GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cat de mult conteaza intretinerea si repararea oricarei marci de ceasuri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 14:13 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 14:13

Mulți dintre noi adorăm ceasurile, acest accesoriu care le ”vorbește” celorlalți despre personalitatea noastră. De asemenea, ceasul a depășit demult scopul său clasic, de instrument de măsurare a timpului, ci a devenit chiar o investiție. Ceasurile de lux sunt foarte apreciate, dar dacă vrei să te bucuri cu adevărat de investiția făcută, trebuie să ai grijă așa cum trebuie de ele. Totodată, este necesar să cunoști un loc unde acestea să poată fi reparate, în caz că este nevoie, iar serviciile pe care le primești sunt de cea mai bună calitate.

Dar, înainte de toate, hai să discutăm despre ce presupune întreținerea corectă a ceasurilor. Citește rândurile următoare și vei afla multe informații interesante în acest sens.

Depozitarea ceasurilor

Dacă și tu te numeri printre cei care au reușit să își cumpere un ceas de o bună calitate, trebuie să știi cum să ai grijă așa cum se cuvine de el. Primul pas este depozitarea corectă a acestuia. Indiferent cât de des porți ceasul, depozitarea în bune condiții îi prelungește acestuia durata de viață și buna funcționare. Prin urmare, cutia în care alegi să îl păstrezi după ce îl dai jos de la mână trebuie să fie una perfect etanșă, curată, ferită de umezeală. De asemenea, nu trebuie amplasată undeva unde razele soarelui bat direct pe ea. 

Temperatura

Chiar și temperatura spațiului unde este depozitat ceasul tău este importantă. Extremele de genul prea frig sau prea cald trebuie evitate. De altfel, specialiștii care se ocupă cu intretinerea si repararea oricarei marci de ceasuri, în special al celor de lux, sunt de părere că aceste temperaturi extreme nu fac decât să dăuneze acestuia, așa că evită-le pe cât poți.

Nu desface niciodată carcasa

Dacă ți-ai cumpărat un ceas de bună calitate, chiar de lux, ai primit chiar de la reprezentanții magazinului câteva recomandări despre cum poți avea grijă mai bine de el. Printre acestea se află și interdicția de a desface carcasa, sau chiar să încerci să scoți capacul ceasului. Niciodată nu încerca să repari tu acest instrument de măsurare a timpului, pentru că dacă nu ești specialist în așa ceva, riști să agravezi și mai mult o defecțiune minoră. Întotdeauna trebuie să apelezi la ajutorul specialiștilor.

În interiorul fiecărui ceas există o garnitură de cauciuc care are rolul de a proteja mecanismul de umezeală sau praf. Reține că este nevoie ca aceasta să fie înlocuită cam la 2 ani, pentru ca tu să te bucuri în continuare de un ceas care funcționează perfect.

Curățare periodică

Buna funcționare a ceasului este dată și de curățarea acestuia, o dată la trei luni. Chiar dacă pare o operațiune relativ simplă, recomandarea noastră este să apelezi și de această dată la ajutorul specialiștilor, care știu cum să o facă în mod profesionist. Nu, nu este un moft, ci chiar o necesitate, mai ales dacă avem de a face cu ceasuri de lux.

Apelează la un service profesionist 

Ai un ceas mecanic? Atunci măcar o dată la 4 – 5 ani ar trebui să te prezinți cu el la un service profesionist. Aici instrumentul tău de măsurare a timpului va fi analizat ”la sânge” pentru a se descoperi eventualele probleme, și de a-l ajuta să funcționeze ireproșabil încă mulți ani de acum înainte. 

Recomandări de la specialiști

Specialiștii în orologerie susțin că există mai multe reguli de care ar fi bine să ții cont atunci când îți dorești să te bucuri cât mai mult timp de investiția făcută. Până la urmă, ai cheltuit bani frumoși pentru ceasul tău, nu? Așadar, să vedem împreună despre ce este vorba.

Ceasurile mecanice trebuie armate regulat

Farmecul ceasurilor mecanice este unul care cu greu poate fi egalat. În cazul acestora trebuie să reții că este necesar ca acestea să fie armate – întoarse, cu grijă, o dată pe zi, de preferat la aceeași oră. Chiar și în condițiile în care nu folosești acel ceas în mod regulat, recomandarea rămâne valabilă, deoarece în acest fel de asiguri că rămâne într-o bună stare de funcționare. În cazul ceasurilor automate, se recomandă ajustarea lor manuală atunci când nu îl porți zilnic. Mult mai simplu este la ceasurile quartz, unde doar înlocuiești bateria uzată și cam atât. Nu folosești ceasul zilnic? Atunci scoate bateria din ceas, pentru că riști să ai parte de scurgeri de acid din baterie, ceea ce duce la defectarea accesoriului de la încheietura mâinii tale. 

Apa și ceasurile nu se împacă

Știi, desigur, că trebuie să ferești ceasul de umezeală, iar în acest caz trebuie să ai la îndemână un material textile pentru a îndepărta transpirația sau picăturile de apă de pe ceas sau carcasă. Și, chiar dacă ți-ai cumpărat un ceas rezistent la apă, asta nu înseamnă că trebuie să ignori recomandarea de mai sus, sau să intri cu el în apă sărată. Nu faci altceva decât să îi grăbești deteriorarea, și nu credem că aceasta este dorința ta! Nu folosi pentru curățarea cadranului, a carcasei și nici pentru cureaua ceasului produse care conțin solvenți, ingrediente chimice, și nici materiale abrazive.

Nu ignora ajutorul profesioniștilor

Pentru ca tu să te bucuri cât mai mult de ceasul tău, cu atât mai mult cât este vorba despre unul de lux, chiar trebuie să te prezinți cu el la un service autorizat pentru lucrări de întreținere și reparare a acestuia. De aici vei primi și cele mai bune sfaturi despre cum poți avea chiar tu grijă de ceasul tău.                           

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close