GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Avantajele becurilor cu led

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 mai 2020 16:08

În ultimii ani, becurile cu led sunt din ce în ce mai folosite, oferind avantaje în utilizare, iar numeroase apartamente, spații comerciale, birouri și clădiri și-au amenajat sistemul de iluminat folosind acest tip de becuri.  Iată câteva avantaje, pe care le poți lua în considerare atunci când alegi becuri:

Durata de viața mai mare

Componentele acestor becuri și modul în care produc lumină extind semnificativ durata de viață a acestor becuri. În timp ce alte tipuri de becuri au un timp de utilizare mai scăzut, becurile cu LED sunt mult mai rezistente și fiabile. În mod normal, părțile componente ale becului, de exemplu filamentul, sunt fragile și slăbesc în timp, ceea ce duce la un moment dat la arderea becului.

Anumite becuri cu led mai ieftine vor dura doar aproximativ 5.000 de ore, ceea ce depășește cu mult durata medie de viață nominală a unui bec incandescent, dar multe becuri de calitate ajung și la 25.000 de ore de utilizare.

Eficiență energetică

Datorită fluxului energetic ridicat, led-urile sunt capabile să transforme aproximativ 70% din energia lor în lumină. Acest aspect le face mult mai eficiente decât alte becuri, care risipesc multă energie pentru a o transforma în căldură. Este nevoie doar de un led de 6 wați pentru a produce cantitatea de lumină pe care o generează un bec cu incandescență de 40 de wați, iar temperatura lor mai scăzută le face mult mai sigure.

Ca exemplu, în noiembrie 1992, Castelul Windsor a ars timp de nouă ore după ce un pictor a incendiat din imprudență perdelele, folosind un bec cu halogen. Peste 100 de camere au fost avariate iar reparația a costat peste 36,5 milioane de lire sterline.

Luminozitate ridicată

Led-urile sunt capabile să genereze un nivel performant de luminozitate. Acesta este motivul pentru care puterea nu e neapărat un factor de calitate pentru becuri,  în schimb fluxul luminos demonstrează eficacitatea sporită a becurilor cu led față de cele clasice cu incandescență.

Gama de culori excepțională

Becurile incandescente au nevoie de geluri sau filtre pentru a crea nuanțe  diferite de lumină. Led-urile de la instalmen.ro  oferă o gamă variată de culori (calde sau reci) fără a folosi geluri sau filtre, care se pot arde sau estompa în timpul utilizării. Varietatea de forme și modele de leduri permit folosirea lor în foarte multe spații ( industriale, casnice, birouri, spații comerciale).

Căldura radiantă redusă

În timp ce un bec incandescent functionează încălzind  filamentul la o temperatură care produce lumină, un bec de tip led emite energie electromagnetică. Prin transformarea energiei în lumină în loc de căldură, ledurile sunt capabile să funcționeze la o temperatura semnificativ mai mică decât alte tipuri de becuri.

Fiabilitate

Becurile cu led sunt o formă de iluminare durabilă și fiabilă,- pot funcționa în condiții de siguranță multă vreme, pot rezista la impact  și vibrații mai bine că alte  becuri, deoarece nu au filamente sau componente fragile. Această stabilitate le face ideale pentru utilizarea în zonele cu fluctuații de temperatură, de exemplu în aer liber sau montate în corpurile de iluminat cu ventilator, pe plafon.

Iluminare instantanee

Spre deosebire de becurile clasice care necesită câteva momente de încălzire, led-urile funcționează la o luminozitate maximă din momentul în care apeși  pe întrerupător.

Iluminare directionala

Becurile cu led emit lumina într-o singură direcție, ceea ce ajută la reducerea consumului de energie, Natura direcțională a ieșirii fasciculului luminos face ca ledurile să fie ideale pentru diferite aplicații și montaje electrice personalizate.

În concluzie, atunci când ai nevoie de becuri performante și sigure, optează pentru led-uri și vei beneficia de durabilitate în timp, lumină de calitate și aspect estetic deosebit.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează