GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce avantaje oferă un cămin de bătrâni?

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2022 15:37 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 15:39

Atunci când un vârstnic drag din familia ta nu se mai poate descurca singur, este important să pui sănătatea și nevoile acestuia pe primul loc și să alegi un cămin de bătrâni privat care să îi asigure o viață mai bună. În acest articol, îți vom expune câteva dintre avantajele cazării într-o astfel de locație.

De ce să optezi pentru cazarea într-un cămin de bătrâni?

Atunci când ești în căutarea unui cămin de bătrâni în București, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte precum proximitatea față de zona în care locuiești, facilitățile oferite și, desigur, prețul lunar pe care urmează să îl plătești. Cu toate acestea, părinții sau bunicii tăi se vor putea bucura de condiții premium, atunci când faci alegerea potrivită. 

Iată câteva dintre avantajele principale pe care să le ai în vedere:

1. Pachete de îngrijire personalizate

În funcție de afecțiunile de care suferă sau dificultățile pe care le întâmpină seniorul în viața de zi cu zi, poți solicita includerea anumitor servicii medicale, menite să îi îmbunătățească starea generală. De exemplu, în funcție și de recomandările unui medic specialist, multor vârstnici li se recomandă să efectueze exerciții fizice pentru păstrarea flexibilității articulațiilor. 

Pe de altă parte, vârstnicii care suferă de tulburări grave de memorie vor avea nevoie de îndrumare și asistență constantă, astfel încât riscul de accidentare să fie minim. Discută mai întâi cu personalul căminului de bătrâni în cauză pentru a putea ajunge împreună la cea mai bună soluție pentru serviciile de îngrijire. 

2. Apartenența la o comunitate

Singurătatea cronică, depresia sau anxietatea afectează, din păcate, un procent foarte mare de vârstnici. Această situație poate fi remediată atât prin intermediul psihoterapiei, cât și prin traiul într-un mediu în care seniorii își pot face prieteni cu experiențe de viață similare. Sentimentul de apartenență este extrem de important pentru bunăstarea mentală a oricăruia dintre noi. 

Prin urmare, într-un cămin de bătrâni privat, toți rezidenții se vor simți integrați prin intermediul activităților recreative organizate periodic, precum: seri dansante, jocuri de societate, plimbări prin împrejurimi etc. De asemenea, într-o astfel de locație, rezidenții vor fi tratați cu empatia și înțelegerea de care au nevoie pentru a nu se mai simți singuri și neajutorați.

3. Sarcinile zilnice vor fi preluate de altcineva

Pentru mulți vârstnici care locuiesc încă la domiciliu realizarea sarcinilor zilnice devine din ce în ce mai covârșitoare. Fie că este vorba despre prepararea meselor zilnice, spălatul vaselor, al rufelor sau curățarea locuinței, fragilitatea care se instalează odată cu înaintarea în vârstă le pune piedici din ce în ce mai mari.

Într-un cămin de bătrâni privat toate aceste sarcini vor fi preluate cu responsabilitate de către o echipă de profesioniști, astfel încât seniorii să își poată petrece timpul liber după bunul plac, fără să își mai facă astfel de griji. Prin urmare, aceștia își pot dezvolta noi hobby-uri sau pot purta conversații semnificative cu ceilalți rezidenți, iar factorii de stres vor fi drastic reduși.

Ia în considerare aceste avantaje atunci când ești în căutarea unei noi reședințe pentru vârstnicii din familia ta. Cel mai indicat lucru pe care îl poți face este să vizitezi căminul de bătrâni vizat pentru a observa cu exactitate mediul în care rezidenții trăiesc.  

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează