GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ai probleme cu recuperarea asigurării auto? Mergi la un cabinet de avocat din Iași!

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 12:24 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 12:25

Numărul insuficient de kilometri de autostradă raportat la suprafața totală a țării, existența unor porțiuni de drum nerenovate și un parc auto învechit, format preponderent din mașini aduse din străinătate la mâna a doua reprezintă principalele cauze ale numărului mare de accidente care se petrec anual pe șoselele românești.

Într-adevăr, statisticile furnizate de Poliția Română vorbesc despre peste 8 500 de accidente rutiere care se petrec în fiecare an. Ca urmare a acestora, peste 1 800 de persoane și-au pierdut viața anual, numărul răniților grav ridicându-se la peste 8 000.

Dacă, la rândul tău, ai fost implicat într-un accident rutier sau ai suferit prejudicii de pe urma unui eveniment petrecut în trafic, este important să știi că ți se cuvin despăgubiri morale și materiale, iar șansele de a le obține cresc în momentul în care ceri ajutor la un cabinet de avocat din Iași. 

Despăgubirile acordate de asiguratorii din România

La un cabinet avocat Iasi îți vor fi explicate caracteristicile situației specifice cu care te confrunți. În mod normal, atunci când accidentul are loc pe durata perioadei de valabilitate a poliței obligatorii R.C.A., companiile de asigurări acordă despăgubiri pentru următoarele tipuri de prejudicii:

• pagube materiale;

• vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;

• pagube rezultate din pierderea temporară sau definitivă a posibilității de folosire a vehiculului avariat în accidentul auto;

• cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.

Un specialist în Drept civil din cadrul unui cabinet de avocat din Iași îți va confirma faptul că toate aceste tipuri de despăgubire se acordă indiferent de locul în care s-a produs accidentul. În cazul unor evenimente rutiere grave, soldate cu victime, s-a ajuns la plata unor sume în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. 

Estimarea concretă a valorii despăgubirilor este realizată ținându-se cont de norme specifice, de legi generale, precum și de jurisprudența din România. Cunoașterea temeinică a tuturor acestor elemente în cadrul unui cabinet de avocat din Iași îți oferă garanția faptului că vei obține sumele care ți se cuvin.

Ai probleme cu recuperarea asigurării auto? Mergi la un cabinet de avocat din Iași!

Care este rolul Fondului de Protecție a Victimelor Străzii?

Situațiile care apar pe șoselele din România – ca de altfel, și din alte țări – sunt uneori mult mai complexe decât cazul clasic, în care accidentul este produs de un șofer asigurat. Un rol important îl are, în acest context, Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, care intervine în următoarele situații: 

• dacă au trecut două luni de la data producerii accidentului și autorul acestuia nu a fost identificat;

• dacă evenimentul rutier s-a petrecut pe teritoriul unui alt stat decât România, indiferent dacă acel stat este sau nu membru al Uniunii Europene;

• atunci când asiguratorul vehiculului vinovat nu are un reprezentant de despăgubiri pe teritoriul românesc;

• în cazul în care nici asiguratorul și nici reprezentantul său de despăgubiri nu au plătit despăgubirile cuvenite în termen de trei luni de la data luării la cunoștință a daunei sau nu au formulat un răspuns motivat privind respingerea pretențiilor de despăgubire.

În toate aceste situații complexe, șansa ta de a obține despăgubirile cuvenite depinde de profesionalismul arătat în cadrul unui cabinet avocat Iasi, care va face toate demersurile legale. Apelează la un specialist și te vei asigura că ți se va face dreptate!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează