GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Când vine vorba de autoturismul personal, sunt compromisuri de nefăcut

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 12:00 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 11:28

Indiferent dacă ai o mașină pe care ai achiziționat-o la mâna a doua sau dacă ai investit într-un autoturism nou, sunt câteva lucruri în privința cărora nu trebuie să faci rabat la calitate, dacă vrei să beneficiezi de toată siguranța pe care ți-o poate oferi, dar și de un plus de confort. 

Dacă e perfect în regulă să mergi la o spălătorie auto self wash și să îți igienizezi singur mașina, în loc să apelezi la profesioniști, nu se aplică același lucru când vine vorba despre alte operațiuni sau despre anumite piese, componente și accesorii auto. Iată care sunt compromisurile de nefăcut în ceea ce privește mașina ta, dacă vrei să te bucuri de ea din plin:

Reviziile în service-uri autorizate de către producător

Chiar dacă autoturismul tău ”se simte” perfect la drum și nu dă semne că te va dezamăgi prea curând, e important să faci reviziile în service-uri aprobate și chiar recomandate de către producătorul acesteia. În acest fel, se va bucura, fără îndoială, de un ulei de motor de calitate și de filtre de aer și de polen compatibile, originale, de la producători de notorietate. În plus, un astfel de service îți va oferi garanția celor schimbate și îți va semnala cu precizie eventualele nereguli și probleme ale autoturismului.

Anumite consumabile

Când vine vorba despre plăcuțele și discurile de frână, nu poți face compromisuri, dacă nu vrei să te pui în pericol și să îi pui și pe ceilalți participanți la trafic în pericol. În aceeași categorie intră și ștergătoarele auto, a căror calitate poate avea un impact major asupra vizibilității în condiții meteorologice nefaste, dar și în cazul în care, de exemplu, planifici o excursie offroad și ai nevoie de curățări dese ale parbrizului, pentru îndepărtarea reziduurilor depuse rapid. Nici când vine vorba de baterii auto nu e indicat să faci compromisuri - chiar dacă, de această dată, nu putem invoca siguranța, suntem convinși că nu ar fi o experiență tocmai plăcută să te bazezi pe o mașină care nu mai pornește. Cu o baterie auto premium, vei beneficia de garanție. Tot în această categorie, trebuie să menționăm și anvelopele - materialul, forma, dimensiunea recomandată trebuie să corespundă cu precizie indicațiilor producătorului auto; de aceea, îți sugerăm să optezi pentru anvelope noi, de calitate, chiar dacă te vor costa mai mult inițial.

Cosmetică și curățare

Da, e în regulă să îți speli mașina singur. În schimb, nu e tocmai indicat să o duci prea des la spălare cu perii, precum sunt cele din benzinării, deoarece acestea pot zgâria superficial vopseaua, dar și parbrizul. Dacă te grăbești, totuși, apelează la astfel de spălătorii doar pentru a curăța interiorul mașinii - se vor ocupa angajații, la fel de bine ca la oricare altă spălătorie. În cazul în care, totuși, ți-e la îndemână să procedezi în acest fel, protejează-ți autoturismul cu un strat de ceară auto, special concepută pentru a apăra împotriva zgârieturilor.

Încărcare

Dacă ai un autoturism full electric, lucrurile sunt simple - nu te poți deplasa cu el, dacă nu îl încarci. În schimb, în cazul autoturismelor hibrid, proprietarii pot neglija acest aspect de multe ori și se pot baza doar pe combustibil. Acest lucru nu este sănătos pentru mașină, deoarece neefectuarea consecventă a ciclurilor de încărcare - descărcare poate avea urmări asupra funcționării autoturismului și asupra consumului bateriei auto.

Pe scurt, există situații în care compromisurile nu îți afectează siguranța, buna funcționare și estetica, atunci când vine vorba despre autoturismul personal. În schimb, sunt și situații în care e preferabil să eviți compromisurile, pentru a te bucura de deplasări sigure, de confort optim și de o mașină a cărei valoare nu va scădea suplimentar în timp, din cauza neîngrijirii corespunzătoare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close