GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt cele mai rapide moduri să ajungi în Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 17 decembrie 2020 12:00 / Actualizat luni, 21 decembrie 2020 12:53

Clujul este astăzi unul dintre cele mai efervescente orașe europene, fiind un important centru cultural și turistic. Vechea citadină care a servit drept capitală a provinciei romane și-a câștigat, pe bună dreptate, pseudonimul de ”Inima Transilvaniei” - și nu (doar) datorită poziționării sale geografice. De fapt, Clujul joacă un rol major în dezvoltarea istorică și economică a regiunii din care face parte. 

Indiferent că vrei să vizitezi Clujul ca turist sau că vei călători în interes de afaceri, probabil că îți dorești să știi care sunt cele mai rapide, mai sigure și mai avantajoase moduri de a ajunge aici. Lasă-ne să fim ghidul tău pe ruta către acest oraș fermecător!

Cum ajungi la Cluj cu avionul 

Cea mai simplă și mai rapidă variantă de transport până la Cluj este, desigur, cea cu avionul. Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca este al doilea ca mărime din România, după Aeroportul Henri Coandă din București. Locația este situată în estul municipiului, pe raza cartierului Someșeni. Astfel, în mai puțin de o oră poți ajunge din capitală la Cluj, optând pentru un zbor fără escală.  Trebuie să știi că dacă vrei să călătorești de la Bacău la Cluj în avion, de exemplu, nu vei putea alege un zbor direct, însă ai posibilitatea de a opta pentru o rută cu escală. 

Adresa aeroportului din Cluj este Traian Vuia, nr. 149, iar numerele de telefon pe care le poți folosi dacă ai nevoie de informații sunt următoarele:

  • 40264416702
  • 40264307500
  • 40264416788.

Cum să ajungi la Cluj cu mașina

O opțiune nu la fel de rapidă de a ajunge la Cluj, dar poate mai convenabilă în cazul în care vrei să iei cu tine multe bagaje este cea de a călători cu mașina personală. În funcție de locul plecării, ai la dispoziție mai multe rute. Iată care sunt acestea:

  • E60 - care asigură legătura cu Oradea, Brașov și București
  • E81 - care asigură legătura cu Satu Mare și Zalău
  • E58 - care asigură legătura cu Dej, Bistrița, Baia Mare și Vatra Dornei.

Cum ajungi la Cluj cu trenul  

Dacă vrei să ajungi la Cluj dar nu ai altă variantă de transport sau nu te grăbești neapărat să ajungi acolo, poți opta și pentru o călătorie cu trenul. Din București, Ploiești, Oradea, Arad, Brașov, Sighișoara sau Timișoara poți alege o legătură directă cu Clujul. 

Cum ajungi la Cluj cu autocarul 

O cursă cu autocarul este o altă variantă prin care poți ajunge în minunatul Cluj. În cazul în care alegi această variantă trebuie să știi de la început că nu te vei bucura de cea mai confortabilă și rapidă metodă de transport, mai ales dacă pornești din capitală. Mai precis, durata călătoriei între București și Cluj Napoca este de minim 8 ore si jumatate. 

Indiferent de modalitatea în care alegi să te deplasezi către Cluj, asigură-te că respecți regulile și recomandările emise de autorități pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus. Asigură-te că ai la îndemână măști de protecție pe care să le schimbi de fiecare dată când se umezesc, folosește dezinfectantul și păstrează distanța socială. 

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează