GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Andreea Roşca anticipează un sport schimbat de tehnologie: "Hawk-eye va elimina arbitrii!"

Andreea Roșca
Andreea Roșca

Articol de GSP - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 00:32

Andreea Roşca, una dintre marile speranţele ale tenisului românesc, crede că în următorii ani deciziile în sportul alb vor fi luate doar electronic, iar jucătorii vor putea fi pregătiţi online, de antrenori aflaţi la mii de kilometri distanţă.

Andreea Roşca are poate una dintre cele mai interesante poveşti din tenisul românesc. La naştere, medicii spuneau că e posibil să nu meargă niciodată. La trei luni făcea primele operaţii la picioare, pentru întărirea gleznelor. Aşa a început lupta părinţilor şi a Andreei cu destinul. La 4 ani s-a îndrăgostit iremediabil de tenis.

Era stîngace, dar cum nimeni nu sesizase, a început să joace cu dreapta şi aşa a rămas. A cîştigat titlul naţional la toate categoriile de vîrstă şi, chiar dacă abia a împlinit 14 ani, e deja campioană şi la 16 ani, şi la senioare, pe echipe. O iubeşte pe Şarapova, dar cel mai drag îi este Federer. A jucat finala la Le Petit As în 2013 şi a cîştigat deja cîteva ITF-uri. Vede viitorul aproape idilic, în roz, culoarea ei favorită.

"Să dispară grădinile zoo"
După tenis, Andreea iubeşte foarte mult animalele. Şi nu suportă să le vadă închise: "Eu vreau ca în 10-15 ani să dispară grădinile zoologice! De ce să chinuim animalele, să le ţinem captive doar pentru plăcerea noastră? E atîta tehnologie, se pot monta dispozitive prin rezervaţii, chiar în junglă, să le vedem în direct, online".

"Drumuri supendate în Bucureşti, dar şi gropi"
Chiar dacă a fost de cîteva ori chiar şi în SUA, Andreea spune că "tot Bucureştiul mi se pare cel mai frumos, fiindcă e acasă. O să avem şi noi drumuri suspendate, ca în Miami, de exemplu, o să fie o nebunie. Dar nu cred că vom scăpa vreodată de gropi, ăsta e chinul şi farmecul Bucureştiului"

"Antrenori pe net"
Cum tehnologia se dezvoltă exponenţial, Andreea este convinsă că în 15 ani se va ajunge ca, la pregătiri, să nu mai fie nevoie de antrenori pe teren. "Dacă o să vreau să mă antreneze cineva anume, va fi un ecran mare pe teren, iar antrenorul o să mă urmărească online, o să comunice cu mine şi mă va corecta prin internet, chiar dacă va fi în cu totul altă parte a lumii!".

"Punctele vor fi stabilite electronic!"
Ca majoritatea celor din noua generaţie, Andreea crede că tehnologia va intra decisiv şi în tenis: "O să se joace cu viteze tot mai mari. Ochiul omenesc va fi depăşit. Sigur vor dispărea arbitrii, vor fi înlocuiţi de un hawk-eye pe tot terenul, vor fi sisteme de avertizare în tuşe, în mingi, cum e acum la neţ. Nu doar la serviciu, ci pe toată durata partidei".

Federer virtual
Andreea are un vis, să joace cu Federer, idolul ei: "Nu-l mai prind eu pe teren, dar poate că peste cîţiva ani se va inventa un perete special, cu o hologramă a lui, care să trimită mingile înapoi exact cum ar da el. Să-l vezi cum se mişcă, chiar dacă, de fapt, n-ar fi acolo. Ce senzaţie cool ar fi!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  06 Mai 2014, 08:26

mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează