GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține un credit imobiliar?

Articol de GSP - Publicat luni, 05 decembrie 2022 14:11 / Actualizat luni, 05 decembrie 2022 14:27

Nu este întotdeauna ușor să obții aprobarea pentru un credit imobiliar. Instituțiile bancare creditoare îți pot cere să îndeplinești o serie de condiții specifice înainte de a merge mai departe.

Dar dacă înțelegi care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești și te pregătești din timp, vei parcurge procesul de aprobare mult mai ușor. Iată un articol cu toate detaliile necesare pentru a obține un credit imobiliar:

Condițiile standard pentru a obține un credit imobiliar

Dacă te gândești să-ți iei un credit imobiliar pentru a te muta la casa ta de la Credit Europe Bank, trebuie să te potrivești condițiilor standard.

Fiecare solicitant de credit pentru locuință trebuie să îndeplinească o serie de cerințe standard pentru a se califica. În general, trebuie să prezinți dovada că îți permiți să cumperi proprietatea și să rambursezi creditul la timp.

Un creditor va lua în considerare vechimea la locul de muncă, venitul lunar personal sau al gospodăriei în cazul implicării unui co-debitor, activele curente, datoriile și bonitatea. 

De asemenea, înainte de aprobarea finală a creditului pentru locuință, instituția bancară creditoare va efectua o evaluare a proprietății pentru a estima valoarea adevărată care trebuie plătită. Acest lucru va influența valoarea împrumutului pe care o să-l primești în final, dar te va asigura că nu o să plătești bani în plus pentru viitoarea locuință.

Majoritatea creditorilor pot solicita, de asemenea, plata unei prime pentru asigurarea ipotecară privată dacă avansul depozitat este mai mic de 15 - 20% din valoarea locuinței. Pentru a evita o plată suplimentară, este indicat să economisești o sumă mai mare de bani pentru avans (20% sau peste 20% din valoarea totală a proprietății).

Cerințe suplimentare pentru aprobarea creditului

În funcție de circumstanțele individuale, un creditor ipotecar poate solicita îndeplinirea unor condiții suplimentare pentru a verifica dacă te califici pentru împrumutul cerut. Venitul lunar este un factor major pe care orice instituție creditoare îl ia în considerare atunci când stabilește calificarea solicitanților.

Acest lucru se întâmplă în mod special dacă veniturile tale nu sunt înregistrate la ANAF sau ai venituri suplimentare (pe lângă cel principal) care te pot ajuta să obții o sumă mai mare pentru creditul de locuință.

Creditorul va începe să întocmească documentele de împrumut după furnizarea documentației justificative.

Cerințe suplimentare pentru închiderea contractului de credit

De exemplu, dacă vrei să utilizezi capitalul din vânzarea unei alte locuințe pentru cumpărarea unei case noi, creditorul îți va aproba împrumutul doar în momentul în care furnizezi dovada de vânzare a proprietății curente - de obicei, sub forma unui contract de vânzare imobiliar.

Creditorii folosesc adesea aprobarea condiționată înainte de finanțare în cazurile în care îndeplinești toate celelalte cerințe de eligibilitate pentru împrumutul de locuință.

Alte condiții pentru aprobarea creditului

Creditorii îți pot cere să plătești unele dintre datoriile existente la momentul aplicării pentru împrumutul de locuință. În cazul în care raportul datorie-venit este prea mare, creditorul poate stipula că trebuie să rambursezi banii folosiți de pe un card de credit sau să plătești împrumutul auto înainte de aprobarea finală.

Raportul datorie-venit reprezintă valoarea venitului lunar înainte de impozitare pe care îl utilizezi pentru a-ți plăti facturile și datoriile în fiecare lună.

O altă condiție comună pentru aprobarea creditului ipotecar este de a depozita o sumă mai mare (avans) pentru a reduce plata ipotecară lunară și pentru a face rambursul mai ușor de gestionat.

Ți se pare complicat? Discută telefonic cu un reprezentant Credit Europe Bank sau vino la orice sucursală a băncii pentru mai multe detalii.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează