GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Baterii auto performante – garanția unui drum lipsit de probleme!

Articol de GSP - Publicat luni, 07 august 2023 17:33 / Actualizat luni, 07 august 2023 17:33

Alegerea unei baterii auto performante are un impact pozitiv important asupra modului în care funcționează mașina pe care o conduci. 

Rolul său este evident încă din momentul în care urci la volan, deoarece bateria oferă energia necesară pentru a porni motorul mașinii. Atunci când cheia sau butonul de pornire sunt acționate, acumulatorul eliberează către motor cantitatea necesară de energie electrică, permițându-i să înceapă funcționarea.

De asemenea, rolul unei baterii auto constă în furnizarea curentului electric necesar pentru a alimenta diverse sisteme și echipamente din mașină, precum farurile, luminile de semnalizare, sistemul audio, aerul condiționat și orice alte dispozitive electrice.

Acumulatorul funcționează și ca un rezervor de energie pentru mașină. În timpul deplasării, alternatorul preia rolul de a furniza curent electric și, în același timp, încarcă bateria pentru a asigura o sursă continuă de energie atunci când motorul este oprit sau nu produce suficient curent.

În plus, bateria ajută la menținerea tensiunii constante în sistemul electric al mașinii. În acest fel sunt prevenite fluctuațiile periculoase de tensiune, ceea ce ajută la protejarea altor componente ale vehiculului. 

Semne că e nevoie de schimbarea unei baterii auto

Indiciul cel mai frecvent întâlnit este reprezentat de pornirea lentă și greoaie a motorului, însoțită, foarte probabil, și de apariția unor zgomote nefirești. 

Un alt semnal de alarmă este reprezentat de scăderea intensității farurilor. Dacă luminozitatea se reduce și mai mult atunci când pornești un alt consumator de curent, precum aerul condiționat sau sistemul audio, este clar că problema provine de la acumulator.

Apariția unui miros persistent de sulf în interiorul mașinii indică posibilitatea producerii unei scurgeri, semn că va fi nevoie cât de curând să cumperi un nou produs. La fel stau lucrurile și dacă descoperi o carcasă deteriorată sau umflată. 

Automobilele fabricate în ultimii ani sunt dotate cu un martor de bord care indică starea bateriei. În momentul în care martorul luminos se aprinde, este cât se poate de clar că trebuie să consulți cartea tehnică a mașinii, pentru a vedea toate criteriile care te vor ajuta la cumpărături. 

Baterii auto performante – garanția unui drum lipsit de probleme!

Elemente esențiale în cumpărarea unei baterii auto performante

Pentru a fi sigur că alegi exact produsul potrivit pentru modelul de mașină pe care o conduci, trebuie să acorzi atenție mai multor criterii. În primul rând, dimensiunile trebuie alese astfel încât să te asiguri că se potrivește perfect în compartimentul special creat în acest scop. 

Apoi, e necesar să ții cont și de faptul că există mai multe tipuri de borne: plate, cilindrice, subțiri și groase. Un detaliu ce nu trebuie omis constă în faptul că, la automobilele asiatice, bornele sunt montate invers decât la cele fabricate în Europa. 

Capacitatea trebuie aleasă în conformitate cu indicațiile din cartea tehnică a mașinii, deoarece sistemul de încărcare este reglat special pentru o anumită valoare, măsurată în amperi pe metru. O încărcare prea mică sau prea mare ar reduce în mod semnificativ durata de funcționate. 

Un ultim criteriu se referă la alegerea producătorului, care e recomandat să fie cunoscut și apreciat pe plan internațional, deoarece astfel cresc șansele de a obține un bun raport calitate-preț.

Ai în vedere toți acești factori și cu siguranță vei alege baterii auto performante, care îți vor oferi garanția unui drum lipsit de probleme!

Citește și:

Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
Euro 2024
Belgia - Slovacia » Rivalele României de la EURO 2024 se înfruntă ACUM la Frankfurt. Informații de la stadion de la reporterii GSP
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Ce scrie presa din Ucraina despre umilința suferită în fața României: „Ne-au distrus”
Nationala
Ce scrie presa din Ucraina despre umilința suferită în fața României: „Ne-au distrus”

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează