GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt cele mai bune semințe pentru gazon ornamental? Iată sfaturile specialiștilor!

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 martie 2023 15:05 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 15:05

Gazonul este întrebuințat pe scară din ce în ce mai largă, fiind întâlnit nu numai pe terenurile de fotbal sau golf, ci și în parcuri publice sau chiar, în unele orașe, printre liniile de tramvai. 

În plus, tot mai mulți proprietari de case și de grădini sunt interesați de cumpărarea unor semințe de gazon de calitate, care să arate bine în mod constant, fără a necesita o îngrijire complicată. 

Toate beneficiile aduse de gazonul ornamental

Principalul avantaj la care se gândesc cei mai mulți cumpărători de seminte gazon este cel estetic. Peluza din fața casei, curtea interioară sau orice alt teren produce o impresie foarte plăcută, datorită culorii verzi uniforme. Nu este de mirare că, mult timp, eleganța unui astfel de peisaj a fost asociată cu aristocrația sau regalitatea. Iar curțile castelelor în care locuiesc membrii monarhiei britanice continuă să fie decorate, și astăzi, în aceeași manieră. 

Ceea ce știu foarte puține persoane este faptul că această plantă reprezintă, după arbori și alge, a treia sursă majoră de oxigen de pe Terra. De fapt, un hectar de gazon produce o cantitate de oxigen mai mare decât cea a unui hectar de pădure tropicală. Sau, pentru ca datele să fie și mai clare, s-a calculat că cinci metri pătrați produc suficient oxigen pentru necesarul unei persoane adulte pe parcursul a 24 de ore. 

În plus, cu semințe de gazon bune, spațiul respectiv își păstrează aspectul impecabil indiferent de condițiile meteorologice sau de activitățile desfășurate acolo. Un picnic sau joaca unor copii nu vor produce nici un fel de daune. Mai multe studii au demonstrat că simpla acțiune de a merge desculț prin iarbă contribuie major la diminuarea stresului, având un puternic efect de liniștire și echilibrare interioară. 

Care sunt cele mai bune semințe pentru gazon ornamental? Iată sfaturile specialiștilor!

Tipuri de semințe de gazon recomandate

Magic Garden Kentaur este un produs destinat celor care își doresc calitate fără compromisuri, fiind potrivit atât pentru grădini ornamentale, cât și pentru peluze verzi, inclusiv în condiții de secetă. Reprezintă soluția ideală atât pentru grădinari profesioniști, cât și pentru orice persoană interesată pur și simplu să își amenajeze curtea. Este un amestec format din trei plante diferite: păiuș înalt în proporție de 60%, raigras englezesc în proporție de 25% și păiuș roșu în proporție de 15%. Un kilogram de semințe gazon acoperă 35 de metri pătrați, iar însămânțarea poate să aibă loc primăvara, vara sau toamna. 

Profi Garden Sahara este un amestec format din păiuș înalt în proporție de 80%, floarea fânului în proporție de 10% și raigras englezesc în proporție de 10%. Rezistă foarte bine inclusiv în zonele secetoase, iar ambalajul este astfel conceput încât să asigure protecția la transport și menținerea calităților de germinare.

Un produs cu densitate medie, care se pretează pe soluri nu foarte argiloase, este Tappeto Erbosso Soare. Conține patru plante diferite, în următoarele procente: 40% soiul Lolium perenne Belida, 43% Lolium perenne Nui, 2% Poapratensis Evora și între 1 și 1,5% Festuca rubra Maxima. 

Cu oricare dintre aceste varietăți de semințe gazon ornamental, vei obține efectul dorit și vei avea parte de o priveliște care îți va însenina fiecare zi!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează