GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Boris Becker vine la București pentru a deschide etapa Superbet Rapid & Blitz Chess

Articol de GSP - Publicat marti, 29 octombrie 2019 10:48

Boris Becker face prima mutare pe tabla de șah la Superbet Rapid & Blitz Chess, etapa a șasea de la București a celei mai importante competiții de șah din lume. 

Renumitul campion de tenis este și un jucător de șah pasionat și a acceptat cu bucurie invitația primită de la Fundația Superbet, de a participa pe 5 noiembrie la deschiderea oficială a evenimentului desfășurat sub egida Grand Chess Tour, de importanță strategică în stabilirea celui mai bun jucător de șah al lumii.  

Șahul se aseamănă mult cu tenisul, mereu am crezut asta. Ambele implică multă strategie și putere de concentrare, în ambele situații ești singur, față în față cu adversarul. De când mi-am încheiat cariera în tenis, am dedicat mai mult timp sportului minții, o mare pasiune a mea, și sunt încântat să particip la etapa Superbet Rapid & Blitz Chess de la București unde am ocazia să revăd unii dintre cei mai buni jucători din lume”, a declarat Boris Becker. 

Boris Becker vine la București pentru a deschide etapa Superbet Rapid & Blitz Chess

Ediția din București este penultima confruntare a șahiștilor de renume internațional și va influența clasamentul care va stabili cine va participa la marea finală de la Londra (Marea Britanie), din 2 decembrie. La București vor veni 10 dintre cei mai bine clasați șahiști ai lumii pentru etapa ce va avea loc la Stejarii Country Club, între 6 și 10 noiembrie, unde premiile disputate sunt în valoare de 150.000 de dolari! 

Suntem mândri că am reușit să aducem în premieră elita șahului mondial la București și ne dorim să transformăm acest eveniment într-o tradiție. România se situează pe locul 22 din 186 la nivel internațional în clasamentul FIDE (Federația Internațională de Șah), iar șahul poate avea un viitor frumos în România. Prin acest eveniment deschidem o serie de colaborări de marcă din lumea șahului prin care credem că vom influența pozitiv tânăra generație. Aceasta se poate astfel întâlni cu campionii șahului mondial și vedea live mutările strategice și lupta contra cronometru pentru locurile în marea finală Grand Chess Tour, de la Londra”, a declarat Vlad Ardeleanu, Director General Superbet, sponsor în cadrul Grand Chess Tour, alături de giganți internaționali precum Vivendi SA, Tata Steel India, Saint Louis Chess Club, Chess Promotions, Lohia Foundation sau DeepMind, compania de Artificial Intelligence a Google.  

Boris Becker vine la București pentru a deschide etapa Superbet Rapid & Blitz Chess

Premii substanțiale și puncte decisive pentru jucătorii de top ai lumii  


Pe lângă valoarea substanțială a premiilor puse în joc, ceea ce îi motivează pe șahiștii cu performanțe remarcabile să lupte pentru a câștiga la București este și miza importantă: punctele obținute sunt decisive pentru a stabili lista finaliștilor care se vor lupta la Londra pentru marele titlu. 

Printre cei care se vor înfrunta la Stejarii Country Club se numără Fabiano Caruana (SUA), numărul 2 la nivel mondial, marele rival al lui Magnus Carlsen – campionul en-titre al sportului minții, care este deja calificat cu o diferență semnificativă față de următorii clasați la finala GCT de la Londra. Cu Caruana se vor lupta și Wesley So (SUA), triplu campion național în Filipine, și Sergey Karjakin (Rusia) care deține recordul pentru cel mai tânăr câștigător al titlului de Mare Maestru, de la vârsta de 12 ani. Lista completă a participanților și detalii despre palmaresurile lor găsiți aici. 

Boris Becker vine la București pentru a deschide etapa Superbet Rapid & Blitz Chess

Sergey Karjakin

În premieră: SuperChess Cup, competiția adresată celor mai strălucite minți ale șahului românesc

În paralel, Fundația Superbet, sub patronajul Federației Române de Șah, al cărei sponsor oficial Superbet a devenit de anul acesta, organizează în premieră, tot la Stejarii Country Club, o competiție națională, SuperChess Cup. Jucătorii români își vor disputa supremația de-a lungul celor 9 runde de șah-rapid și 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu național însumează 15.000 USD.  

„Marilor șahiști recunoscuți la nivel mondial li se vor alătura cei mai buni zece jucători din cadrul Federației Române de Șah, într-un turneu paralel, SuperChess Cup. Onorați de faptul că am putut aduce, pentru prima dată în România, un eveniment de o asemenea anvergură, ne dorim să creștem interesul pentru această arie sportivă și să susținem dezvoltarea sa prin inițiative cu componente educative și sociale”, a declarat și Augusta Dragic, cofondator al Superbet și președintele Consiliului Director al Fundației Superbet.  

Superbet Rapid & Blitz Chess poate fi urmărit integral live pe site-ul: 
grandchesstour.org

Informații actualizate despre competiție pot fi accesate pe canalele oficiale: 
superchess.ro, cea mai nouă platformă de șah din România, administrată de Fundația Superbet.  

Facebook: facebook.com/SuperChess.ro 
Instagram: instagram.com/superchess.ro

Boris Becker vine la București pentru a deschide etapa Superbet Rapid & Blitz Chess

Fabiano Caruana

DESPRE SUPERBET

   • Fondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic. 
   • Superbet și-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicația mobilă în toamna lui 2018.  
   • În 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia, unde deține licențe de operare atât în retail, cât și în online. 
   • Pe lângă operațiunile directe din Polonia, Superbet are și birouri deschise în Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.  
   • Superbet este prima și singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane (2017). 
   • În 2018, la zece ani de la deschiderea primei agenții, Superbet a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro. 
   • Din mai 2019, Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cu active sub administrare de peste 500 de miliarde de dolari, a devenit acționar minoritar al grupului Superbet. 
   • În 2019, Superbet operează o rețea de peste 1.400 de agenții la nivel național și are peste 3.500 de angajați. Este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018. 
   • În 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziției de lider în România, continuarea extinderii regionale, susținerea sportului românesc și implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil.

Boris Becker vine la București pentru a deschide etapa Superbet Rapid & Blitz Chess

Brosura Superbet Rapid & Blitz by Gazeta Sporturilor on Scribd

Brosura SuperChess by Gazeta Sporturilor on Scribd

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează