GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Canapele tip colțar: care sunt avantajele?

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 13:55 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 13:55

Alegerea unei canapele pentru a mobila o casă se poate dovedi adesea destul de complexă. Există multe modele pe piață care ar putea satisface nevoile fiecăruia, dar de multe ori măsurile nu se potrivesc perfect în spațiile noastre.

Canapelele de pe piață au măsuri standard, care de multe ori nu coincid cu spațiul de care dispunem, poate pentru că locuința noastră este destul de veche și construită după criterii vechi sau din multe alte motive.

Cea mai bună soluție atunci este să achiziționați un colțar, care poate fi ușor adaptat în funcție de măsurile specifice și de gustul personal. Dar care sunt avantajele acestor colțare living?

Deși adesea foarte voluminoase și cu dimensiuni generoase, canapelele de colț oferă soluții de amenajare cu adevărat optime.

Acestea sunt mari și spațioase și permit să te întinzi și să te odihnești în relaxare totală, profitând la maximum de lățimea de doi metri și jumătate, unde pot sta confortabil până la patru persoane.

Colțarele au o „peninsulă”, adică prelungirea unei laturi, care este utilă pentru a te întinde fără a fi nevoie să deschizi complet spătarul, poate pentru a citi o carte, a te odihni, a te uita la televizor sau pentru a te relaxa prin simpla întindere a picioarelor.

Forma specială a unui colțar de living o face nu numai mai confortabilă pentru a găzdui mai multe persoane, ci și mai compactă în același timp.

Chiar mai mult decât prin combinarea a două canapele mici pentru a forma o configurație în formă de "L", unul dintre avantajele unei canapele de colț este capacitatea sa de a conferi încăperii în care este amplasată o "înclinație naturală" pentru conversație și relaxare. De fapt, cei care stau jos pot ocupa poziții alăturate, dar așezate față în față și nu una lângă alta: o condiție optimă pentru a începe discuții lungi și plăcute față în față!

Colțare living multifuncționale

În plus față de avantajele descrise mai sus, un colțar oferă multe alte opțiuni pentru a profita la maximum de el.

Cele mai multe dintre aceste modele sunt proiectate și concepute pentru a putea găzdui câteva paturi suplimentare, sunt colțare extensibile. De fapt, în doar câțiva pași este posibilă transformarea colțarului într-un pat confortabil, datorită mânerelor ascunse și a unui sistem automat de deschidere și închidere.

Unele modele de colțare living au, de asemenea, suporturi convenabile pentru perne, adică compartimente ascunse în care pernele pot fi depozitate și folosite la nevoie.

În modelele de astăzi este posibilă și utilizarea unei saltele confortabile din spumă cu memorie pentru a face odihna și mai confortabilă. Comparativ cu modelele de acum câțiva ani, confortul a fost îmbunătățit.

Colțare extensibile - oferte

Dar avantajele nu se opresc aici. De fapt, colțarele de azi au și funcția de compartimente de depozitare, unde puteți depozita tot ce este de prisos în casă, în ordine și mereu la îndemână.

Aceste compartimente sunt de obicei situate în partea inferioară a colțului canapelei. Pentru a avea acces la ele, pur și simplu ridicați salteaua cu ajutorul mecanismului special și puneți în lada din interior pături, perne suplimentare, cutii și alte obiecte voluminoase, cum ar fi jucăriile copiilor dumneavoastră.

Colțarele de astăzi au, de asemenea, marele avantaj de a fi modulare, ceea ce se traduce prin posibilități mai mari de personalizare și adaptare la mediul în care sunt destinate.

Datorită suporturilor speciale de blocare, diferitele elemente pot fi aranjate în funcție de nevoile fiecăruia, valorificând la maximum spațiul înconjurător și fiecare colțișor.

Prezența canapelei extensibile, care poate fi scoasă la nevoie, și a șezlongului, unul dintre cele mai solicitate echipamente atunci când se optează pentru acest mobilier living, fac din colțar o soluție excelentă atunci când se amenajează o cameră de zi cu un plan complex sau cu numeroase deschideri. Canapeaua tip colțar, de fapt, poate fi poziționată atât de-a lungul a doi pereți ai camerei, dar poate deveni și protagonistă a mediului prin cucerirea unei poziții centrale, care permite deplasarea și accesul la orice altă ușă sau fereastră.

De asemenea, nu trebuie subestimată utilitatea acestui tip de mobilier living în cazul amenajării unei garsoniere sau în cazul în care există o zonă de living open space, fără pereți sau chiar partiții parțiale între bucătărie, zona de luat masa și camera de zi propriu-zisă. De fapt, forma sa și posibilitatea de a insera elemente exact acolo unde este nevoie de ele fac din canapeaua de colț o piesă de mobilier living utilă pentru compartimentare fără a diviza complet. O modalitate bună de a defini fluxurile în spațiul domestic

Concluzie privind colțarele

În comparație cu canapelele clasice cu două sau trei locuri, canapelele de colț au o mai mare versatilitate și un confort de neegalat.

Prin urmare, ele reprezintă completarea de mobilier living pentru toți cei care nu vor să renunțe la confort sau chiar la spațiu.

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează