GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Află poveștile finalelor cupelor europene cu cei mai puțini spectatori și prinde cât mai multe pariuri câștigătoare pe finalele din 2020!

Articol de GSP - Publicat joi, 20 august 2020 17:48 / Actualizat joi, 20 august 2020 17:51

Pe 21 august la Koln și 23 august la Lisabona, cele mai importante trofee din cupele europene se vor câștiga în fața unor tribune goale. Vor fi două finale inedite, singulare în competițiile în care vor pune capăt celui mai lung și mai fragmentat sezon. Momentul ne invită să căutăm în istorie care au fost finalele cu cei mai puțini spectatori și ce povești ne rămân după ele. La fel cum și finalele din 2020, chiar și fără spectatori, cu siguranță vor intra în istorie și sperăm să fie și în palmaresul tău de parior, pe cât mai multe bilete câștigătoare. Deschide cont la Superbet.ro și fă istorie cu pariurile pe care le prinzi!

Cupa Campionilor ridicată în fața celei mai reduse asistențe

Se întâmpla în 1961, în Elveția, pe stadionul din Berna. O finală între Benfica și Barcelona. Prima finală în care nu se calificase Real Madrid, câștigătoarea primelor 5 finale din istoria Cupei Campionilor Europeni, cunoscută azi drept Liga Campionilor. 

Prima dintre cele două finale cucerite de Vuturi cu Bela Guttmann pe bancă, omul care a blestemat-o pe Benfica să nu mai câștige 100 de ani un trofeu european. Iată că după 58 de ani și 8 finale pierdute (5 în Cupa Campionilor și 3 în Cupa UEFA/Europa League), blestemul pare unul înfricoșător de real. Partea eroică a triumfului din 1961 e legată de sacrificiul decarului Benficăi. Coluna și-a rupt nasul în minutul 8 dar a rămas în teren și a marcat în minutul 55, golul de 3-1, reușită care avea să se dovedească decisivă în victoria cu 3-2 a Benficăi. 

Ce vremuri, ce povești ale fotbalului! Un GG de aur și de mare suflet pentru Sportul Rege. Un 5+ între două echipe care au jucat ofensiv, în sistem 3-2-4-1.  Sa fi fost oare acest stadion unul cu ghinion pentru maghiarii Kocsis Sandor și Csibor Zoltan?  Cu 7 ani în urmă, ei pierduseră cu Ungaria în fața RFG, legendara finală supranumită “Miracolul de la Berna”. Tot 3-2 pentru învingători, în fața uriașului Puskas Ferenc. 62.500 de spectatori asistaseră la acea finală, cu 35.000 mai mulți decât la finala care până în acest an, 2020 a rămas cea cu asistența cea mai puțin numeroasă: doar 26.732 de spectatori. 

Recordul din extrema opusă e deținut de finala din… anul precedent! În 1960, Realul învingea cu 7-3 pe Eintracht Frankfurt în fața unor tribune în care 127.621 de spectatori! Pune primele pariuri la cote mărite pe Finala 2020 din Liga Campionilor, PSG-Bayern Munchen!

Dincolo de Cortina de Fier spectatori puțini în insula de capitalism din Berlin!

Realul avea să fie implicată în finala din Cupa UEFA (azi Europa League) la care în tribune s-au aflat cei mai puțini spectatori. Numai 15.000, în tribunele pe care încăpeau lejer peste 100.000 de oameni la acea dată. 

Într-un Berlin împărțit între Vest (Capitaliștii) și Est (Comuniștii) era greu să călătorești. În plus, meciul s-a jucat la Berlin drept pedeapsă pentru fanii lui Koln care făcuseră probleme în semifinale forțelor de ordine, în deplasarea de la Waregem. Manșa retur a finalei dintre Koln și Real era oricum o formalitate. Madrilenii câșigaseră cu 5-1 în tur, un scor la care doar fanii cei mai devotați au forțat o deplasare dificilă, prin Germania Democrată, spre Berlinul de Vest, unde era stadionul. Touși, Koln. A încheiat cu fruntea sus și s-a impus cu 2-0, finalul fiind unul oarecum ciudat: echipa învinsă în manșa seundă a ridicat trofeul. De fapt, și l-a apărat. Realul fiind în acel an în postura câștigătoarei ediției precedente din Cupa UEFA (C3 denumită pe scurt pe atunci, fiindcă era considerată sub Cupa Cupelor, competiție dispărută în ultimul an al mileniului trecut). 

Simetrie interesantă. La fel ca în C1 (Cupa Campionilor Europeni), finala din Cupa UEFA cu cea mai mare asistență fusese în ediția precdentă și Realul pierduse. Chiar acasă, în fața lui Videoton, scor 0-1, în fața a 90.000 de spectatori. Plasează primele Superbilete pe Finala Europa League 2020 dintre Sevilla și Inter!

Cea mai săracă în spectatori dintre finalele cupelor europene!

Am ajuns la finala care s-a jucat în fața unui număr cumva, rușinos de mic pentru o dispută în care una dintre echipe era tocmai… Campioana Europei! O finală belgiano-olandeză, în care culmea, belgienii au câștigat fiindcă olandezul Bosman a prins o super zi, în care a reușit o dublă și a hărțuit în permanență o defensivă a lui Eindhovem condusă de recent numitul antrenor al Barcelonei, Ronald Koeman. Pe banca învinșilor, un nume care avea să devină uriaș: Guus Hiddink. PSV era câștigătoarea cupei Campionilor. Victoria lui Mechelen a fost o bombă Un 1&3+ istoric pentru belgieni. PSV nu și-a revenit nici la retur și a pierdut cu 0-1 acasă. 

Finala Supercupei Europei la care au asistat cei mai mulți spectatori a avut 110.000 de fani în tribune și a fost câștigată de actuala echipă a lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev în fața favoritei din acest an, din Finala Ligii Campionilor, Bayern Munchen. Scor 2-0 pentru ucrainienii care câștigaseră și manșa tur pe Olympiastadon din Munchen, cu 1-0! Pe banca lui Dinamo Kiev, desigur, legendarul Valery Lobanovskyi. La Munchen, în primul 11, doar “coloși” din istoria fotbalului german: Franz Beckenbauer, Gerd Muller, Karl Heinz Rummenigge, Sepp Meier. Ce meci! Este că abia aștepți finalele din 2020? Pariază pe ele direct din aplicația Superbet, instalată deja de peste 2.000.000 de pariori români!

Bonus de Bun Venit sau Pariul Șansă? Ce alegi?

Vino la Superbet și pariază live sau premeci pe finalele Sevilla – Inter (Europa League) și PSG-Bayern (Liga Campionilor), iar la final poți fi răsplătit suplimentar! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei! Dacă preferi agențiile de cartier, trece-le pragul cu încredere și beneficiază în siguranță de Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Autor: Alex Molico, Superbet

Super meci în finala Europa League! Sevilla și Inter, pregătite să facă spectacol la Koln

NY Red Bulls – NY City: Primul Hudson River Derby al sezonului în MLS

SuperLive Show revine! Câștigă super premii urmărind emisiunea ta sportivă preferată din online!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close