GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Airsoft sau Paintball – ce să alegi?

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2022 12:33 / Actualizat joi, 30 iunie 2022 12:33

Pentru cei care nu cunosc fenomenul, orice joc care folosește replici de arme arată la fel. Cu toate acestea, cei care joacă paintball sau participă la lupte cu arme tip airsoft știu cel mai bine cât de diferite sunt cele două jocuri. Pornind de la arme și muniții, la scenarii de joc sau chiar până la regulile stabilite de jucători, vorbim despre două lumi complet diferite.

De obicei, atrag diferite tipuri de jucători, deși cu siguranță sunt și oameni cărora li se pare ca ambele jocuri sunt la fel de interesante.

Să vedem care este diferența dintre airsoft și paintball:

Prin ce diferă paintball-ul de airsoft?

Prin intermediul acestui articol nu ne propunem să spunem care joc este mai bun, ci ne dorim să vorbim strict despre diferențele dintre cele două jocuri. Cu siguranță, ambele jocuri sunt destinate pasionaților de adrenalină și de agrement activ dar diferă, de exemplu, prin armele folosite.

Echipamentul folosit în ambele sporturi este fundamental diferit. Airsoftul pune mare accent pe reproducerea modelelor existente de arme de foc și creează arme de airsoft care ar putea fi folosite nu numai în simulările de lupte ci și în reconstituiri istorice.

Există o gamă foarte variată de modele de arme, ce poate fi descoperită pe www.airsoftreplica.ro, de la pistoale la puști de asalt sau arme cu lunetă, ce sunt încărcate cu muniție din plastic sau chiar din materiale biodegradabile.

În ceea ce privește muniția folosită în paintball, aceasta este umplută cu vopsea care ajută să afli mai precis atunci când cineva a fost lovit. Totuși, muniția pentru paintball este mai dificil de produs, așa că și prețul său este pe măsură. 

Airsoft sau Paintball – ce să alegi?

Regulile aplicate în paintball și airsoft

Paintballul și airsoftul sunt, de asemenea, jucate pe diferite tipuri de arene. Terenurile de joc implică diferite diferențe – de exemplu, în paintball terenurile sunt adaptate suplimentar pentru jocuri. Cel mai adesea, se amplasează mai multe obstacole. Arena pentru jocurile de airsoft poate fi mai naturală, de obicei arenele fiind amplasate în pădure, sau chiar în clădiri abandonate. 

Paintballul presupune învingerea adversarului cât mai rapid cu putință. Astfel, acțiunea este foarte rapidă iar jocul în sine poate fi foarte scurt. Trebuie să tragi pentru a lovi jucătorii din echipa adversă cât mai rapid. Nu necesită prea multe abilități, accentul punându-se mai degrabă pe divertisment. 

Airsoftul este un sport care implică diverse tactici și mai ales diferite tipuri de scenarii. De asemenea, trebuie să îți învingi adversarul, dar acest lucru poate fi însoțit de sarcini suplimentare. Strategia este importantă, iar fiecare jucător poate avea un rol specific, care rezultă și din abilitățile sale specifice, de exemplu, unei persoane cu cele mai mari abilități de tragere i se va acorda probabil rolul de lunetist.

Pistoalele de airsoft sunt, de asemenea, mult mai variate. Fiecare concurent poate alege armele airsoft care i se potrivesc cel mai bine. O altă diferență esențială este și faptul că nu există vopsea în muniția pentru airsoft, astfel încât jucătorii nu pot determina cu certitudine de 100% dacă adversarul a fost efectiv lovit. Să recunoști sincer că ai fost lovit este esențial în airsoft! 

Cui i se dedică paintballul și pentru cine este airsoftul?

Paintballul poate fi o sursă excelentă de activitate fizică variată sau de divertisment care nu ocupă mult timp liber. Dacă vrei să te bucuri și să beneficiezi de adrenalină din în când experimentând această competiție, să simți gustul victoriei sau, bineînțeles, al înfrângerii, acesta este jocul pe care trebuie să îl încerci.

Airsoftul este un hobby mai captivant. Echipamentul airsoft în sine este foarte important, deoarece trebuie să reproducă armele de foc reale în cel mai bun mod posibil. Un pistol airsoft nu este doar un gadget și un instrument de joc, ci și esența întregului sport. Fiecare jucător dintr-o echipă are un rol specific și aduce abilități specifice la masă. Airsoftul este un sport pentru pasionații de arme și replici care doresc să le folosească în luptă strategică.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează