GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Alege baterii auto care nu te lasă la greu! Iată cum să procedezi!

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 16:52 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 16:55

Dacă motorul tău pornește greu, scoțând tot felul de zgomote nefirești, sau dacă luminozitatea farurilor nu mai este cea obișnuită, este clar ce se întâmplă: ai nevoie de un schimb de baterii auto. Dacă nu acționezi la timp, vor apărea surprize mult mai neplăcute, urmând de exemplu să constați că mașina nu mai pornește deloc. 

Prin urmare, nu trebuie să întârzii achiziționarea unui produs de calitate, despre care să fii sigur că va oferi energia necesară funcționării mașinii în orice condiții, inclusiv atunci când afară se înregistrează temperaturi extreme. 

Ghid pentru alegerea unei baterii auto de la Automag

Este esențial ca, înainte de a te decide ce produs cumperi, să consulți cu atenție cartea tehnică a mașinii, unde sunt trecute toate cerințele specifice ale producătorului. Astfel, te vei asigura de faptul că vei alege un acumulator compatibil cu automobilul deținut. 

Printre caracteristicile cărora e necesar să le acorzi cea mai mare atenție se numără următoarele:

• capacitatea, măsurată în amperi oră, care se referă la cantitatea de energie stocată. Cu cât valoarea este mai ridicată, cu atât produsul va face față cu bine oricăror condiții de pornire, de exemplu la temperatură scăzută sau pentru motoarele mai puternice. De asemenea, rezistența superioară la ciclurile de încărcare-descărcare îi va prelungi durata de funcționare; 

• dimensiunile trebuie alese astfel încât să se potrivească perfect în compartimentul special creat în acest scop;

• configurația bornelor este la rândul ei importantă. Pe de o parte, trebuie știut că există mai multe tipuri de borne, iar pe de altă parte nu trebuie uitat faptul că ele sunt inversate la o serie de modele produse pe continentul asiatic;

• perioada de garanție ridicată oferită de producător reprezintă un indiciu că sunt șanse sporite pentru o funcționare impecabilă pentru o perioadă mare de timp;

• numele producătorului de baterii auto reprezintă un alt reper important, fiind mereu recomandați cei aflați de mult timp pe piață și care sunt recunoscuți pentru calitatea oferită atât pe plan național, cât și internațional;

• părerile și recenziile persoanelor care au folosit deja produse similare, precum și sfaturile unor mecanici auto cu experiență reprezintă întotdeauna o îndrumare extrem de folositoare. 

Alege baterii auto care nu te lasă la greu! Iată cum să procedezi!

Modele de baterii auto disponibile  

Un acumulator Bosch Power+ folosește tehnologia SLI (plumb-acid) și are capacitatea de 72 de amperi oră. Se dovedește potrivit pentru numeroase modele de autoturism, precum Alfa Romeo, Audi, BMW, Ford, Opel, Renault, Seat, Suzuki, Volvo sau Volkswagen. Are lungimea de 278 de milimetri, înălțimea de 175 de milimetri și beneficiază de o garanție de 24 de luni. 

Rombat Tempest cu capacitatea de 60 de amperi pe oră este un alt produs apreciat de numeroși conducători auto. Are lungimea de 242 de milimetri și înălțimea de 190 de milimetri. Se remarcă printr-o rezistență mare la un număr ridicat de cicluri de descărcare și printr-o durată sporită de viață.  

O altă variantă recomandată de specialiști este un acumulator MTR Dynamic cu capacitatea de 72 de amperi oră și următoarele dimensiuni: lungime de 278 de milimetri, lățime de 175 de milimetri și înălțime de 190 de milimetri. Beneficiază, de asemenea, de o garanție de 24 de luni din partea producătorului, însă rezistă perioade mai îndelungate de timp. 

Alege doar baterii auto în care poți avea încredere maximă, indiferent de condițiile meteo sau de lungimea drumului pe care urmează să îl faci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează