GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Bunele maniere de purtare a ochelarilor de soare

Articol de GSP - Publicat luni, 06 aprilie 2020 18:27

Ochelarii de soare sunt un accesoriu pe care oricine ar trebui să îl folosească, în primul rând, pentru protejarea ochilor razele solare nocive. Este foarte important să conștientizăm că aceasta este cea mai importantă funcție a lor. Astfel, vom înțelege mult mai ușor regulile impuse de codul bunelor maniere în această privință. Doar pe al doilea loc se situează din punct de vedere al aspectului pe care îl oferă purtătorului. Deși, este important și ce fel de ochelari de soare porți în anumite situații.

Chiar dacă ochelarii de soare ni se par un accesoriu banal, care nu ar trebui să fie atât de aspru criticat, codul bunelor maniere a ținut cont și de aceștia atunci când a fost întocmit. Ba mai mult, sunt o mulțime de reguli care se leagă de purtarea ochelarilor de soare sau de nepurtarea lor. Iar dacă veți ține cont de faptul că sunt, până la urmă, reguli de decență și de bun simț, veți înțelege că nu este greu să le respectați.

Cum să porți ochelari de soare

  • Alege să cumperi o pereche de ochelari de soare de calitate. Nu trebuie să ai o mie de ochelari de soare, trebuie să ai câteva perechi de calitate care să le poți purta în mai multe împrejurări.
  • Ai grijă ce tip de ochelari porți în funcție de mediul în care te afli. Astfel, nu vei purta o pereche de ochelari sport într-un mediu business. În timpul liber poți purta ce dorești.
  • Ochelarii de soare trebuie să fie mereu curați și fără zgârieturi. Nu va fi niciodată în regulă să porți ochelarii de soare cu lentilele pătate, cu urme de degete sau zgâriate. Este rău, în primul rând, pentru imaginea ta.
  • Ochelarii de soare nu sunt făcuți pentru a-ți ține părul de pe față. Pentru asta există accesorii de păr. Într-un singur caz este permis să îți pui ochelarii de soare pe cap, și anume atunci când intri fugitiv într-un magazin. Altfel, dacă nu ai nevoie de ei pe ochi, atunci îi vei pune în suportul lor sau în sertar dacă ești la birou.
  • Chiar dacă poți să te oglindești în ei, ochelarii de soare nu se pot folosi pe post de oglindă. Folosește o oglindă pentru a-ți aranja părul sau pentru a-ți aplica ruj și alte machiaje.
  • Ești obișnuit să îi ai mereu la îndemână, dar ochelarii de soare nu vor fi lăsați niciodată pe masă, în special când iei masa.

Este interzis să porți ochelari de soare dacă:

  • Ești într-o discuție cu o persoană. Privirea este esențială în comunicare. În plus, ochelarii pot fi considerați o barieră între tine și cei din jur. Când ții ochelarii de soare pe ochi, denotă lipsă de respect pentru persoana cu care vorbești pentru că o pui într-o situație ciudată și se poate trage concluzia că ai ceva de ascuns
  • Ești la o întâlnire de afaceri sau un interviu. Nici nu mai este necesar să specificăm care sunt motivele, pentru că sunt evidente
  • Intri într-o încăpere. Oricare ar fi această încăpere, este evident că acolo soarele nu te va deranja, așa că nu se poartă ochelari de soare. Excepția de la regulă o constituie persoanele cu probleme medicale, care vor prezenta scuze pentru că nu pot să își scoată ochelarii de soare de la ochi.
  • Ești la un eveniment formal. Dacă asociem câteva dintre regulile de mai sus, ne dăm seama că nici măcar o pereche de ochelari de soare Ray-Ban nu sunt potriviți la un eveniment formal.
  • E noapte. Din motive evidente, noaptea nu se poartă ochelari de soare. Nu este nici sigur pentru tine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează