GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Beneficiile produselor pescărești pentru sănătatea consumatorilor !

Articol de GSP - Publicat luni, 04 iulie 2022 17:30 / Actualizat luni, 04 iulie 2022 17:30

Produsele pescărești, precum peștele și fructele de mare, care conțin mulți acizi grași importanți, proteine, vitamine și minerale, provoacă modificări biochimice și fiziologice importante în organism și, în special, acizii grași omega-3 și omega-6, ne protejează de unele boli grave, precum bolile coronariene și cancerul. Consumul de pește este recomandat de 2 ori pe săptămână pentru o viață sănătoasă. În continuare, vom vedea principalele beneficii pe care le avem dacă vom consuma, periodic pește și/sau fructe de mare.

Fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine, vitamina D și Omega-3 și multe alte elemente benefice. Multe studii au arătat că societățile cu un consum ridicat de pește și fructe de mare au o speranță medie de viață ridicată. Acizii grași omega-3, care se găsesc în cantități mari în fructele de mare și în pești precum somon,  sunt foarte importanți pentru sănătate. Mineralele necesare dezvoltării oaselor sănătoase sunt calciul și fosforul. O altă cerință esențială este vitamina D. În timp ce aceste minerale reglează metabolismul, ele sunt principalele substanțe care permit fiecărei celule din organism să funcționeze. 

Datorită mineralelor precum fosfor, sulf și vanadiu pe care le conțin fructele de mare, este asigurată creșterea și vindecarea țesuturilor din perioada sarcinii și până la sfârșitul vieții. Vitaminele sunt importante pentru sănătatea noastră. Deficiența lor ne pune sănătatea în pericol. De aceea, ar trebui să știți că fructele de mare conțin vitaminele A, D și K. În plus, sunt considerate surse bune pentru unele dintre vitaminele din grupa B. Este important să includeți fructe de mare în dieta copilului, deoarece vitaminele A, D, K și B sunt necesare pentru creștere și dezvoltare. Deficitul de vitamina A cauzează cancer precum cancerul de colon, de stomac și de prostată, iar deficiența de vitamina D cauzează cancer osos. Vitamina D, care este una dintre cele mai bogate vitamine din fructele de mare și pește, este eficientă în dezvoltarea oaselor și absorbția calciului.

Contribuie la lupta împotriva bolilor precum infecțiile bacteriene și cancerul. O dietă sănătoasă care include activitate fizică și produse pescărești reduce riscul de cancer. Boli care pot fi prevenite, întârziate sau atenuate de acizii grași nesaturați sunt bolile coronariene, accident vascular cerebral, deficiențe de acizi grași la nou-născuți, boli autoimune (nefropatie, lupus), boala Crohn, cancer de sân, colon, prostată, hipertensiune arterială, artrită reumatoidă, Alzheimer și astm. Alături de toate aceste caracteristici, fructele de mare și peștele sunt un nutrient foarte sănătos recomandat în timpul dezvoltării corpului.

Joacă un rol important în prevenirea infarctului cu efectul său de reglare a colesterolului din sânge. Se știe că bolile cardiovasculare sunt mai puțin frecvente în societățile care cunosc un consum mare de fructe de mare și pește. Fructele de mare sunt mai puțin grase decât carnea roșie și conțin niște acizi grași speciali. Acești acizi speciali, numiți epa și dha, nu se găsesc în alte alimente de origine animală, cum ar fi carnea, laptele, brânza. Acești acizi grași previn formarea cheagurilor de sânge, previn înfundarea arterelor, reduc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral și scad tensiunea arterială. Inclusiv diabeticii ar trebui să mănânce mai mult pește decât alți oameni, deoarece sunt mai afectați de riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Peștele și fructele de mare sunt aliații extraordinari împotriva obezității și a bolilor pe care le provoacă. Studiile au arătat că obezitatea este începutul multor boli precum cancerul, diabetul. Obezitatea poate fi prevenită, poate fi tratată sau prevenită înainte de a apărea printr-o dietă care include produse pescărești. Se știe că fructele de mare sunt în general mai puțin grase decât alte produse animale, așa că ajută la menținerea greutății la un nivel sănătos. Datorită acestei caracteristici, fructele de mare și peștele sunt alimente indispensabile pentru diete. Fructele de mare și peștele ajută organismul să descompună amidonul și grăsimea și să le folosească în organism.

Joacă un rol important în tratamentul depresiei și schizofreniei. Astăzi, în tratamentul depresiei, peștele poate fi folosit în dietă pentru a susține tratamentul. O scădere a nivelului de omega-3 provoacă depresie și probleme de schizofrenie. S-a observat că dezvoltarea mentală este crescută la persoanele care consumă fructe de mare. 

Beneficii împotriva pierderii vederii. Acizii grași Omega-3 luptă împotriva pierderii vederii care vine odată cu îmbătrânirea și susțin procesul de regenerare.

Pește și fructe de mare pentru a avea o memorie puternică. Potrivit unui studiu recent, s-a stabilit că acizii grași Omega-3 pot preveni boala Alzheimer și puteți avea o memorie mai puternică.

Mâncând fructe de mare și pește veți beneficia de antioxidanți. Subliniem că somonul conține o substanță antioxidantă DMAE (Dimetilaminoetanol), care oprește dezvoltarea substanțelor nocive în organism și această substanță poate fi văzută ca „o armă” pentru o piele tânără și suplă.

Ajută în dezvoltarea oaselor și sănătatea dentară. Mineralele necesare dezvoltării oaselor sănătoase sunt calciul și fosforul. O altă cerință esențială este vitamina D. Când aceste minerale se unesc, ele întăresc oasele și dinții. Găsim acest mix în pește și în fructele de mare. De asemenea, consumul de produse pescărești reduce durerile articulare cauzate de reumatism. Fosforul este un mineral care trebuie luat pentru funcționarea fiecărei celule din organism. Fructele de mare și peștele sunt bogate în calciu, fosfor și vitamina D. Datorită acestei caracteristici, femeile cu osteoporoză și femeile aflate la menopauză ar trebui să consume mai mult pește și multe fructe de mare.

Fructele de mare și peștele sunt, așadar, extraordinar de bune pentru sănătatea noastră. Bărbații, femeile și copiii au numai beneficii și ar trebui să includă în dieta săptămânală, pește și fructe de mare. Alături de mișcare, fructe și legume proaspete, produsele pescărești sunt ceea ce nu ar trebui să vă lipsească de la masă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează