GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt avantajele plitei încorporabile pe inducție față de celelalte modele?

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2022 14:46 / Actualizat luni, 26 septembrie 2022 14:47

Plitele pe inducție sunt cele mai eficiente atunci când vine vorba despre timpul de gătire sau consumul de energie. Sunt și mai sigure, mai ales pentru copii.

Care sunt celelalte tipuri de plite încorporabile?

Plita încorporabilă pe gaz. Este vorba despre modelele cele mai simple în măsura în care nu necesită un echipament special. Plitele pe gaz sunt cea mai bună alegere pentru o bucătărie clasică. Unele persoane vor fi liniștite datorită faptului că vor putea controla flăcările, la fel ca și la aragaz. Alții vor aprecia cu siguranță rapiditatea preparării mâncării. 

Plita vitroceramică este o versiunee evoluată a plitei electrice clasice. Oferă cel mai bun raport calitate -preț, dar începe să fie depășită de către modelele de plite pe inducție.

Cele mai multe persoane preferă însă să lucreze cu o placă pe inducție, cu ustensile de inox.

Care sunt avantajele plitei încorporabile pe inducție față de celelalte modele?

Care sunt principalele sale avantaje?

Putere și rapiditate. Față de un aragaz sau un cuptor încorporabil pe gaz, plita pe inducție vine cu o mulțime de avantaje, deloc de neglijat. Cel mai important avantaj este cu siguranță puterea și rapiditatea sa. În doar câteva secunde, poate trece de la 50 de watts la 4000 de watts. Iar această putere se poate regla în mod automat. În plus, se poate stabili în funcție de vasul care este pe placă.

Precizie și economie. Grație unei plăci de inducție este foarte ușor să reglezi temperatura cu o mare precizie, la fel ca la un aragaz pe gaz. Plăcile sunt tactile, astfel că manipularea lor este simplă și agreabilă. De asemenea, se poate diminua factura de la electricitate deoarece nu mai este nevoie de o încălzire sau supraîncălzire inutile. În plus, vei economisi mult timp deoarece nu va mai trebui să reglezi temperatura. 

Se poate curăța extrem de ușor. Concepția inovatoare a unei plăci de inducție și finisajul său neted fac din ea un echipament foarte ușor de curățat. Placa pe inducție este cea care transferă căldura de la bobinele aflate la suprafață direct la oalele sau vasele puse pe plită. Dar, plita rămâne în același timp, destul de rece. Eventualele alimente sau lichide care pot să cadă pe ea nu se ard astfel, un lucru care poate facilita curățarea lor.

Siguranța inducției. Datorită unor temperaturi mai scăzute de la suprafață, plita pe inducție este cea care poate oferi o zonă de gătit mai sigură. Acest lucru explică și faptul de ce acest tip de placă este cel mai apreciat pe lângă familiile cu mai mulți copii. De altfel unele modele de plăci pe inducție oferă și unele funcții suplimentare, foarte apreciate și ele. Se pot opri imediat dacă se detectează faptul că au curs unele lichide pe ele sau se pot opri automat atunci când rămân pentru mai multă vreme pornite.

Plitele de inducție au zone de gătit adaptabile. Unele modele de plite pe inducție oferă funcții ingenioase adaptabile: este vorba despre zone de gătit care pot să fie combinate în funcție de nevoi. 

Care sunt avantajele plitei încorporabile pe inducție față de celelalte modele?

Eficiență energetică și rapiditate. Grație unui principiu de funcționare unic, plita de inducție prezintă de altfel cel mai bun randament energetic din categoria lor. De altfel, în măsura în care căldura este transmisă doar vaselor care sunt puse pe plită, nu se înregistrează deloc pierderi de energie. Oferă de altfel și cel mai bun timp de gătire.

Plitele de inducție sunt și elegante. Printre toate avantajele oferite de plitele de inducție să nu uităm și eleganța lor. Au un aspect rafinat care va aduce un plus de estetică în bucătăria ta, deloc de neglijat. Suprafața lor vitroceramică este netedă și elegantă și vine cu un plus de farmec și de rafinament pentru orice bucătărie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează