GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cât de importantă este protecția unei căști moto

Articol de GSP - Publicat joi, 16 martie 2023 13:25 / Actualizat joi, 16 martie 2023 13:25

Casca moto transformă orice călătorie într-o experiență sigură și confortabilă. Acest articol te va ajuta să înțelegi mai mult mai bine care sunt principalele avantaje pe care le asigură acest element esențial al echipamentului, indiferent de trafic sau de specificul drumului pe care te afli.

Contribuie la reducerea riscurilor cauzate de impact

Gama de casti moto de pe Bikermag.ro include modele ce pot absorbi socul cauzat de impactul suferit la nivelul capului, reducându-se astfel riscul de producere a unor traumatisme craniene severe, externe sau interne. Loviturile suferite în această zonă a corpului pot cauza leziuni ce pot pun în pericol sănătatea și viața, în cazul în care nu utilizezi o cască pentru motocicliști. 

Protejează ochii și asigură o rază vizuală optimă

În lipsa unui parbriz, viziera unei căști moto protejează ochii de praf, nisip, pietricele, vreascuri sau fragmente ale unor piese auto, desprinse ca urmare a unui eveniment produs în trafic. De asemenea, viziera poate fi concepută astfel încât să nu se aburească și să asigure claritate optimă, împotriva razelor UV reflectate din bălți, geamuri sau elemente metalice.  

Oferă un nivel cât se poate de ridicat al confortului 

Atunci când te afli în șaua motocicletei, poți fi oricând expus fenomenelor specifice sezonului respectiv: soare puternic, ninsoare, lapoviță, rafale de vânt puternice, furtuni etc. Dacă urechile se înfundă din cauza vântului, sau în contextul în care capul este expus la apă sau raze UV, această experiență nu mai este la fel de plăcută. Casca moto protejează ochii, urechile, tenul și parul împotriva intemperiilor, astfel încât să te bucuri de un confort termic optim. Descoperă nivelul de confort oferit de casca moto Bell Bullit Dlx Carbon

Asigură protecție pentru persoanele cu părul lung 

La viteze mari, persoane cu părul lung pot întâmpina probleme ce țin de vizibilitate, din cauza curentului puternic. Fără a purta o cască moto, părul lung poate reprezenta un factor de risc pentru motocicliști, dacă este afectată capacitatea de a observa dinamica traficului. De asemenea, părul în ochi sau pe fața poate cauza și un disconfort ridicat. Bucură-te de protecția asigurată de casca moto Bell Broozer Cranium 

Îți permite să oferi un exemplu de conduită în trafic

Purtarea unei căști moto, ori de câte ori te afli la drum pe motocicletă, inspiră responsabilitate pentru conduita pe drumuri și încredere în elementele echipamentului de protecție. Puterea exemplului pozitiv este extrem de importantă printre pasionații de motociclete, de aceea, prin această conduită poți contribui la popularizarea conceptului de “siguranță în trafic”. 

Obligativitatea purtării căștii este prevăzută în Codul Rutier

În România, purtarea căștii moto pe drumuri publice este prevăzută la art. 36, alin. 2 din Codul Rutier. Textul de lege îi vizează inclusiv pe proprietarii de mopede, pasagerii fiind, de asemenea, obligați să poarte cască moto, în timpul călătoriei pe tronsoane rutiere publice. De asemenea, aceste elemente de siguranță trebuie să fie unele omologate conform standardelor. 

De aceea, achiziționarea unei căști moto trebuie să țină cont de acest criteriu esențial - omologarea în baza normelor în vigoare, norme ce pot să difere de la o regiune la alta.  Adesea, standardul este notat pe suprafața căștii, în zona inferioară. Descoperă gama de căști moto de pe Bikermag.ro și achiziționează doar produse ce respectă standardele de siguranță.

Acestea sunt cele mai importante beneficii pe care le oferă casca pentru motocicletă, în timpul călătoriilor pe drumurile publice din România. Purtarea acesteia asigura siguranță, confort și vizibilitate optimă. Lipsa căștii pentru motocicletă reprezintă o încălcare a Codului Rutier și este asociată unor riscuri extrem de mari, pe care le poți minimiza cu o simplă alegere inspirată.    

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează