GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care au fost cele mai scumpe transferuri din fotbal în 2021?

Articol de GSP - Publicat joi, 05 august 2021 12:00 / Actualizat vineri, 06 august 2021 16:42

Anul 2021 a fost plin de evenimente majore pentru fotbal, marcând întoarcerea fanilor pe stadioane și palpitantul campionat european, a cărui mare câștigătoare a fost Italia. Când a venit vorba de transferuri și achiziții de jucători, marile cluburi nu au pierdut timpul și au căutat să aducă jucători de valoare în echipele lor, la prețuri cât mai avantajoase.

Primul sezon de transferuri a fost ceva mai liniștit, fără sume amețitoare sau nume foarte răsunătoare, dar vara a promis multe surprize pentru iubitorii fotbalului. Perioada de transferuri de vară încă nu s-a încheiat și deja au avut loc tranzacții impresionante, așteptate cu nerăbdare atât de fani, cât și de jucători. Iată care sunt cele mai scumpe transferuri care au avut loc până acum.

Sezonul de transferuri de iarnă

“Campionul” transferurilor de iarnă este Said Benrahma, atacantul algerian în vârstă de 26 de ani, care a părăsit Brentford pentru echipa londoneză West Ham United în schimbul a 23,1 milioane de euro. La începutul sezonului Premier League, Benrahma fusese împrumutat la West Ham și, datorită prestației sale impresionante, echipa a decis să realizeze un transfer definitiv.

Cel de-al doilea loc este ocupat de un atacant ivorian transferat de către Ajax chiar de la West Ham. Este vorba de Sebastien Haller, în vârstă de 26 de ani, pentru care s-au achitat 22,5 milioane de euro de echipa din Eredivisie. 

Locul al treilea din topul transferurilor de iarnă aparține tot unui atacant ivorian. Tânărul Amad Diallo, în vârstă de numai 18 ani, a părăsit Atalanta în schimbul a 21 milioane de euro pentru a face parte din una dintre echipele de top ale Angliei, Manchester United.

Sezonul de transferuri de vară

Deși acest sezon de mercato nu s-a încheiat, deja s-au cheltuit sume colosale pentru jucători de mare valoare. Campionul suprem al întregului an este Jadon Sancho, atacantul englez în vârstă de 21 de ani, cu un transfer în valoare de 85 milioane de euro. Sancho a părăsit Borussia Dortmund pentru Manchester United, echipă care s-a luptat foarte mult pentru el.

Acesta a fost anul transferurilor de top pentru Diavolii roșii, bifând încă o achiziție majoră, mai exact a fundașului francez Raphael Varane (28 de ani). United a plătit pentru Varane 45 milioane de euro și, astfel, acesta i-a abandonat pe giganții spanioli Real Madrid în favoarea echipei din Anglia. 

PSG au reușit performanța de a obține doi mari jucători liberi de contract, Sergio Ramos și Gianluigi Donnarumma, dar apoi a ajuns să ocupe cel de-al doilea loc în cursa transferurilor costisitoare. Pentru 70 milioane de euro, echipa franceză a pus mâna pe Achraf Hakimi, fundașul marocan de la Inter în vârstă de 22 de ani.

Un alt transfer cu o valoare impresionantă, care ocupă locul 3 în topul anului 2021, a fost realizat între două echipe din Premier League. Protagonistul este nimeni altul decât Ben White (23 de ani). Arsenal a plătit lui Brighton 58,5 milioane de euro pentru tânărul fundaș.

Anul 2021 deja ne-a oferit numeroase evenimente fotbalistice și încă nu s-a terminat. Dacă vrei să afli exact cât au valorat fotbaliștii tăi preferați, intră pe cursbnr.ro și descoperă care au fost sumele în lei pentru care s-au realizat aceste transferuri impresionante.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează