GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cât de mult contează îngrășământul pentru gazon

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 22:30 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 22:35

Dintotdeauna ți-ai dorit să locuiești la casă, unde să ai la dispoziție o curte mare și plină de verdeață, numai bună pentru joaca celor mici, socializare și relaxare atunci când este cazul. Prin urmare acum, când visul ți-a devenit realitate, ai optat pentru gazon în curte. O decizie foarte bună și care îți transformă curtea într-o adevărată oază de relaxare și unde abia aștepți să revii după o zi grea petrecută la serviciu. Cu toate acestea, dacă nu este întreținut așa cum trebuie, gazonul tău riscă să se usuce sau să aibă un aspect de-a dreptul jalnic. Și, după cum spun specialiștii, o bună metodă prin care te asiguri de frumusețea lui este apelarea la ingrasamant gazon. Aici intervenim noi, cu câteva informații interesante pentru tine.  

La ce te ajută folosirea de îngrășământ pentru gazonul tău

Există mai multe avantaje de care te poți bucura atunci când optezi să îi oferi gazonului tot ce are nevoie, printre care și îngrășământ. În primul rând, iarba crește mult mai bine, iar gazonul tău va avea o culoare verde aprins. Nici chiar în sezonul rece gazonul tău nu va fi prea mult afectat de condițiile meteorologice nefavorabile, tot grație îngrășămintelor pe care ai ales să le folosești. În plus, plantele se recuperează mult mai rapid în urma unor factori externi. Ai toate motivele să nu renunți la această metodă de hrănire a gazonului tău, deoarece în acest fel curtea ta va fi mereu verde și cu un aspect plăcut. 

Ce îngrășăminte să folosesc pentru gazonul meu?

Este acea întrebare la care toată lumea ar vrea un răspuns clar, dar cu toate acestea, nu este atât de simplu de oferit. Totul ține de priceperea ta, dar și de propriile alegeri. Sunt persoane care folosesc multe amestecuri, gata preparate și se declară mai mult decât mulțimite de alegerea făcută. În schimb, există și unii oameni care preferă să evite substanțele chimice și își îndreaptă atenția către metodele naturale. În principiu, nu este deloc greșit să procedezi așa, dar atunci când nu ai deloc experiență în acest domeniu – la fel ca majoritatea celor care ajung să locuiască la curte, este puțin mai dificil să te achiți cu brio de această sarcină. 

Cât de mult contează îngrășământul pentru gazon

Nu folosi îngrășăminte agricole clasice

Încă de la început vrem să stabilim un lucru. Pentru gazon nu se potrivesc îngrășămintele agricole clasice, cele pe care fermierii le folosesc pentru a obține culture bogate și sănătoase. De regulă, acestea sunt pline de nitrați care nu îți ajută deloc gazonul să fie unul verde și frumos. Optează pentru acele îngrășăminte care conțin fosfor, azot și potasiu, pentru că de ele are nevoie gazonul tău. Un îngrășământ foliar gazon este perfect, deoarece îl menține verde și ajută chiar și peluzele cele mai afectate să își revină, grație acelei combinații ideale dintre aminoacizi, microelemente, alge marine, azot organic, acizi humici și potasiu.  

Îngrășământul foliar poate fi aplicat în orice sezon

Există multe tipuri de îngrășământ de gazon în magazinele de specialitate sau pe internet. Din punctul nostru de vedere, dar și al specialiștilor în domeniu, indiferent dacă ai sau nu experiența necesară în a avea grijă așa cum trebuie de peluza ta, îngrășământul foliar este cea mai bună alegere pentru tine. Acesta are avantajul că poate fi aplicat ușor, în orice sezon, iar efectul său de înverzire și îndesire a gazonului este foarte rapid. Prin ajutorul dat de îngrășâmânt foliar Green Up gazonul tău va avea o culoare verde închis frumoasă și va fi unul foarte sănătos. Printre ingredientele conținute de acesta se află și sulfatul de fier, care contribuie la reducerea alcalinității solului. În acest fel, toate microelementele din sol pot fi mult mai ușor absorbite de către rădăcini. Totodată, aciditatea acestui tip de îngrășământ pentru gazon contribuie enorm de mult la prevenirea apariției unor boli specifice, deoarece se știe că acestea nu se împacă deloc bine cu mediul ușor acid. 

Câți ani rezistă gazonul?

Este cineva care să nu adore senzația de liniște și relaxare pe care i-o dă o curte pline de verdeață? Acum, cel puțin la început pare totul bine. Cu toate acestea, nu poți să nu te întrebi, care este durata de viață a unui gazon. Specialiștii în domeniu sunt de părere că un gazon care este îngrijit în mod corect poate rezista foarte bine chiar și 100 de ani. Așa că, de tine depinde totul. Încă din prima zi, de când ai plantat semințele, gazonul tău trebuie să aibă parte de cele mai bune tratamente. Prin urmare, nu uita că trebuie să te preocupi de irigarea, fertilizarea, aerarea, scarificarea acestuia, dar și a celorlalte operațiuni necesare. Doar în acest fel te poți bucura de o curte desprinsă parcă din imaginile din revistele de specialitate.

Un gazon sănătos este unul îngrijit

Primul gând, atunci când te muți la curte și ai un spațiu generos la dispoziție este să plantezi gazon. Nu este vorba doar de partea estetică, pe care un gazon îngrijit o aduce curții tale, dar avantajele acestei decizii sunt mult mai mari: se atenuează mult zgomotele de pe stradă, aerul este mult mai curat, copiii au mai mult loc de joacă, și chiar și voi, adulții, vă veți simți aici ca într-o adevărată oază de relaxare. 

Pentru a te bucura așa cum trebuie de investiția făcută, este important să îngrijești așa cum trebuie peluza. Printre operațiunile care trebuie duse la bun sfârșit se află și folosirea de îngrășământ pentru gazonul tău. Nu este deloc complicat dar, dacă simți totuși că ești depășit de situație, cere mai multe recomandări de la specialiștii în domeniu. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează