GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Amenajarea grădinii: 7 idei inedite pentru buget redus

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2022 18:10 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 18:10

O grădină minunată poate fi transformată într-un loc excelent de relaxare fără a implica neapărat costuri mari. Atunci când îți explorezi opțiunile, poți fi surprins de lucrurile pe care le faci cu sume reduse. Pentru a îți veni în ajutor, ți-am pregătit șapte idei de amenajare fără costuri mari, pe care te invităm să le iei în considerare.

1. Investește în obiecte cu structuri rezistente

Obiectele care au structuri solide sunt o investiție care, în timp, te scutesc de cheltuieli ulterioare, deoarece rezistă mult timp în condiție impecabilă. Poți face cumpărături în rate de la Dedeman cu CardAvantaj, iar în acest mod îți gestionezi eficient bugetul, fără a resimți puternic sumele respective. De pildă, cumpără masă și scaune de grădină care sunt de calitate înaltă. Sunt foarte utile și te poți bucura de ele vreme îndelungată.

2. Recondiționează

Un mod prin care îți poți amenaja grădina cu buget redus este să recondiționezi unele obiecte pe care să le amplasezi ulterior în spațiul verde. Dacă există lucruri deteriorate, dar care pot fi salvate, cu mici retușuri le poți da un aspect nou și interesant. Înlocuiește unele părți, aplică un strat nou de vopsea, oferă o nouă utilitate unora care merg integrate în grădină. De pildă, transformă în ghivece perechi de cizme pe care nu le mai porți, iar o antenă parabolică uzată poate deveni suport pentru a hrăni păsările sălbatice.

3. Scutește mâna de lucru

Învață chiar tu cum să faci lucruri ce țin de amenajarea grădinii. Urmărește tutoriale pe internet și află trucuri pe care mai apoi să le aplici fără ajutorul unor meseriași. În acest mod, scutești sumele de bani pe care le-ai oferi celor care s-ar ocupa de grădina ta și investești doar în materialele de construcție și pe care le integrezi în decor.

4. Sădește semințe

Pentru a te bucura de flori superbe ce oferă culoare și dinamică grădinii tale, sădirea semințelor, nu plantarea răsadurilor, presupune o cheltuială redusă. Cu toate că va trebui să aștepți până să te bucuri de jocul nuanțelor și de miresme și va trebui să depui puțin efort pentru a le sădi și a le întreține, este o soluție la care poți apela atunci când depinzi de un buget mic. 

5. Optează pentru plante cu întreținere redusă

Dacă dorești să amenajezi ghivece cu flori, o idee inspirată, care te scutește de costuri mari, este să achiziționezi plante suculente, de genul cactușilor și al florilor de piatră. Întrucât necesită să fie udate rar, pe termen lung faci economie la consumul de apă. 

6. Decorează cu obiecte ce au preț redus

Oprește-te asupra unui singur stil decorativ pentru grădină și alege decorațiuni cu preț redus, dar care să mențină particularitățile. Există o varietate de obiecte pentru decor ce au preț accesibil și sunt foarte frumoase, nu este obligatoriu ca doar cele cu preț ridicat să fie interesante. Caută cu atenție și răbdare, până găsești obiectele care corespund gusturilor și bugetului de care dispui. 

7. Renunță la corpurile de iluminat standard

O metodă prin care poți face economie, în acest caz, la consumul de energie electrică, este să renunți la ideea de a amplasa multe corpuri de iluminat standard. Optează, în schimb, pentru unele economice, care folosesc senzori de mișcare sau de zi-noapte, ori pentru unele ce utilizează energia solară pentru a se încărca. În plus, poți realiza marcaje cu vopsea fluorescentă pe borduri, care sunt utile pe timp de noapte când te plimbi prin grădină și care îi oferă și un aspect deosebit.

Lasă-ți liberă imaginația și permite-ți să îți amenajezi grădina fără costuri mari! Ține cont de ideile noastre și fă schimbarea mult dorită în spațiul din natură de lângă locuința ta!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează