GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ai nevoie de furtune de aer pentru compresorul tău? Alege-le de la Tehnovest

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 12:59 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 12:59

Compresoarele de aer nu sunt o invenție nouă, sunt utilizate de mai bine de 100 de ani în scopuri variate. Acest echipament ar trebui să facă parte din gospodăria oricărei persoane, fiindcă există diferite obiecte și activități ce pot fi rezolvate cu ajutorul aerului comprimat. Compresoarele nu deservesc deci numai în scop industrial, ci și casnic, iar cu ajutorul acestuia se mărește presiunea unui gaz aflat într-un recipient. 

 

Cu un compresor se pot umfla roțile bicicletelor, mingile sau baloanele copiilor, anvelopele mașinii sau se pot alimenta diferite unelte ce folosesc aerul comprimat, cum ar fi pistoalele și capsatoarele. Compresoarele casnice sunt de mici dimensiuni, de cele mai multe ori portabile. Au deci dimensiuni și greutate optimizate pentru a fi mereu la îndemână atunci când ai nevoie de ajutor în a umfla ceva rapid, sigur și eficient. Pe lângă compresorul în sine, contează și accesoriile folosite. Atunci când alegi furtune aer pentru compresor, contează de care este acesta - casnic, profesional, industrial - fiindcă accesoriile trebuie să facă față presiunii și temperaturii. 

La Tehnovest vei găsi furtune aer din poliamidă care rezistă la intervale de temperatură între -60 și 100 de grade Celsius, de diferite diametre, culori, rază de îndoire și rezistență la presiunea de lucru. 

Cum funcționează un compresor

De orice tip ar fi compresorul și indiferent de tehnologiile pe care le are, toate funcționează după același principiu simplu și anume creșterea presiunii unui gaz, implicit comprimarea volumului său. Acesta va comprima gazul respectiv de la presiunea inițială, de cele mai multe ori atmosferică și este eliminat la cea superioară de refulare. 

Un compresor compact este ideal de a fi transportat și în portbagajul mașinii fiindcă nu știi niciodată când te trezești că o roată scapă presiune. Este o situație potențial primejdioasă în care nimeni nu-și dorește să se afle. Compresorul se poate alimenta de la bricheta mașinii.

Pentru orice alte instalații pe bază de aer comprimat la Tehnovest găsești o mulțime de accesorii de calitate, inclusiv robinet aer comprimat

Cum mai poate fi utilizat un compresor casnic

Compresoarele nu sunt bune doar pentru a crește presiunea gazului, ci pot fi utilizate și în diferite hobby-uri pentru reparații sau curățare.

  • curățarea cu aer a prafului și în crăpături sau spații înguste ale uneltelor;
  • vopsire ce ține de precizie, cum ar fi cadrul unei biciclete sau componente ale mașinii. Aici vor fi nevoie și de alte accesorii;
  • utilizarea uneltelor pneumatice pentru diferite proiecte.

Cum se poate utiliza un compresor în diferite business-uri mici sau medii

Dacă ai un atelier de creație acasă cum ar fi de creare a obiectelor din lemn, un service auto, montezi acoperișuri, lucrezi în construcții, compresorul este indispensabil în multe domenii profesionale. În acest caz îți vei dori un compresor mai puternic, profesional și pot fi cu piston și două trepte sau cu șurub rotativ. Cel cu șurub rotativ este indicat în cazul în care sunt efectuate operațiuni ce necesită un regim de lucru continuu, este mai fiabil și are o durată mai mare de viață. Iată câteva utilizări ale compresoarelor în business-uri:

  • vopsirea vehiculelor;
  • șlefuire, fie că este vorba de un atelier de producție de obiecte de mobilier sau service auto;
  • în utilizarea pistoalelor pneumatice cu ajutorul cărora se montează anumite tipuri de acoperișuri;
  • în utilizarea burghielor și ciocanelor pneumatice, de obicei în construcții;
  • pentru acționarea diferitelor unelte cu aer comprimat pentru curățarea mașinilor, spălătorii auto;
  • pentru sablare, în ateliere sau service auto.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un compresor

Este greu să alegi un compresor cu o capacitate perfectă, dar ghidează-te după scopul în care îl vei utiliza. Dacă are o capacitate prea mică pentru scopul utilizării doar va îngreuna activitatea și, în plus, probabil nu va avea o viață foarte îndelungată. Dacă alegi un compresor cu o capacitate prea mare, nu își va justifica investiția inițială. 

Descoperă pe tehnovest.ro un catalog impresionant de produse pentru instalații pneumatice, hidraulice și consumabile industriale. 

Contact:

0738422245

0727724831

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close