GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Amenajarea locuinței în stil scandinav: 5 piese esențiale

Articol de GSP - Publicat joi, 13 ianuarie 2022 17:47 / Actualizat joi, 13 ianuarie 2022 17:47

Stilul de design interior scandinav a devenit din ce în ce mai apreciat de majoritatea oamenilor care își doresc o locuință minimalistă, modernă și confortabilă. Chiar dacă multe dintre piesele esențiale pentru crearea unei atmosfere scandinave par a fi „reci”, de fapt, acestea oferă o senzație călduroasă și primitoare încă de la intrarea în casă.

Iată 5 piese esențiale pe care să le achiziționezi pentru amenajarea locuinței în stil scandinav!

1. Lemn

Lemnul este principala componentă care denotă atmosfera scandinavă dintr-o locuință și nu ar trebui să te temi să-l folosești chiar și în cele mai mici detalii. Poți aplica un tip de lemn special pe pereți, precum și pe tavan, pentru a adăuga o notă rustică, textură și căldură în încăperile locuinței, în special în zona deschisă a livingului și bucătăriei.

Lemnul special îl poți achiziționa de la Ikea cu ajutorul CardAvantaj ca să te asiguri de calitatea produselor și de eficientizarea bugetului pentru amenajarea locuinței.

2. Piese textile monocrome

Modelele monocrome pe diferite piese textile (perne și pături decorative, covorașe, etc.) sunt utilizate foarte frecvent în amenajarea locuinței în stil scandinav, existând o mulțime de modalități de incorporare fără să creeze o atmosferă fadă sau închisă. Încearcă să combini textilele monocrome cu diferite modele (zigzag, liniar, etc.), dar care să se potrivească în schema cromatică și să nu creeze o senzație amețitoare din punct de vedere vizual.

3. Lustre tip pandantiv

Casele tradiționale scandinave se bazează foarte mult pe o iluminare cât mai bună pentru a pune în evidență paleta monocromă utilizată pentru diferite obiecte, dar și pentru a crește nivelul de lumină în timpul zilelor lungi și întunecate ale iernii. Lustrele tip pandantiv, ușor industriale, ajută la crearea unor senzații călduroase și primitoare în interiorul locuinței și îmbunătățesc modul în care lumina ajunge la nivelul ochilor.

4. Plante naturale

Ghivecele cu plante sunt un alt element care, odată combinat cu celelalte piese esențiale pentru amenajarea locuinței în stil scandinav, te vor ajuta să creezi atmosfera dorită. În plus, utilizarea plantelor creează o senzație de deschidere și imensitate în spațiile de dimensiuni mai mici și o senzație intimă și călduroasă în încăperile deschise din casă. Mai mult, dacă ai bucătăria deschisă cu livingul, ghivecele cu plante te pot ajuta să delimitezi mai bine cele două spații.

5. Șemineu

Nu în ultimul rând, probabil unul dintre cele mai importante componente din orice casă scandinavă este șemineul. Dacă spațiul din living îți permite, poți construi un șemineu tradițional, din cărămidă, care funcționează pe lemne. Dacă totuși nu vrei să depui atât de mult efort în amenajarea locuinței tale, poți să integrezi direct un șemineu mai modern care este destinat, în special, decorării în stil scandinav și mai puțin încălzirii încăperii. Un fotoliu industrial în fața șemineului și ești pregătit de o seară confortabilă alături de familia sau prietenii tăi!

Asigură-te că ai un buget setat de la început, că ai cercetat piața produselor destinate amenajării și că ți-ai creat un plan cu lucrurile pe care vrei să le integrezi în locuința ta pentru a adopta un stil scandinav ca la carte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează