GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Canapeaua, piesa de mobilier indispensabilă dintr-un living complet

Articol de GSP - Publicat joi, 24 iunie 2021 17:14 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 12:09

În fiecare cameră dintr-o locuință există un element central pe care trebuie să îl alegem cu grijă, deoarece în jurul acestuia vom alege celelalte piese de mobilier. De obicei, elementul central este primul care captează privirea și oferă o primă impresie asupra locului. În dormitor, elementul central este patul; în bucătărie, elementul central este compus din masă și scaune; în baie, punctul de referință este cada sau dușul, iar în sufragerie – elementul central îl reprezintă canapeaua. 

Dacă dormitorul este locul personal și de intimitate, sufrageria este locul pe care îl împarți cu prietenii și cu familia. În acest loc se povestesc întâmplări, se creează amintiri și chiar se servesc gustări. 

În sufragerie sau living, canapeaua este cel mai important element, deoarece pe ea vor sta oaspeții și reprezintă piesa de mobilier cu dimensiuni mari. O canapea este o piesă de mobilier care are o durată de viață îndelungată, dar când este timpul să o schimbi? 

Când este timpul să ne schimbăm canapeaua?

La fel ca oricare alt element de mobilier, canapeaua are o durată de viață. Acest termen de valabilitate nu este standard, el fiind influențat de factori precum: timp, mod de întreținere, uzură și materiale. În mod normal, o canapea ar trebui să reziste cel puțin 10 ani. 

Este timpul să schimbi canapeaua atunci când: 

  • Are găuri în șezut: dacă se stă prea mult timp pe canapea, este posibil să observați cu trecerea tipului cum șezutul canapelei formează găuri (fără ca tapițeria să fie afectată) care nu sunt doar inestetice, dar și foarte inconfortabile.
  • Arcuri sărite: dacă aveți un model de canapea cu arcuri, în timp arcurile vor sări și vor face statul pe canapea foarte inconfortabil.
  • Mecanismul de extindere este rupt: ce se strică cel mai des la canapelele extensibile este tocmai sistemul de extindere. Atunci când acesta este rupt, canapeaua nu se va mai putea folosi.
  • Tapițerie ruptă: cu trecerea timpului, tapițeria de pe canapea se poate deteriora și ajunge să fie total inestetică, indiferent dacă o refaceți de multe ori.

Atunci când canapeaua dumneavoastră se regăsește cel puțin într-un criteriu menționat mai sus, este timpul să o înlocuiți cu una nouă. Pe piață există o gamă variată de canapele standard și canapele extensibile care vă pot aduce confort, stil și preț accesibil. 

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când vă alegeți o canapea nouă?

Alegerea canapelei este un moment importat pentru că trebuie să țineți cont de o gamă largă de criterii. Pentru a vă ușura procesul, experții vă propun câteva elemente centrale de care trebuie să țineți cont. 

Confort 

Canapeaua trebuie să fie confortabilă. Este necesar ca statul prelungit pe ea să nu vă aducă disconfort fizic. Confortul unei canapele este dat chiar de către materialele textile ale acesteia, adică tapițerie. 

Număr de locuri 

Numărul de locuri pe care o canapea îl va avea va depinde în permanență de spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Dacă sufrageria are o suprafață mare, puteți să alegeți o canapea de 3-4 locuri sau chiar un colțar. În schimb, dacă sufrageria nu vă oferă mult spațiu disponibil, canapeaua cu două locuri este alegerea ideală. Ea poate fi completată cu fotolii confecționate din piele sau catifea, deosebit de confortabile. 

Fuziunea cu celelalte obiecte de mobilier

Cu siguranță aveți deja un stil al sufrageriei, de aceea este important să integrați armonios canapeaua în stilul acesteia – să fie în concordanță cu celelalte piese de mobilier existente. În acest criteriu vorbim despre: dimensiuni, stil, culori, materiale. 

Raportul canapea – măsuță de cafea

Măsuța de cafea este poziționată de fiecare dată lângă canapea. Este important ca măsuța de cafea să permită accesul facil la produsele aflate pe suprafața sa de către persoanele care aleg să stea de canapea – nimănui nu îi place să se întindă foarte mult pentru a ajunge la nivelul măsuței și este cu atât mai dificil cu cât pe măsuța de cafea există snak-uri și trebuie să stai întins pentru a nu scăpa ceva pe jos. 

Astfel, canapeaua trebuie aleasă și în funcție de dimensiunea unei masute de cafea.

Extensibilă sau statică?

Canapeaua este de două tipuri: statică sau extensibilă. Avantajul unei canapele extensibile este că se poate transforma într-un pat confortabil pentru două persoane pe care le puteți găzdui peste noapte. 

Alegerea dintre aceste două tipuri de canapele ține de propriile preferințe și de numărul de oaspeți care vă trec pragul frecvent. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează