GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt necesitățile unui apicultor aflat la început de drum

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 16:02 / Actualizat miercuri, 08 decembrie 2021 16:02

Apicultura este un domeniu cu o istorie foarte bogată, existând dovezi despre practicarea apiculturii încă din cele mai vechi timpuri. Oamenii au descoperit de mult timp beneficiile mierii de albine și ale produselor apicole, așa că au căutat să își asigure resursele necesare pentru a se bucura mereu de beneficiile acestor produse. Iar astfel, apicultura există și astăzi, ba chiar o putem considera un domeniu încă de viitor!

Dorința de a deveni apicultor există și astăzi în rândul multor persoane, așa că împreună cu echipa de la www.apis-donau.ro am decis să vorbim despre necesitățile unui apicultor aflat la început de drum.

Astfel, dacă dorești să pornești pe drumul apiculturii și nu știi care sunt nevoile de care te vei lovi, recomandările din acest articol îți vor fi de mare folos. Iată care sunt lucrurile de care vei avea nevoie:

Centrifugă

Obținerea mierii de albine reprezintă principalul motiv pentru care alegi să investești în albine, așa că trebuie să te gândești la modalitatea de extracție a mierii. Cum îți propui să faci asta? Ei bine, îți spunem noi: ai nevoie de o centrifugă.

Este poate cea mai costisitoare necesitate, însă te va ajuta să obții mierea de albine cu un minim de efort, ceea ce sigur te va încânta.

Pentru început, o centrifugă mică va fi mai mult decât suficientă iar cu timpul, cu cât vei produce mai multă miere, vei putea să îți cumperi aparatură mai performantă.

Combinezon

Oricât de impresionante și de benefice ar fi albinele pentru mediul înconjurător, nu ar trebui să uităm faptul că acestea pot fi totuși destul de agresive. Așa că nu vei putea lucra printre albine fără un echipament corespunzător.

Vei avea nevoie de un combinezon apicol ce te va proteja să ții albinele departe de tine și să eviți astfel înțepăturile lor. Pentru ca echipamentul să fie complet, nu uita de masca apicolă! Aceasta îți va proteja capul, evitând astfel pericolele mari pe care înțepăturile albinelor le pot produce.

Afumătoare

Un alt mod de a calma albinele și de a evita accidentele implică folosirea unei afumători. Cu ajutorul unui accesoriu atât de simplu și interesant vei putea distribui fumul astfel încât albinele să devină mai puțin agresive, iar astfel îți vei putea vedea de treabă într-o atmosfera ceva mai blândă și mai puțin periculoasă.

Recipiente pentru depozitarea mierii

Odată obținută mierea de albine, aceasta trebuie depozitată undeva, nu? Ei bine, ar trebui să-ți pregătești din timp recipientele necesare pentru depozitarea mierii, astfel încât să nu fii luat pe nepregătite. Îți poți personaliza recipientele folosite cu o etichetă proprie, astfel încât promovarea produselor apicole să fie cât mai ușor de realizat. 

Material apicol

Nu în ultimul rând, ai nevoie de material apicol de o calitate cât mai bună și totodată cât mai performant. Iar în acest sens, indiferent că ai nevoie de niște mătci performante sau de câteva familii de albine pentru a porni un business în acest domeniu, poți avea în vedere oferta de pe Apis-Donau.ro. Performanța este garantată și sigur te va încânta alegerea făcută!

Acestea sunt așadar câteva dintre necesitățile pe care orice apicultor le are la început de drum. Ține cont de aceste sfaturi și recomandări, iar astfel vei putea porni un business ce va înflori tot mai mult de la o zi la alta.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează