GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): putere concentrată, fără ezitări

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 11:24 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 11:24

ROG Flow Z13 (GZ301) este cel mai nou membru al familiei ROG și definește o nouă categorie prin îmbinarea perfectă a caracteristicilor unui sistem conceput pentru jocuri cu flexibilitatea de utilizare oferită de o tabletă. Astfel, carcasa de doar 12 mm grosime cântărește doar 1.1 kg, păstrează designul distinct ROG și adăpostește cele mai puternice componente mobile. Dacă acestea nu sunt de ajuns, performanța tabletei se poate mări semnificativ prin simpla conectarea a unui eGPU extern din seria ROG XG Mobile.

ROG Flow Z13 (GZ301) este un produs ROG fără echivoc, reușind să îmbine cu succes caracteristicile sistemelor pentru jocuri cu flexibilitatea tabletelor, rezultatul fiind cea mai puternică tabletă de gaming, un format care îți oferă acces la cel mai înalt nivel de performanță, indiferent de situație, de unde lucrezi sau alegi să te joci jocuri populare eSports.

Flexibilitate pentru lucru de la distanță, jocuri sau multimedia

ROG Flow Z13 (GZ301) oferă mai multe moduri de ajustare a ecranului care îți permit să te joci sau să lucrezi în orice mod ți se pare ție confortabil, indiferent de locul unde te afli. Acest avantaj nu ar fi posibil fără suportul integrat perfect în partea din spate a tabletei care se poate deschide fără efort până la unghiuri largi de 170 de grade, permițând găsirea poziției optime pentru jocuri, filme sau fluxuri de lucru productive.

ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): putere concentrată, fără ezitări

ROG Flow Z13 (GZ301) îți permite mai multe opțiuni de control atunci când te joci. Te poți folosi de ecranul tactil foarte intuitiv conectând un gamepad dedicat, cu sau fără fir, sau poți utiliza tastatura inclusă și un mouse de gaming. Tastatura nu te va încurca când nu ai nevoie de ea, putând fi detașată rapid folosind un conector magnetic ce permite reatașarea instantanee atunci când ai nevoie să introduci texte mai lungi, o activitate facilitată de tastele iluminate RGB cu o cursă confortabilă de 1.7 mm.

Flexibilitatea în care poate fi utilizată tableta ROG Flow Z13 (GZ301) se menține și la alegerea configurației potrivite a ecranului. Utilizatorii pot opta pentru două afișaje, ambele alegeri având în comun o calitate excepțională a imaginii, o diagonală de 13.4 inch și un aspect 16:10 care oferă creatorilor de conținut mai mult spațiu vertical de lucru. Prima opțiune este un model cu rezoluție 1920 x 1200 pixeli și rată de împrospătare a imaginii de 120 Hz care afișează fluent animațiile și jocurile 3D de acțiune, fără sacadări. A doua opțiune este potrivită celor care prioritizează finețea detaliilor, posibilă datorită comasării a peste 9 milioane de pixeli în aceeași diagonală de 13.4 inch, adică o rezoluție de 3840 x 2400 pixeli. Ambele alegeri sunt foarte luminoase, valoarea maximă a luminozității fiind de 500 niți, sunt protejate împotriva zgârieturilor cu un strat de Gorilla Glass și sunt validate PANTONE pentru acuratețea culorilor, fiind compatibile și cu standardul de vizionare Dolby Vision. Suportul pentru tehnologia Adaptive Sync vine în sprijinul amatorilor de jocuri, asigurând un afișaj fără întreruperi sau întârzieri deranjante ale imaginii.

În comparație cu o tabletă obișnuită, suita de porturi a lui ROG Flow Z13 (GZ301) nu face compromisuri, designul inteligent permițând prezența conectorilor USB Type-C și Type-A, Thunderbolt 4.0 și un inovator conector XG Mobile prin care poate fi atașat sistemului un GPU extern la viteză PCI-E 3.0 8x, adică de două ori mai rapid ca viteza oferită de o carcasă eGPU conectată prin Thunderbolt. Acestora li se adaugă și conectivitate rapidă fără fir la viteză WiFi 6E, cel mai rapid standard, care oferă o viteză de trei ori mai mare ca WiFi 5.

Autonomia respectabilă este posibilă prin utilizarea unei baterii mari, de capacitatea 56 Wh, care poate fi reîncărcată rapid până la 50% în doar 30 de minute datorită unui încărcător compact de 300 grame cu mufă USB-C la 100 W.

Putere pentru orice scenariu de utilizare

Pare de domeniul imposibilului, dar în cei doar 12 mm grosime a încăput un procesor Intel Alder Lake din generația 12, ROG Flow Z13 (GZ301) putând fi configurat până la un Core i9-12900H, un monstru de performanță cu 14 nuclee si 20 de fire de execuție tactate la o frecvență maximă de 5 GHz.

ASUS ROG Flow Z13 (GZ301): putere concentrată, fără ezitări

Alimentarea cu date a procesorului cade în sarcina celui mai nou tip de memorie DDR5 care rulează la o viteză spectaculoasă de 5200 MHz, fără a consuma multă energie. Pe fișa tehnică se mai găsesc o placă video dedicată NVIDIA GeForce RTX 3050Ti cu 4 GB de memorie VRAM, o unitate de stocare SSD de 1 TB conectată la o interfață PCI-E Gen 4, de două ori mai rapid ca standardul Gen 3. Includerea unui comutator MUX rezultă într-un spor de performanță semnificativ, oferind în același timp utilizatorilor opțiunea de a alege între performanță și autonomie în doar câteva secunde.

Vor exista întotdeauna utilizatori care au nevoie de mai multă performanță, lucru posibil în cazul lui ROG Flow Z13 (GZ301) prin conectarea unei carcase GPU externe XG Mobile care este disponibilă în modele cu chipuri grafice performante ce urcă până la NVIDIA GeForce RTX 3080 sau AMD Radeon RX6850M XT. XG Mobile mai conține și o sursă de alimentare separată de cea a tabletei, pe care o poate încărca datorită puterii maxime de până la 330 W, și include și câteva porturi suplimentare pentru conectarea directă a perifericelor la eGPU: Display Port, HDMI, USB și Ethernet.

Provocarea de a răci aceste componente eficient a fost îndeplinită cu succes de inginerii ASUS. Astfel, la un nivel de încărcare maximă, nivelul sonor înregistrat nu depășește 40 dB, zgomotul fiind eliminat complet la sarcini ușoare, când se înregistrează 0 dB. Această reușită a fost posibilă datorită sistemul de răcire cu metal lichid în componența căruia se găsește și o cameră de vapori cu suprafață mărită cu 50% pentru a putea acoperi simultan procesorul, placa video și sistemul de alimentare VRM. O contribuție importantă o are și suportul carcasei care optimizează fluxul de aer de intrare ce este dirijat către cele două ventilatoare Arc Flow cu 84 de lamele subțiri. Scenariul de răcire selectat de utilizator din centrul de control Armoury Crate va activa un profil de răcire adecvat, adaptat situației curente.

ROG Flow Z13 (GZ301) se evidențiază nu doar prin performanțele pe care te poți baza în orice moment, ci și prin designul inconfundabil ROG, stilizat cu câteva accente retro-futuriste inspirate de navele spațiale și completate în mod neașteptat de o fereastră iluminată RGB cu geam transparent care a fost decupată cu precizie incredibilă prin frezare CNC, oferind o privire de detaliu asupra componentelor tabletei în timpul funcționării.

Tableta de gaming ROG Flow Z13 (GZ301) este disponibilă chiar acum în mai multe configurații ce pot fi achiziționate direct din eShop ROG România.

În plus, cei care doresc să participe în campania Părerea ta contează prin publicarea unei recenzii de utilizare a produsului de minim 200 de caractere pe oricare din platformele participante, vor primi bonus un de garanție extinsă pentru noul lor device ROG Flow Z13.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează