GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Alegerea unui avocat: cum sa faci alegerea potrivita pentru cazul tau

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 13:56 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 13:57

Pot exista numeroase situații în care o persoană ar putea avea nevoie de prezența unui avocat în ceea ce privește apărarea să în fața anumitor instanțe de ordine și instituții ale țării. Aceștia sunt căutați de regula atunci când încalcăm anumite legi și reguli morale și nu numai, indiferent de țara în care ne aflăm. Există în acest sens mai multe tipuri de avocați sau mai bine spus, mai multe tipuri de „drept” în care un avocat ne poate reprezenta.

Fară a avea necunoștințe despre aceste subiecte, este clar că noi că simpli clienți nu știm încă din start ce tip de avocat avem, daca ar fi unul de drept civil, de dreptul muncii, al familei și așa mai departe și astfel, putem alege la întâmplare un anumit birou de avocatură, poate despre care am ști că este mai bun, că are avocați cu experiență sau care percep prețuri mai accesibile.

Deci practic, când ne dăm seama că am avea nevoie de serviciile unui avocat, apelam la serviciile unei firme de avocatură, de care acesta aparție. Le mai numim în mod comun și birouri de avocatură, din cadrul cărora fac parte mai mulți avocați, fiecare specializați pe una sau mai multe ramuri ale dreptului.

Firmele de avocatură sunt organizații formate din avocați și personal auxiliar care oferă servicii juridice pentru clienți. Acestea sunt specializate în diferite domenii de drept, cum ar fi dreptul afacerilor, dreptul penal, dreptul imobiliar sau dreptul muncii.

Firmele de avocatură pot fi de dimensiuni diferite, de la firme mici cu doar câțiva avocați, la firme mari cu sute de avocați angajați. Totodată, unele firme sunt specializate într-un anumit domeniu de drept, în timp ce altele oferă o gamă largă de servicii juridice.

Avocații care lucrează în firme de avocatură sunt responsabili pentru a oferi sfaturi juridice și a reprezenta clienții în fața instanțelor de judecata. Ei pot ajuta clienții să înțeleagă drepturile și obligațiile lor și să ia decizii informate cu privire la problemele juridice cu care se confruntă.

Firmele de avocatură pot fi plătite prin intermediul onorariilor sau prin intermediul taxelor de consultanță. Onorariile sunt de obicei stabilite în funcție de nivelul de experiență al avocatului și de complexitatea cazului. Taxele de consultanță sunt de obicei percepute pentru serviciile de consultanță și nu pentru reprezentarea în fața instanțelor de judecată.

În unele țări există firme de avocatură cu capital public, care sunt tranzacționate pe bursă, acestea sunt denumite și firme de avocatură cu acționariat deschis. În general, firmele de avocatură sunt reglementate de barourile de avocați sau de alte organisme guvernamentale, care asigura că avocații îndeplinesc standardele profesionale și etice. Putem spune așadar că exista și anumite instanțe în fața cărora un avocat sau un birou de avocatură ne poate susține, reprezenta sau consulta. Una dintre acestea este CEDO, prescurtare de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aceasta este la baza o instituție juridică independența care a fost creata cu scopul de a apară dreturile și libertățile oamenilor din cadrul spațiului european, garantata de aceasta, alături de protocoalele sale adiționale.

Câteva dintre drepturile și libertățile fundamentale pe care aceatsa convenție le protejează și susține sunt libertatea și siguranță, libertatea de exprimare, dreptul la un proces echitabil pentru orice persoană și de asemenea, interzice acte și acțiuni precum tortura sau pedepsele cu moartea.

Orice persoană, un grup de persoane sau o organizație poate depune o plângere la CEDO daca se crede că drepturile sale au fost încălcate de un stat semnatar al convenției. Plângerile pot fi adresate de către persoane fizice, grupuri de persoane sau organizații non-guvernamentale. Se specifică că plângerile trebuie să fie înregistrate la CEDO în termen de șase luni de la data la care persoana sau organizația afla despre încălcarea drepturilor sale.

Convenția este compusă din 47 de judecători, fiecare reprezentând un stat semnatar al convenției. Acești judecători sunt numiți prin consens de către guvernele statelor semnatoare și sunt desemnați pentru un mandat de nouă ani. Judecătorii CEDO sunt aleși din rândul avocaților cu experiență și a juriștilor ce dețin cunoștinte solide în materie de drept international precum și de drepturile omului.

Procesele în fata CEDO sunt conduse de un grup de trei sau de cinci judecători, dintre cei 47 mai sus menționați. În mod clar, unu dintre ei vă fi cel care reprezintă tara de origine a persoanei sau persoanelor din cadrul procesului. Aceștia analizează plângerile și iau decizii cu privire la încălcarea drepturilor și libertăților garantate de convenție. În plus, deciziile CEDO sunt obligatorii pentru statele semnatoare și pot fi executate prin intermediul Comitetului de Execuție al CEDO.

Având acum o idee despre ce reprezintă aceasta instituție și care este scopul sau, putem deduce că, pentru prezentarea în fata comitetului de judecători, am avea fară îndoială nevoie și de prezenta unui avocat, care să ne poată reprezenta și oferi consultanța necesara în cazurile în care drepturile sau libertățile noastre au fost încălcate și dorim să obținem dreptate.

Putem obține cele mai bune soluții și rezultate alegând un Birou Avocat Bucuresti care să-și poată reprezenta clienții în fata CEDO. Aceste tipuri de firme de avocatura nu sunt multe, dat fiind faptul că este nevoie de experiență dar și cunoștinte mai avansate în ceea ce privește Dreptul și nu numai.

Având alaturi de noi un astfel de avocat, putem obține rezultatele dorite, în ceea ce privește recunoașterea drepturilor pe care le avem și dobândirea libertății, indiferent de tipul acesteia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close