GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt cele mai profitabile culturi în 2022?

Articol de GSP - Publicat marti, 16 august 2022 17:24 / Actualizat marti, 16 august 2022 17:25

O tendință din ce în ce mai comună printre persoanele cu spirit antreprenorial și înclinație spre agricultură este aceea de a începe afaceri agricole departe de agitația orașului. Astfel, culturile agricole de toate felurile au devenit din ce în ce mai răspândite, datorită cererii de fructe sau legume care este într-o continuă creștere. Tocmai de aceea, o astfel de afacere ar putea fi una cu adevărat profitabilă. Trebuie să știi că orice cultură, indiferent de felul și dimensiunea ei, necesită dedicare, timp și o îngrijire constantă, iar pentru a te asigura că investiția este una de succes, ar fi bine să optezi pentru culturi agricole cât mai profitabile.

Ce reprezintă o cultură profitabilă? 

Agricultura poate aduce marje de profit foarte mari dacă știi ce să cultivi și dacă te concentrezi asupra celor mai profitabile culturi. Fie că ai mai multe hectare într-o fermă mică, o seră sau curtea din spate - poți obține venituri durabile prin cultivarea lucrurilor potrivite pentru cele mai mari marje de profit și produse de bază. Pentru a crește profitabilitatea, trebuie să te asiguri că recolta ta: va crește rapid, are o cerere mare, are un randament ridicat, are mai multe utilizări. De asemenea, trebuie să iei în calcul costul semințelor și costul de întreținere. 

Cele mai profitabile culturi

  • Roșiile - Legumicultorii apreciază roșiile ca fiind cea mai profitabilă cultură agricolă din România, atât în ceea ce privește tomatele cultivate în solare sau sere, cât și cele crescute în grădină, în regim bio. Soiurile de roșii românești au fost și vor fi mereu la mare căutare datorită gustului unic, proaspăt, apreciat de toți consumatorii. Printre soiurile pe care le poți cultiva se numără roșiile roz, roșiile crețe sau cele de dimensiuni mici, cherry și prunișoare.
  • Cireșele - Și în acest an cireșele își păstrează locul în clasamentul culturilor profitabile. Prețul avantajos pentru comercializarea fructelor și cererea mare sunt cele două puncte forte care descriu cultura cireșelor. Perioada optimă de plantare este înainte de îngheț, în lunile octombrie sau noiembrie. În ceea ce privește îngrijirea, pomii au nevoie de apă din plin și de numeroase fertilizări, toaletări și tratamente împotriva paraziților.
  • Ardeii iuți - Această cultură a devenit populară datorită condițiilor lejere de creștere. Ardeii iuți se pot dezvolta cu ușurință într-o climă ca cea a țării noastre, iar investiția ta poate avea succes rapid. Totuși, pentru o recoltă bogată, este important să plantezi ardeii într-un mediu controlat, atunci când în atmosferă sunt în jur de 15 grade. Temperatura din solar va trebui păstrată apoi între 22 și 24 de grade, iar solul va trebui afânat constant.
  • Floarea-soarelui - În ceea ce privește culturile mari, floarea soarelui este una dintre cele mai populare din România datorită multiplelor utilizări și cererii ridicate pentru uleiul, furajele și resturile vegetale obținute din semințele acesteia.

Indiferent care va fi cultura pe care o vei alege, un lucru este cert: trebuie să acorzi atenție maximă acesteia deoarece activitățile de îngrijire sunt de cele mai multe ori complexe întrucât plantele suferă acțiunea mai multor factori negativi: temperaturi scăzute, excesul sau deficitul de umiditate, apariția bolilor și a dăunătorilor. 

Pentru culturile care necesită acest lucru, este important să te ocupi de fertilizarea foliară. Poți utiliza ingrasamant bio Boron Care de pe ogorul.ro. Este un produs format dintr-un complex organic și un compus bazat pe Bor în procent de 15 %, ce garantează absorbția foliară rapidă și stabilitatea în sol. Aplicarea produsului ajută la prevenirea și tratarea patologiilor. Produsul are un rol important în procesele fiziologice ale plantei. Poate fi utilizat pentru legume, căpșuni, viță-de-vie, sfeclă, pomi fructiferi, floarea-soarelui, lucernă, rapiță. 

Care sunt cele mai profitabile culturi în 2022?

Sperăm ca lista și recomandările noastre să te ajute în obținerea unei culturi bogate și profitabile! 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează