GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Căpușele: Cea mai bună apărare e atacul

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 iulie 2021 11:08 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 11:34

În plin sezon cald, se desfășoară zilnic, în aer liber, o confruntare cu adevărat disproporționată. Deși adversarii nu stau atât de bine la capitolul fizic, compensează prin agilitate și element surpriză. Plimbările sau alergările în parc, un picnic cu familia, drumețiile, grădinăritul, toate pot deveni meciuri decisive împotriva unui adversar bine pregătit tactic: FC Căpușele.

Dar o pregătire prealabilă foarte bună ne poate face meciul mai ușor. Însă, trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Mai ales că, în natură, căpușele joacă pe teren propriu, iar acest lucru schimbă mult condițiile partidei.

Vezi video aici

Organismele parazite joacă dur și pot produce numeroase accidentări. Pe lângă boala Lyme, căpușele mai pot transmite și encefalita de căpușă, o boală infecțioasă mai puțin cunoscută, pentru care nu există un tratament specific, și care te poate ține pe bară pe o perioadă nedeterminată. 

Această afecțiune complică strategia de meci, pentru că se transmite prin mușcătura unei căpușe infectate cu virusul encefalitei de căpușă.

Boala debutează în primele 7 – 14 zile după mușcătură, iar prima repriză a bolii poate dura între 2 și 7 zile.

Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei – febră moderată, oboseală, dureri de cap. 

A doua repriză a bolii este cea neurologică, unde simptomele sunt mai grave: febră mare, greață, amețeli, confuzie, redoarea cefei, somnolență.

Pentru a afla mai multe informații despre cele mai bune tactici și scheme de joc pentru a te proteja împotriva bolilor transmise de căpușe, dar și despre opțiunea vaccinării, îți recomandăm să consulți doctorul echipei tale: medicul de familie. De asemenea, https://www.desprecapuse.ro/ este o altă sursă rapidă de unde poți afla multe date și informații utile.

În plus, este bine să ții cont de câteva recomandări când stabilești tactica pentru ieșitul în natură.

În general, când întâlnești căpușele, joci în deplasare, așadar ele au un mare avantaj. Îți recomandăm un echipament compus din tricou cu mâneci lungi și pantaloni lungi. În plus, verifică regulat dacă vreun adversar a trecut dincolo de echipament. 

De asemenea, e indicat să ai la îndemână un spray anti-insecte și pensetă, dar și să te informezi care sunt zonele cu risc ridicat de infecție.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează