GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Antrenamentul pe bicicleta eliptică, noua definiție a mișcării

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 16:48 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 17:03

Fiecărui om îi este recomandat să facă minimum 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Libertatea este mare: poți merge, poți alerga, poți face exerciții cu greutăți la sală, te poți plimba cu bicicleta, poți înota etc.

Din păcate, în sezonul rece, în perioade în care ai foarte mult de lucru sau în perioade neașteptate, cum a fost cea de autoizolare din timpul pandemiei, libertatea de mișcare scade considerabil. Din fericire, poți achiziționa aparate fitness cu ajutorul cărora să faci mișcare în propria casă, iar unul dintre cele mai eficiente este bicicleta eliptica.

Ce este bicicleta eliptică și care sunt avantajele sale?

Acest aparat fitness îți permite să faci sport fără a pune presiune pe tendoane și pe articulații, însă cu multiple avantaje asupra fiecărei părți din corp. Este o bicicletă ușor de folosit, care nu ocupă foarte mult spațiu în casă și care poate fi utilizată cu încredere chiar și în fața televizorului.

Printre avantajele majore pe care le oferă o bicicletă eliptică se numără și următoarele:

  • Îți permite să realizezi un antrenament intens, care lucrează o mulțime de mușchi din zona picioarelor și a mâinilor;
  • Ajută la combaterea problemelor vasculare și a artritei, îmbunătățind circulația sângelui;
  • Oferă confort. Spre deosebire de alte tipuri de biciclete pentru acasă, aceasta oferă confort sporit. Atunci când o folosești, poți avea o postură corectă, nu pui presiune asupra articulațiilor și te poți mișca natural;
  • Ajută la scăderea în greutate. Foarte multă lume folosește bicicleta eliptică pentru a scădea în greutate simplu și rapid. Alături de o alimentație sănătoasă, rezultatele oferite de un astfel de aparat nu vor întârzia să apară.
  • Funcționează silențios și poate să fie amplasată oriunde. O poți pune în dormitor, în living sau într-un spațiu special amenajat pentru momentele în care faci sport.

Există și dezavantaje?

Deși nu sunt mari, există și dezavantaje. Unul dintre ele este faptul că nu este foarte utilă pentru persoanele care doresc să își dezvolte masa musculară. Este foarte sănătoasă, însă nu te poate ajuta să atingi anumite performanțe sportive. De asemenea, nu este la fel de eficientă în arderea caloriilor precum este o bicicletă de spinning. Cu toate astea, poate ajuta la arderea unei cantități impresionante de calorii.

Antrenamentul pe bicicleta eliptică, noua definiție a mișcării

Cum alegi cea mai bună bicicletă eliptică?

Dacă ai decis să cumperi un astfel de aparat dedicat sportului, este bine să ai în vedere câteva aspecte importante. Ține cont de programele pe care bicicleta ți le oferă, de modul în care poți controla efortul și de calitatea brațelor. O bicicletă de calitate trebuie să aibă două seturi de brațe: unul fix și unul mobil. Pe ambele seturi trebuie să existe senzori de puls, prin care să îți monitorizezi efortul.

De asemenea, pentru o eficiență cât mai mare, trebuie să cauți o bicicletă cu volantă cât mai grea (cu cât este mai grea, cu atât mișcarea este mai lină și treptele de rezistență sunt mai bine delimitate) și cu un sistem de frânare care să permită controlul activității sportive.

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează