GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Canapea extensibilă, soluţie ingenioasă pentru sufrageriile drăguţe, dar cam micuţe

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 17:26 / Actualizat joi, 14 iulie 2022 17:26

Canapea extensibilă este una dintre cele mai inspirate invenții în materie de design interior, devenind o piesă de mobilier indispensabilă în cei aproximativ 130 de ani de la crearea primului model. Cu greu poți găsi acum o locuință a cărei sufragerie să nu fie gândită în jurul unui asemenea pat pliabil, fiindcă așa a fost gândit încă de la început, ca un loc de dormit ce putea fi transformat într-unul de relaxare și nu invers.

În ziua de astăzi accentul se pune în primul rând pe posibilitățile de socializare pe care le oferă, o canapea extensibilă făcând și privitul la televizor în familie și discuțiile cu prietenii să se desfășoare mai ușor: în caz că oboseala îţi dă târcoale, din câteva mișcări transformi sufrageria în dormitor. Când pici tu sau musafirii de somn, pică și ea lată, lăsându-se amenajată într-un pat odihnitor.

La Natürlich acordăm foarte mare atenție acestui truc ademenitor spre visuri netulburate.

Odihna are nume diferite: click-clack, puma etc.

Canapeau extensibilă este un obiect de mobilier aproape obligatoriu în orice locuință, deoarece îți permite să te joci cu funcționalitatea spațiului. În special încăperile mici îi scot în evidență adevăratele atuuri și explică de ce s-a chinuit cineva să o inventeze și, de atunci încoace, mulți alții să gândească alte și alte mecanisme de transformare.

Și sunt câteva, pretabile pentru fiecare spațiu, proprietar și destinatar, adică cel care îl va folosi propriu-zis, frecvent sau accidental, când discuțiile de peste zi se lungesc și apoi se lungește musafirul într-o canapea extensibilă care îl va îmbrățisa ca și cum fix pe el îl aștepta ca să se poată desfășura. Fiecare sistem de deschidere are avantaje și dezavantaje, unele necesitând mai multă forță, în timp ce altele pot fi manevrate și de către copii.

Spre exemplu, clasicele canapele extensibile tip „carte” sunt modele universal apreciate datorită simplității și eficienței în utilizare. Sunt foarte ușor de transformat prin coborârea spătarului, precum deschiderea coperților unei cărți. Metamorfozarea nu presupune deplasări complicate ale părților sau schimbări de nivel, astfel că aceste modele pot fi prevăzute cu spații generoase de depozitare în interior.

Foarte răspândite sunt și modelele cu mecanism click-clack, unul dintre cele mai utilizate la crearea canapelelor extensibile. Denumit după sunetele pe care le produce la convertirea canapelei în pat, prin rabatarea spătarului, acest sistem este foarte durabil, suportând nenumărate cicluri de închidere-deschidere.

Un alt mecanism preferat de producătorii de canapele extensibile, viabil și elegant, este „puma”. În cazul acestuia, mișcarea de transformare în pat este foarte grațioasă și lină, de unde și numele. Spătarul este fix, iar șezutul se trage în față, de sub acesta ieșind cealaltă jumătate a patului. Astfel, spătarul nu este foarte solicitat, păstrându-și caracteristicile estetice mai mult timp.

Există diverse variații ale acestor mecanisme, însă toate au în comun versatilitatea, considerată la Natürlich principala calitate pentru care aceste piese de mobilier sunt și vor fi mereu apreciate.

Cei trei C: Calitate, Cost, Confort

O canapea, de orice fel ar fi, este pentru stat. Și nu puțin, ci timp îndelungat. De aceea nu poți face rabat de la calitate când petreci ore în șir, zile nenumărate în Paris, Parma, Cordoba, cu Mariana, Olimpia, Suzy sau Alessia, fiecare în parte canapea extensibilă special concepută de Natürlich pentru a crește calitatea somnului sau a timpului petrecut în fața televizorului.

Ştim că este foarte important şi costul investiției în calitate, care trebuie să fie unul corect, de aceea îţi alungăm coșmarul aruncării banilor pe fereastră cu canapele pentru toate sufrageriile şi toate buzunarele.

În ceea ce priveşte confortul, acesta este o chestiune de gust. Fermitatea saltelei, înclinarea spătarului, tipul sistemului de deschidere reprezintă o opțiune personală, însă rămâne regula generală că dacă ție îți place, Natürlich îți face!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close