GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt cele mai mari pericole de pe șosea pentru cauciucurile ATV?

Articol de GSP - Publicat marti, 27 aprilie 2021 20:22 / Actualizat marti, 27 aprilie 2021 20:22

Indiferent că ai ieșit cu ATV-ul tău la o scurtă plimbare prin oraș sau ți-ai planificat o aventură la drum lung, un lucru este sigur: o pană îți va transforma ziua dintr-una plăcută într-un dezastru. Vestea bună este însă că poți lua câteva măsuri de precauție, pentru a combate mai ușor cele mai mari pericole de pe șosea.

O pereche de cauciucuri ATV de calitate sunt foarte de ajutor în acest sens, dar va trebui să ai grijă și la evitarea obstacolelor. Dat fiind că roțile unui autovehicul sunt singurul punct de contact, orice pericole, precum pietre, gropi, nisip sau chiar apă, pot conduce la incidente nedorite. Iată, în continuare, care sunt cele mai des întâlnite pericole de pe șosele, dar și cum le poți preveni!

Obstacolele

Fie că ne referim la gropi, ramuri, pietriș sau alte resturi de materiale care pot fi întâlnite pe șosele, este important să ne păstrăm cumpătul si să nu ne panicăm. Trebuie să ținem cont însă și de efectul acestora pe termen lung. 

De multe ori, se poate întâmpla ca pana să nu apară imediat, ci după o perioadă de timp. În același timp, este important ca, atunci când observi diverse obstacole ușoare pe șosea, precum nisip sau pietriș, să încetinești vehiculul și să acorzi atenție sporită modului în care conduci. În schimb, este preferabil să ocolești următoarele obstacole:

Copaci sau ramuri – Sunt printre cele mai comune obstacole întâlnite pe șosele. Dacă deții un autovehicul cu cauciucuri ATV înalte și cu crampoane, poți încerca să treci peste aceste obstacole. În caz contrar, este de preferat să încetinești si să le ocolești cu atenție.

Gropi – Șoselele din România și-au căpătat un renume internațional pentru numărul de gropi prezente. Pericolul este mai mare în acest caz, deoarece se poate întâmpla, pe lângă pana de cauciuc, să îți rupi sau îndoi sașiul sau alte probleme care necesită reparații costisitoare. Așadar, dacă observi că există gropi pe sosea, încetinește și încearcă să le ocolești pe cât posibil.

Resturi metalice – Șuruburi, piulițe sau chiar cuie sunt printre cei mai mari “inamici” ale unor cauciucuri ATV.

Sticla – Poate fi întâlnită ca resturi de la faruri sau geamuri, rămase în urma accidentelor. 

Acvaplanarea

Acest fenomen poate fi întâlnit oricând există condiții de umiditate crescută, precum ploi, zăpadă sau chiar ceață. Orice vehicul, pentru a se deplasa, se bazează pe fricțiunea dintre cauciucuri și șosea. Șanțurile de la suprafața cauciucurilorau rolul de a dispersa apa, pentru a combate acest fenomen. 

Cu toate acestea, dacă vehicululul tău este dotat cu cauciucuri ATV tocite, apa formează o peliculă care acționează caun lubrifiant, forțând astfel planarea vehiculului. De aceea, ca să nu pierzi controlul la volan, este recomandat să îți achiziționezi cauciucuri noi dacă cele prezente sunt prea vechi. Poți arunca o privire pe site-ul www.generalmotor.ro!

Care sunt cele mai mari pericole de pe șosea pentru cauciucurile ATV?

Roți prea umflate sau dezumflate

Presiunea roților este un factor important pentru a evita orice fel de pană. Astfel, se recomandă verificarea modelelor de cauciucuri ATV cel puțin o dată pe lună (inclusiv cel de rezervă), dar și înainte de a parcurge un drum lung. Astfel, poți evita penele și chiar alte tipuri de pericole ce pot apărea pe șosele.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează