GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Campionatul Mondial de Maraton MASTERS 2024 vine la București

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 august 2023 14:06 / Actualizat vineri, 18 august 2023 15:07

Atleții Masters de maraton pot concura din nou alături de cei mai buni alergători ai lumii ai grupelor lor de vârstă. RunInBucharest are plăcerea de a anunța că a acceptat provocarea WMA de a organiza Campionatul Mondial de Maraton Masters 2024. Procesul de selecție a destinației a fost unul lung și exigent, iar RunInBucharest a câștigat competiția datorită experienței sale solide de organizator al celor mai importante evenimente de alergare stradală din România. Astfel, World Masters Athletics i-a acordat toată încrederea în ceea ce privește organizarea unui eveniment care să ofere alergătorilor o experiență de nivel mondial.

World Masters Athletics Marathon Championship va fi găzduit în cadrul Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON, din 13 octombrie 2024. Maratonul București este deja un eveniment de tradiție iar traseul de alergare este rapid și parcurge zonele cele mai frumoase ale orașului. Este ocazia perfectă de a descoperi motivele pentru care capitala României a purtat numele de “Micul Paris”. Totodată, orașul oferă posibilitate de a combina o scurtă vacanță cu atmosfera specială creată de un eveniment sportiv de elită.

Maratonul București este moștenirea pe care o lăsăm orașului, iar oportunitatea de a găzdui Campionatul Mondial de Maraton Masters este o apreciere a eforturilor noastre de a promova alergarea ca sport de masă și de a încuraja oamenii să aibă un stil de viață sănătos. Competiția este o oportunitate pentru cei care vizitează prima dată România, de a descoperi un oraș tânăr, vibrant, eclectic. Așteptăm cu nerăbdare să ne vedem la București! 

– Valeria Racila van Groningen, Președinte, RunInBucharest

Alegerea Bucureștiului ca oraș-gazdă a Campionatului Mondial de Maraton Masters este o mare onoare! Decizia vine la scurt timp după aniversarea centenarului Federației Române de Atletism și în anul în care FRA împlinește 100 de ani de la afilierea la World Athletics. Suntem bucuroși să-I întâmpinăm pe atleți la linia de start și sperăm că vor avea cu toții parte de o experiență de neuitat la București.

– Anișoara Stanciu, Președinte, Federația Română de Atletism.

Margit Jungmann, Președinte, World Masters Athletics: “ Alegerea, pentru prima data, a României pentru a găzdui un Campionat Mondial reprezintă șansa pentru fiecare atlet de a combina provocările sportive cu descoperirea unui oraș încântător, a unor oameni calzi și prietenoși și a unei culture minunate. Abia așteptăm să ne întâlnim la București, va fi un Campionat Mondial special!”

Despre RunInBucharest

RunInBucharest este organizatorul celor mai importante competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. Toate competițiile RunInBucharest sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al World Athletics (Federația Internațională de Atletism) și AIMS (Asociația Internațională a Evenimentelor de Alergare Stradală).

RunInBucharest a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de peste 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. RunInBucharest a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează