bine, dacă te afli în impas, acest articol este menit să-ți ofere o serie de argumente contra anvelopelor mixte, cunoscute și sub numele de anvelope all season.

Iată de ce cauciucurile mixte nu sunt cea mai bună alegere

1. Aderenţa lor pe zăpadă este slabă

Aceste anvelope, după cum le spune și numele, sunt cauciucuri auto create special pentru a rezista tuturor celor 4 anotimpuri. Lucru ce sună foarte bine pe hârtie, în practică însă, reprezintă un sacrificiu enorm când vine vorba de siguranța în trafic. Iarna este obligatorie echiparea mașinii cu anvelope speciale de iarnă! Acest model elimină acel inconvenient, de a schimba cauciucurile, dar este pus în dificultate de orice test pentru pneuri de iarnă. Suprafața lor este brăzdată de șanțuri mai înguste și mai mici, limitând astfel, aderenţa lor pe zăpadă sau pe gheață. Variantele all season nu pot, sub nicio circumstanță, să înlocuiască cauciucurile de iarnă, mai ales în zonele montane.

2. Tracţiunea este mult inferioară comparativ cu cea a cauciucurilor de vară

Există întotdeauna un compromis, în acest caz este vorba de performanţă. Anvelopele mixte reprezintă o soluție de mijloc. Asta înseamnă că nu pot face faţă la condițiile extreme de climă ce le întâmpină pe timpul verii. Din cauză că au o structură specifică, acestea nu pot să ofere manevrabilitate și frânare la capacitatea celor de vară. Nu reprezintă un standard de siguranţă! Dacă ești în căutare de anvelope de iarnă, vară sau consideri că cele mixte sunt varianta potrivită pentru tine, siteul anvelino.ro are o gamă largă de produse care garantează să-ţi satisfacă cerințele.

3. Nu sunt alegerea corectă pentru clima României

România este o țară unde clima este temperat continentală. Fapt ce a determinat mereu şoferii să fie pregătiți pentru orice condiții. Luând în considerare anii recenţi, România a înfruntat mai multe episoade de temperaturi extreme, fie ele ridicate sau scăzute. Pentru aceste condiții este recomandat să ai anvelope speciale tipului de sezon. Probabilitatea zilelor caniculare este, din păcate, mult mai ridicată, deci cauciucurile mixte vor reprezenta un pericol mai mare în trafic.

4. Se uzează rapid

Structura lor este specifică! Prin urmare se uzează rapid. Și la căldură, sau îngheţ un astfel set de anvelope trebuie schimbat periodic. Altfel, riști să pui viața ta și a altora în pericol. De reținut este faptul că, anvelopele all-season nu sunt proiectate pentru conducere agresivă și utilizare pe terenurile accidentate.

În concluzie, cauciucurile mixte pun în balanţă confortul personal cu siguranța în trafic. Trebuie să fii precaut! Totuși, această variantă sună bine pentru cei mai mulți șoferi. Pentru a lua o decizie, gândeşte-te la stilul tău de condus. Așa că, ia în calcul aceste dezavantaje când vrei să compari anvelope all season cu anvelope de iarnă sau vară. 

Sursa foto: unsplash.com

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează