GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Alimentație sau sport? Cum poți să slăbești eficient

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2022 13:25 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 13:25

Începutul sezonului cald este momentul în care foarte multe persoane încep cure de slăbire pentru a fi într-o formă fizică mai bună. 

Curele de slăbire rapide sunt la mare căutare, pentru că, nu-i așa, toți ne-am dori să obținem rezultate vizibile cât mai curând posibil. Totuși, curele de slăbire te pot ajuta doar pentru o perioadă scurtă de timp, pentru că dacă apoi revii la vechiul regim alimentar vei pierde toate rezultatele obținute prin dietă. Cea mai bună metodă pentru a te menține în formă este să combini un regim alimentar sănătos cu mișcarea fizică. Prin regim alimentar sănătos fiecare persoană poate să înțeleagă lucruri diferite, de aceea ne propunem să dezvoltăm puțin acest termen.

Regim alimentar vs. sport

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să reduci porțiile de mâncare și gustările dintre mese. Renunță la sucurile carbogazoase și la băuturile nesănătoase și hidratează-te cu apă. Chips, ciocolată și produse de patiserie sunt categoriile de produse care nu trebuie să mai facă parte din alimentația ta zilnică. Acestea pot fi înlocuite cu gustări sănătoase, precum măr, banană, salată de fructe sau o salată de legume. 

Ai grijă ce mănânci! După ce ai redus porțiile este momentul să analizezi ce mănânci. Este foarte important să incluzi în alimentația ta zilnică o cantitate mare de fructe și legume. Acestea îți vor oferi energia necesară pe parcursul unei zile.

Încearcă să consumi doar alimente benefice pentru organism la fiecare masă. Nu trebuie să faci excese de carne sau alte produse. În fiecare farfurie trebuie să ai o cantitate generoasă de legume. 

Redu consumul de pâine! Deși pâinea cu cereale integrale este făcută din sâmburele de grâu intact, ceea ce este benefic pentru că își păstrează toate fibrele și nutrienții precum (fier, zinc, vitamina B), cea albă poate să-ți provoace complicații. Printre cele mai întâlnite probleme pe care le poate cauza consumul zilnic de pâine albă se numără creșterea glicemiei și luarea în greutate. 

Potrivit unui studiu realizat de Harvard University, consumul de fructe și legume fără amidon ajută la pierderea în greutate. Printre fructele recomandate se numără merele, perele și fructele de pădure, în timp ce legumele ideale sunt cele cu frunze verzi: salata verde, broccoli, conopidă, varză, varză de Bruxelles. Din fericire, accesul la toate aceste legume și fructe este facil deoarece ele sunt comercializate în mai toate magazinele. Consultă oferta Profi sau a altor supermarketuri din zona ta pentru include în alimentația ta cât mai multe fructe și legume sănătoase. 

Printre legumele bogate în carbohidrați, care nu sunt sunt recomandate în timpul unei diete, se numără cartofii, mazărea și porumbul.

Pentru ca rezultatele să fie vizibile pe termen lung nu trebuie să ignori nici partea cu sportul. Prin intermediul exercițiilor fizice vei reuși să arzi surplusul de kilograme mult mai repede. Alege să faci mișcare fizică periodic, plimbări, fitness, mers cu bicicleta sau alergări sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți include în programul tău. 

Sportul te va ajuta să îți modelezi corpul și să-l tonifici, iar împreună cu o alimentație sănătoasă rezultatele vor fi mult mai rapide. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează