GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care este cea mai bună hrană pentru câini alergici

foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Articol de GSP - Publicat joi, 23 septembrie 2021 14:06 / Actualizat joi, 23 septembrie 2021 14:10

Se întâmplă des ca unii câini să dezvolte diverse alergii provocate fie de mediul înconjurător, fie de anumite substanțe din hrană. Există deja pe piață produse special fabricate pentru câinii alergici, care conțin proteine ușor digerabile și acizi grași precum Omega 3 sau Omega 6. Mai jos vei afla mai multe detalii despre nevoile lor speciale.  

Ce tipuri de alergii pot avea câinii

Îți prezentăm în continuare câteva dintre cele mai des întâlnite alergii de care suferă în general câinii. Trebuie să ai în vedere faptul că alergiile pot fi cutanate, alimentare sau de mediu și se manifestă diferit.

1. Alergia la purici și alți paraziți

Aceasta este cea mai des întâlnită alergie la câini, iar simptomele pot fi înroșirea pielii sau scărpinarea excesivă în anumite părți ale corpului. 

2. Alergia la polen

La fel ca oamenii, câinii pot fi alergici la polen. Simptomele pot include mâncărimi ale pielii sau inflamarea urechilor. 

3. Alergia la histamină

Histamina se găsește în anumite tipuri de proteină din hrana obișnuită a câinilor, dar și în roșii, spanac sau anumite cereale. Câinii hipersensibili pot avea anumite reacții la nivelul pielii cum ar fi înroșirea sau chiar descuamarea.

4. Alergia la praf

Aceasta este una dintre cele mai întâlnite alergii și la oameni. Contactul cu praful este greu de evitat, iar la patrupezi poate produce reacții precum strănutul excesiv sau dificultăți în respirație. 

5. Alergia la odorizante

Anumite mirosuri puternice precum parfumul sau odorizantele de cameră pot atrage după sine reacții alergice din partea unui câine hipersensibil sau predispus în general la alergii. Acestea sunt de evitat pe cât posibil în proximitatea câinelui tău. 

Ce e de făcut dacă observi reacții alergice?

Există hrană uscată, precum Royal Canin Hypoallergenic, care ajută la evitarea reacțiilor alergice printr-un conținut bogat de acizi grași, proteină hidrolizată și nutrienți pentru piele. Cu toate acestea, o vizită la medicul veterinar este necesară pentru testare și urmarea unei diete corespunzătoare. 

Este posibil ca ceea ce arată ca o alergie să fie de fapt o boală infecțioasă cu simptome asemănătoare. Comportamentul câinelui tău trebuie monitorizat îndeaproape pentru a putea observa posibile afecțiuni ale pielii. Anumite alergii se manifestă strict într-un anumit sezon, cum ar fi alergia la polen, așa că pot fi mai greu de depistat.

Cum se tratează alergiile la câini?

Pentru că simptomele la diferite alergii pot varia de la mâncărime, urticarie și inflamații locale până la strănut, dificultăți de respirație și chiar un ritm cardiac crescut, tratamentele sunt la fel de variate.

Medicul veterinar îți poate recomanda administrarea de medicamente antiinflamatoare, spălarea cu șampon hipoalergenic pentru calmarea pielii iritate sau administrarea unor vaccinuri antialergice. Niciunul dintre aceste tratamente nu poate fi însă administrat fără certitudinea diagnosticului, iar pentru asta e necesară ținerea sub observație a patrupedului pe termen îndelungat.

Care e cea mai bună hrană pentru câinii alergici?

Luând în calcul toate aspectele prezentate, este important de reținut că hrana ideală pentru câinele tău care suferă de alergii trebuie să conțină acizi grași, proteine ușor de digerat, prebiotice, nutrienți și orez sau ulei de pește, care permit fluidizarea tranzitului intestinal. Produsele de pe piață conțin de obicei și ingrediente care ajută la fortificarea efectului de barieră al pielii, ceea ce va reduce considerabil mâncărimile și reacțiile cutanate. 

Cu toate acestea, dieta trebuie stabilită împreună cu medicul tău veterinar pentru a vă asigura împreună că nevoile câinelui tău sunt într-adevăr îndeplinite.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează